Arséne Wenger úgy gondolja, hogy az Arsenal nem igazolhat többé kis nevű játékosokat, mert a szurkolók és a szakemberek Lionel Messi-kaliberű embereket szeretnének a csapatában látni.

A francia menedzser nyomás alatt van, hogy a januári hetek folyamán erősítsen a keretén, miután az Arsenal csak a hatodik helyen áll a bajnokságban. Wenger ugyanakkor úgy gondolja, hogy a helyzeten még ront a felé tapasztalható elvárások, miután többé nem igazolhat kis halakat a francia ligából.

Ez nagyon nehéz dolog, mert az elvárások nagyon magasak. Az emberek, akik bennünket néznek Messi-szintű igazolásokat várnak tőlem.

- mondta Wenger a Swansea elleni meccs előtti sajtótájékoztatóján.

Nem akarnak ígéretes fiatalokat látni a csapatban.
Úgy gondolják, hogy egy játékos neve reményt ad. Amikor egy névtelen valaki igazol a csapathoz, az emberek mindig szkeptikusak. Emiatt nehezbbé válik a mi helyzetünk is.
Itt van például Michu esete is. Hallottunk róla, tudtunk hogy csak egy kissé eltűnt volt az elmúlt években. Olyan csapatoknál játszott, ahol kitették a szűrét, szóval az ember azt gondolhatta, hogy ha már ott sem sikerült megvetnie a lábát, akkor miért tenné meg ezen a szinten.
Ugyanakkor Michu elképesztően jól teljesít a Swansea-ban, egyáltalán nem a véletlennek köszönhető, amit csinál. Nagyszerű játékosról van szó. Ahhoz viszont, hogy ilyen játékost igazoljon le egy csapat, annak nagyon elmélyülten kell figyelni a játékospiacot.
A Swansea menedzserének, Michael Laudrup-nak jó kapcsolatai vannak a spanyol ligában, miután sokat dolgozott ott. Nekünk is vannak kapcsolataink Spanyolországban, de például Michu neve soha nem került szóba.

Wenger azt is elárulta, hogy jelenleg már nem Franciaország, hanem Spanyolország, s egyre inkább Németország termeli a legjobb focista-tehetségeket. Ez egy átállást is jelent a francia menedzsernek, aki korábban a szülőhazája ligájából hozta el a legnagyobb tehetségeket, mint amilyen Emmanuel Petit, Patrick Vieira voltak.

Az biztos, hogy a játékos-megfigyelések tekintetében keményebb a versengés, mint valaha.
Korábban az az ország, amelyik zsákszámra ontotta a legnagyobb tehetségeket, Franciaország volt. Most azonban a legmagasabb szinten sokkal kevesebb a jó játékosok száma a Ligue 1-ben, mint amilyen az 10-15 éve volt.
Most úgy tűnik, hogy Spanyolország és Németország megelőzte Franciaországot. Az elmúlt években az utánpótlás-szinteken a német válogatottak több góllal is megverik a francia együtteseket. Ez a trend is azt mutatja, hogy a németek előnyben lesznek az elkövetkezendő években.
Próbálunk minél választékosabban a célpontjaink után néznin a játékospiacon. Angliában egy kissé kötött a helyzetünk. Felfigyeltünk egy új jelenségre, méghozzá a japán játékosállományra, miután ők nagyon jól teljesítenek a német ligában.
A játékos-megfigyelőink folyamatosan akcióban vannak, s ez összefüggésbe hozható a kiszemelt játékosok minőségével is. Ugyanakkor több klub is jól végzi a dolgát, nekünk pedig elővigyázatosabbnak kell lennünk, lévén, hogy élcsapat vagyunk. Nagyon sokszor feltesszük a kérdést magunkban, hogy a kiszemelt játékosunk vajon megüti-e az Arsenal szintjét.
Szóval természetesen kevesebb olyan játékost figyelünk, akik a kisebb klubokban játszanak. A Swansea jobban megteheti, hogy ilyen játékosokkal kockáztasson. Mindig fél az ember attól, hogy egy kiszemelt játékos nem fog jól teljesíteni a leigazolása után.

- tette hozzá Wenger.

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (40)

11 éve
Az egy nagyon durva olasz pletyka, egyelőre várjuk, hogy a többi oldal is megerősítse ezt.
11 éve
Állítólag Juan Zunigáért jelentkezünk be a Napolihoz pár napon belül. Tudtok erről bővebben?
11 éve
Doumbia kell ide, nincs miről beszélni..... :D :D

http://www.youtube.com/watch?v=n5mj0Huxajk mekkora arc ez az ember! :D hiányzik a csapatból nagyon, legalábbis nekem! :D
11 éve
Törölt felhasználó
"Sevilla: 14 millióért sem eladó Negredo, akit a Chelsea is vinne" - ...Hát, ezt a meglepit már biztos nem csomagolja nekem Wenger! :down:
11 éve
Jelenleg nem sok, de nem is kevesebb, mint más átigazolási kiszemelteknél.

Szólj hozzá