Arséne Wenger elégedetten értékelte az Arsenal 5-1-es győzelmét a West Ham United ellen, a csapat elmaradt bajnoki fordulóján.

A három pont megszerzése jól jött az Arsenalnak, miután az előző két bajnoki meccsét elveszítette a csapat, s a hatodik helyre esett vissza a tabellán.

"Úgy gondolom, hogy jó választ adtunk a Chelsea elleni meccset követően. Megnézvén azt a mérkőzést, azt hiszem, érdekes második félidőt produkáltunk, s a mai meccsen jött a folytatás. Az első félidőben mi irányítottuk a mérkőzést, de a West Ham minden pontrúgás és kontratámadás alkalmával veszélyes volt, s végül ennek láttuk a kárát." - mondta Wenger.

"A második félidőben végül sorra dolgoztuk ki a helyzeteinket, s magas iramban játszottunk. innentől kezdve minden helyezkedésünk jó volt, az utolsó labdáink minősége remek volt, mint ahogyan az összjátunk is. Potts sérülését követően azonban nem volt túl érdekes meccs annak ellenére, hogy 11-en játszottunk 10 ellen."

Az Arsenal az 5-1-es győzelemmel csattanós választ adott a kritikusoknak, akik leírták a csapatot a Manchester city és a Chelsea elleni vereségeket követően.

"Aggódtam a bekapott gólunk miatt, 1-0-ás állásnál alapos tesztet kapott a csapat. Nem tudtam előre, hogy aztán öt gólt rúgunk, de kulcsfontosságú volt, hogy még a félidő előtt egyenlítsünk. Nagyon keményen alkalmazták az emberfogásos védekezésüket a pálya közepén, én pedig bíztam abban, hogy nem tart ki ez a meccs végéig."

"A mai meccsünk egy kicsit hasonlított az őszi mérkőzésünkre, ott is ők szerezték meg a vezetést. De a Premier Liga már csak ilyen. Bármelyik csapat szerezhet gólt bármelyik csapat ellen, és máris bajban találhatja magát az, aki nem a legjobb formáját hozza."

Lukas Podolski a West Ham elleni meccsel a Premier Liga első olyan játékosává vlát, aki egy meccs alatt három gólpasszt is adott, miközben gólt szerzett. 

"Kimagasló teljesítményt mutatott ma, egy fontos gólt szerzett. Hihetetlen lövés volt, a kapusnak semmi esélye sem volt, majd jött a három gólpassza is. Nagyon hatékonyan játszott ma, de egy ilyen tapasztalt játékostól ezt is várhatjuk. Ő is azon játékosok közé tartozik, aki középen is játszhatna, de még mindig úgy gondolom, hogy a bal szélső poszt fekszik neki a legjobban."

Wenger végül Vermaelen sérüléséről és az új igazolásokról is beszélt.

"Vermaelennek bokaproblémája van, egy kicsit kificamodott. Semmi komoly nincs, de a szombati játéka kérdéses Vermaelennek."

"Ami az igazolásokat illeti: egyenlőre nincs semmi mondanivalóm. Pont emiatt kell lerövidítenem a sajtótájékoztatómat, rengeteg dolgom van még."

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (21)

11 éve
Törölt felhasználó
ericsson! Hát még ott van Capoue, akit el lehetne hozni. Kérdés, hogy tőle megválna-e a Toulouse, miután Sissoko-t eladták a Castle-nek. Szűköl a kör... Remélem Wenger nem hagyja így ezt a posztot, mert a mostani sérülteket is elnézve (Coq, Arteta), felelőtlenség lenne.
11 éve
Törölt felhasználó
Védekező középpályás posztra Wanyama sem lenne rossz. Olcsó és jó játékos, sokat nem veszthetnénk vele.

A Newcastle gőzerőkkel próbál erősíteni januárban, Mbiwa középső védő, Debuchy jobbhátvéd, Sissoko védekező középpályás, Haidara balhátvéd, Gouffran pedig csatár/szélső posztra érkezett. Érdekes, ohgy mindegyik a francia nemzetiségű és mindegyik a Ligue1-ba játszott.
11 éve
Törölt felhasználó
Nem hiába nyilatkozta Wenger, hogy az átigazolási piac utolsó hetén/óráiban/perceiben érdemes igazolni (legalábbis ő ezt gondolja), mivel szerinte ekkor a játékos ára a valóságot tükrözi, és nem azt, amit a csapata szeretne az asztalon látni. Végülis nem rossz gondolatmenet, de ebbe csúnyán bele is lehet sülni. Nem hinném, hogy egy csapat az utolsó napokban akarja elveszíteni egyik kulcsemberét. Mert ha tényleg egy 'special player'-t igazolunk, akkor gondolom nem olyan szerepet tölt be a csapatában, mint nálunk Laci.
11 éve
Törölt felhasználó
ericsson! Elvileg tud szűrőt (legalábbis a transfermarkt szerint), de szerintem kevés lesz az a 17,6 misi.
11 éve
Remélem érkeznek páran azért :)

Szólj hozzá