Sam Allardyce jelenleg a negyedik Premier Liga klubját irányítja,  megtartva azt a közvetlen, megalkuvást nem tűrő stílusát, amellyel számos problémát okozott az Arsenal számára, még a Bolton kispadján töltött ideje alatt.

Az Arsenal-nak fel kell készülni a légi bombázásra, de egyaránt számíthat a röviden, kuszán passzoló stílusra is a középpályán történő játékban. Habár, otthon az Upton Park-ban elég jó mutatóval rendelkezik a csapat, idegenben szenvednek, mikor az ellenfél diktálja a tempót.

A tény, hogy idén 32 lapot kapott a csapat idegenben, többet mint bármelyik Premier Liga klub, tükrözi mennyire nehezen birkóznak meg az okosan passzoló csapatokkal. Emellett, a legtöbb szabálytalanság is a Kalapácsosok nevéhez fűződik, a 2012/13-as idényben.

Andy Carroll sérülésével és az Arsenal kölcsönjátékosának, Marouane Chamakh-nak a kényszerű kihagyásával, Carlton Cole fog legelöl szerepelni. Cole már hozzászokott, hogy kevés támogatással kell vezetnie csapatát, és ha a labdát a lábára játszzák, megpróbálja tartani a játékszert és megvárni a felfutó társakat.

Cole továbbpöckölései és lefejelt labdái könnyen veszélyt jelenthetnek, ha a középpályások csak rá próbálnak figyelni - Ricardo Vaz Te a pálya szélénél törhet előre a kapura, míg Kevin Nolan kiválóan időzíti a kapu elé történő befutásait. Mint, a West Ham idei leggólerősebb játékosa, Nolan nagyobb gólveszélyt jelent a középpályáról, mint maguk a csatárok.

A pálya közepén Mohamed Diame és Mark Noble kombinációja elég szépen működik. Diame képes erőteljesen előretörni, mint ahogy azt már a korábbi, fordított pályafeltételek mellett szerzett nyitógóljával is szemléltette, míg Noble könnyen szerez labdát a középpályán és hozza helyzetbe a támadókat passzaival.

Joe Cole lenyűgözően játszik mióta visszatért, két gólpasszt adott a Manchester United ellen és az egyenlítő gólt is ő szerezte a szombati QPR elleni mérkőzésen. Joe Cole egy legenda a West Ham-nél, és a szurkolók nagyon boldogok hogy újra a csapatban tudhatják.

Hátul, James Collins hiánya miatt Allardyce nem számíthat az erőteljes fejelésekre. James Tomkins védekező stílusa inkább mondható aprólékosnak, noha Winston Reid jelenléte már elég erőt sugározhat a védelem közepén.

A mérkőzés, az Arsenal játékának két nagyon különböző részét fogja tesztelni: a hátul vívott légi párbajok megnyerésének képességét, valamint az egy ponttal is beérő védekező felfogásban játszó ellenfél játékának feltörését.

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (21)

11 éve
Pont Frimpong helyére jöhet Diamé. Nem értem miért nem kapja meg a lehetőséget, mikor megkapta tavaly, akkor jó volt. Talán Wenger se tudja megnevelni, és viselkedése miatt adhatjuk el. Sajnos én is attól félek, hogy eladjuk..
11 éve
Törölt felhasználó
Gervinho nem az a bőbeszédű gyerek. Viszont Yaya nagy arc :D

arsenalfan25! Frimpong gyenge, nem való az Arsenalba. Ezért is fog menni a nyáron.
11 éve
Törölt felhasználó
ericsson! Eboué ott is nagy kedvenc :D
11 éve
Frimpong nem kezd :-S
11 éve
Törölt felhasználó
Ramsey-Wilshere-Cazolra középpályás 3as ahogy megjósoltam. Kíváncsi vagyok ez hogyan fog muzsikálni. Van egy érzésem, hogy borzalmasan :D

Szólj hozzá