Régóta nem volt olyan tél az Arsenalnál, amikor minden játékos fitt erőnléttel bírt és bevethető állapotban volt Arséne Wenger csapatában, ám az idei szezonban ez mégis így alakul.

Miután André Santos és Abou Diaby is csatlakozhattak a csütörtöki napon a teljes értékű edzésmunkálatokhoz, egyedül csak egy játékos, Lukasz Fabianski maradt a sérültek listáján.

Wenger a sajtótájékozatóján elárulta, hogy a csapat nagy gondot fektet a sérülések megelőzésére, s örül, hogy ez kifizetődő lett erre a szezonra.

"Összességében a csapat erőnléte kielégítő." - mondta Wenger.

"Egy csapatban általában már a szezon elején is van sérült, ez a helyzet bennünket sem került el, mivel Tomas Rosicky sérülten tért vissza az Európa-bajnokságról."

"Természetesen az, hogy mindenki fitt, nagyon boldoggá tesz."

A francia menedzser ezután arra is kitért, hogy kik lesznek bevethetőek a vasárnapi, Swansea elleni kupameccsre.

"Fabianski sérült, míg Mannone és Frimpong betegséggel küzdenek."

"Santos is visszatért a teljes körű edzésekre, ahogyan Diaby is 12 hét távollétet követően. Az első lépés velük kapcsolatban az lesz, hogy felmérjük, mennyire lehet őket terhelni a tréningeken. Ezt követően el kell érniük a meccsfittség szintjét. Ezt nehéz megjósolni jelen pillanatban, hogy mennyi időbe telik majd, de akár még rövid idő is lehet." - tette hozzá Wenger.

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (22)

11 éve
Törölt felhasználó
Gyerekek Január 3-a van és M'Vila még nem volt nálunk orvosin! :D
11 éve
Törölt felhasználó
Gixer! Két ember van, akire az Arsenalból való távozás miatt nem tudok haragudni: az egyik Robert Pirés, a másik Thierry Henry.
Elfogult vagyok, de Henry eligazolása nálam a megérthető/megbocsátható kategóriába esik. A BL kivételével (az se sokan múlott) nálunk mindent elért, 120%-on pörgött az itt töltött 8 éve alatt, senki nem vethet a szemére semmi rosszat. Igen, a Barca hívta, ő pedig úgy döntött, hogy megy. De ennek több oka, előzménye volt. Az egyik, hogy BL-t akart nyerni - ha csak ennyi lenne az indok, önzőnek titulálhatnánk. De a távozásában közre játszott David Dein távozása (ezt érzi ma is az Arsenal...) is, és az is, hogy kiöregedett a fiatal suhancok közül. Ha megnézed a 2006-os csapatot, már csak az akkor sokat sérült Ljungberg, Lehmann és Gilberto Silva volt a keret tagja az idősebbek közül. Nemrég néztem vissza annak a szezonnak az összefoglalóját, és az látszott, hogy Henry már nagyon kilógott abból a csapatból - no nem a teljesítménye miatt, hanem azért mert már nem Vieira, Ljungberg, Pires és Bergkamp vette körül, hanem Cesc, van Persie, Hleb és a többiek. De még mindig élénken bennem él a búcsúja, ahol könnyek között ígéretet tett, hogy örökre ágyús marad... Na ezt azóta már számtalanszor bizonyította - ezért nem tudok rá haragudni, és fogjuk még őt látni az Arsenal színeiben - akármilyen minősítésben is -, mert ő mindig is idetartozott.

Ja: Koscielny-t hívta a Barca, de ő inkább hosszabbított (:
11 éve
Törölt felhasználó
fecc04: Ahogy Henry is, pedig neki senki hánytorgatja fel és nem beszélnek róla úgy, mint Song, Hleb esetében. Itt nem számit a kor, a beállitottság. Ha valakit hiv a Barca, akkor 98%, hogy hogy igen fog mondani. a jelenlegi keretből az angolokat hivéve a többiek esetében 100%, hogy egy hivás esetén már vennék is a repjegyet!
11 éve
Törölt felhasználó
Ne húzzuk már mindig a vizes lepedőt a boardra. Songot hívta a Barcelona, ő meg nem tudott ellenállni, és lelépett - Hleb#2.
11 éve
Szerintem ez csak egy ürügy a vezetőség részéről, hogy Songot akarták beállítani egy faszkalapnak, lehet hogy igaz, lehet hogy nem. Szerintem ő is meg a mi is jobban jártunk volna ha marad, így meg csak a rohadék Kroenke járt jól!

Szólj hozzá