Michael Cox taktikai szakértő jelentése:

A decemberi 2-0-ás Swansea győzelem különösen figyelemre méltó eredmény volt Michael Laudrup sérültekkel bajlódó csapatától. Pablo Hernandez és Wayne Routledge hiányoztak a szélekről, aminek következtében a középső középpályás Jonathan de Guzman került ki a vonal mellé és Michu pedig közvetlen Itay Shechter mögé.


Habár Michu jobban szeret játszani ebben a mélyebb szerepkörben, a Swansea sokkal kiegyensúlyozottabb, amikor elsődleges középcsatárként van jelen, teret hagyva De Guzmannak, hogy harmadik középső középpályásként kezdjen. Ebben a rendszerben játszottak a múlt heti lenyűgöző Chelsea ellen elért 2-0-ás Ligakupa győzelem során is, amely egy újabb bizonyítéka volt a lenyűgöző idegenbeli játékuknak.

Danny Graham kiváló formája azonban választási helyzet elé állítja Laudrup-ot - négy egymást követő mérkőzésen talált be, beleértve az egyenlítőgólt mellyel kiharcolták a szerdai visszavágót. Nehéz az ellenfelek edzőinek kitalálni, Laudrup melyik rendszert fogja használni, habár Michu továbbra is termelékeny mindkét szerepkörben.

Hernandez és Routledge játéka létfontosságú volt a Swansea mostani jó formájában, és Nathan Dyer is jó választásnak bizonyulhat. Hernandez noha régi módi szélső játékosként szokott játszani, mostanában próbál a pálya közepe fele törni és lehetőleg passzolni a középső középpályásoknak. Habár Brandan Rodgers távozása óta a Swansea jóval támadóbb focit játszik, a sikeres passzok tekintetében nem történt változás.

Leon Britton a Swansea passzjátékának fő irányítója, mindig takarosan és rendezetten tartja a labda folyását, és ritkán próbálkozik előre passzokkal, ehelyett inkább a biztonságos labdatartásra figyel. Mellette, Ki Sung-Yeung nem ilyen sarkalatos, inkább szélesebb passzokkal próbálkozik. Az Arsenalnak nagyon figyelnie kell rá, hogy ne tudja a szélső támadókat labdával tömni és Michunak se teremtsen gólszerzési lehetőséget.

A védelemben, Chico Flores túl hevesnek tűnt a szezon elején, azonban most már lenyugodott és egy kiváló védő vált belőle. Szereti szorosan fogni az ellenfeleket, míg Ashley Williams egy kiváló utolsó szerelő ember - senki nem blokkolt még nála többet az idei Premier Liga szezonban. A tinédzser balhátvéd Ben Davies kiválóan helyettesíti a sokáig sérült Niel Taylor-t, azonban a légi csatákban könnyen alulmaradhat.

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (13)

11 éve
Törölt felhasználó
:D
ha te mondod, biztos úgy van.
11 éve
Törölt felhasználó
Nyilvánvalóan egy az általad is felvázolt hasonlóan szélsőséges szituáció során bármely játékosunk hiányosságai halmozottan kiütköznének, de bizonyos értelemben, a szezon elején mutatott kompakt védelmi gépezetet dicséri, hogy nem gyakran kényszerítjük ilyen helyzetbe egyénenként a védelmünk tagjait.
A fentebb említett forgatókönyv megelevenedése is mélyebb szervezettségi hibákról árulkodna, mintsem egyéni hiányosságokról.
11 éve
háát ha Merte olyan feszkós lesz mint a múltkori meccsen az arcán láttam......tuti közelébe nem megy senki %-P
11 éve
Törölt felhasználó
Vermaelen neve nyilván azért nem merült fel bennem mert ő a kapitány, tőle mindenki többet vár, még ha teljes erővel küzd is..
Bírom amúgy Mertesackert is csak a technikai tudásával és a gyorsaságával nem vagyok kibékülve. Ha egyedül marad hátul, 1 az 1 ellen általában alul marad sajnos..
De akkor ez csak az én meglátásom ezek szerint:)
11 éve
ahh gyerekek most komolyan szárnyasokkal jobb nem kezdeni aszondom, egyébként is holnap ágyúval lövünk hattyúra, mi marad ezekből a "sztárokból" akkor? %-P szar lesz nekik...de hát kellett nekik struccozni az előző meccsen:)

Szólj hozzá