Arsene Wenger már a negyedik menedzserrel néz szembe a vasárnapi Stamford Bridge-re látogatása során, ha az utolsó öt Chelsea elleni találkozóját vizsgáljuk.

Carlo Ancelotti, Andre Villas-Boas és Roberto Di Matteo után Rafa Benitez az a személy, akinek nehézséget okoz nyerni a Chelsea szurkolók előtt. A Kékek hatból öt idegenbeli meccsükön győzelmet ünnepelhettek a spanyol edző irányítása alatt, azonban a hét otthon lejátszott mérkőzésből csupán két alkalommal tudták a Stamford Bridge-en tartani mind a három pontot.

Benitez a 4-2-3-1-es rendszert preferálja, ami egy jobban felépített csapatot mutat, mint Di Matteo idejében, és egy jóval óvatosabbat is, mint volt az Villas-Boas alatt. Az edző fő dilemmája a vasárnapi meccs előtt, hogy melyik csatárját használja, habár elképzelhetetlennek tűnik, hogy Fernando Torres-t válassza a jóformában lévő Demba Ba helyett. A szenegáli támadó, (aki két gólt szerzett a Newcastle 7-3-as, decemberi Emirates-ben tartott mérkőzésén) eddig kiválóan játssza a klasszikus 9-es számú támadó szerepét - a büntető területen belül kószál, és kiválóan bánik a szélről érkező keresztlabdákkal.

Érdekes lesz Benitez középpályát illető választása. Victor Moses és Jon Obi Mikel hiánya (mindketten Nigéria színeiben vannak az Afrikai Nemzetek Kupáján), megfosztja a Chelseat a legalapabb szélsőjétől és védekező középpályásától.

A hétközi Southampton elleni találkozón, Benitez három kreatív játékosát helyezte a pályára - Eden Hazard, Juan Mata és Oscar személyében - Demba Ba mögé, azonban nem lenne meglepő, ha ezúttal Ramirest nevezné a pálya jobb szélére Kieran Gibbs remek formájának tükrében. Ramires tökéletes választás lehet Gibbs gyorsulásai és ügyesen időzített felfutásai ellen. Továbbá, ebben az esetben, Lampard és David Luiz együtt szerepelhet a középpályán. A brazil, általánosságban véve eddig lenyűgöző ebben a szerepkörben.

Ugyanakkor, ez a felállás megfosztja a Chelseat a legmobilabb középső védőjétől. Ivanovic, Terry és Cahill mind tradicionálisabb védőjátékosok, akik kiválóak a levegőben, azonban a földön már nehezebben tartják az iramot.

Továbbá, meg kell említeni: úgy látszik, hogy amikor Mata jól játszik, a Chelsea is jól játszik. Tény, ha Mata formában van, majdnem foghatatlan. Nagyon kiválóan helyezkedik, és a passzai is hihetetlenek. Nagyjából bármilyen helyzetből gólt szerezhet és nagyon nagy intelligenciája van a focihoz. Olyan játékos ő, aki elfárad a sok focitól, és a Chelsea elég erősen támaszkodik is az ő tudására. Kétségtelen, mennyire fontos, hogy őt kivonjuk a játékból.

Ahogyan az a múlt szezonban kiderült, Terry-nek nagyon küzdeni kellett az Arsenal támadásai ellen, és habár ez részben betudható Villas-Boas alkalmatlan magasra feltolt védelmi vonalának, Theo - aki nagyon jól szerepelt Ashley Cole ellen az elmúlt években - könnyen lehetőséghez juthat, hogy feliratkozzon a gólszerzők listájára. Mindemellett, a kontratámadások során elég sebezhetőnek tűnt a Chelsea a közelmúltban. Nem igazán tudják, hogyan állítsanak meg egy a védelmen gyorsan keresztülfutó játékost.

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (4)

11 éve
Törölt felhasználó
Ticonderoga ne vedd már komolyan ezeket. A mai napon pusztán Götze, Hummels, Ben Arfa, Thauvin, Imbula, Gustavo, Alderweireld, Diame, Belhanda 9 est hozták szóba velünk, közben a Napoli elnöke elmondta, hogy előbb meg a zártosztályra, mint hogy eladja a télen Cavanit.

és még csak 2 óra van. Nem kell komolyan venni semmit.
11 éve
Törölt felhasználó
Off: Ismét egy fiatal francia tehetséget akarunk leigazolni. Több francia forrás szerint Florian Thauvin iránt érdeklődünk. 19 éves támadó kp, jelenleg a Bastia csapat tagja. Kérdés hogy szükség van-e rá 4.2 millió fontért.
Emellett a francia másodosztályból is akarunk hozni egy játékost, Gilbert Imbula-t méghozzá. 20 éves védekező kp, a Guingamp csapatából.
11 éve
Nyerni kell! :)
11 éve
Törölt felhasználó
Nagyok jók ezek a meccs előtti felderítő jelentések, még inkább bele éli magát a meccsbe. :)

Szólj hozzá