Arséne Wenger az Al Jazeera TV-csatornának adott interjújában elárulta, hogy ismét készen áll nagyot költeni játékosokra azt követően, hogy csökkentek az Arsenal anyagi terhei az Emirates stadion beruházása okán.

Mint ismert, az angol klub óriási anyagi megszorításokat vállalt azért, hogy elkészülhessen a végül 2006-ban átadott új stadion - ám Wenger szerint az ínséges időknek hamarosan vége. Egyrészt erre utal a tavaly novemberében megkötött új szerződés az Emirates légitársasággal a mezszponzorra és stadionnév-használatra vonatkozóan, hamarosan pedig új megállapodás lehet a mezbeszállító terén is.

Az Arsenal kerete ugyanakkor jócskán meggyengült az elmúlt évek alatt, így Wengerre nagy nyomás helyezedik, hogy ismertebb nevekkel erősítse a csapatát - akár magas átigazolási árak ellenében is. Wenger az Al Jazeerának adott interjújában kijelentette, hogy hajlandó akár két új játékossal is megtoldani a keretét, de ehhez szeretné megtartani a jelenlegi kerettagokat is.

"Az a tervem, hogy megtartsak minden jelenlegi játékost, és ha lehetséges, akkor igazoljak még két újat." - mondta Wenger.

"Ismét sokat fogunk majd költeni a játékosokra, mivel az elmúlt időszakban az új stadion megépítése miatt anyagi megszorításokat kellett vállalnunk."

"Ez nem minden csapatnak sikerült: akik belefogtak egy új stadion megépítésébe, azoknál mind eltűnt a teljesítmény. Mi azonban maradtunk a legmagasabb szinten, annak ellenére, hogy valóban nem sikerült bajnokságokat nyernünk. Most azonban már jobb anyagi helyzetben vagyunk, szóval tudunk majd költeni."

"Persze, a mi stílusunk hasonlít a Barcelonáéhoz a játékospolitikát tekintve is: a csapat magját belsőleg kell kialakítanunk, és csak olyan játékosokat kell igazolnunk, akik pluszt tudnak a kerethez adni."

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (30)

11 éve
Törölt felhasználó
Az F.a. kupában az újrajátszás esetén semmit sem számít az előző meccsen rúgott gólok száma.Ha pl. ez egy-egy lesz a rendes játékidőben,akkor hosszabbítás lesz.
11 éve
Törölt felhasználó
Az FA kupában számít vmit az idegenben lőtt gól, vagy csak győzelemmel lehet tovább menni? Mert akkor lehet hosszú meccs elé néz a csapat, és hat a hétvégén megis csak a Chelsea ellen lep majd pályára a csapat
11 éve
Karrier elcseszés LEVEL99!...
11 éve
Törölt felhasználó
Az AL Jazzera-nál megjelentek olyan hírek hogy manipulálva volt az aranylabda eredménye, de kesobb kiderult hogy ez csak kamu.... az al jazzeranak tehat nem nagyon lehet hinni....ez 3 dolgot jelent...1. wenger valojaban azt mondta hogy 5 jatekost igazol 2. wenger azt mondta nem igazol senkit 3. wenger nem is nyilatkozott az al jazzeranak :D

Szólj hozzá