Már csak néhány hét és útjára indul a téli átigazolási szezon - a menedzsereknek lesz pár hetük arra, hogy megerősítsék a kereteiket a tavaszi idényre. Az elmúlt hetek, hónapok találgatásaiból itt egy lista azon játékosok nevéről, akiket az Arsenal - a különböző sajtóorgánumok szerint - megfigyeltet, s akiknek potenciálisan lehetőségük lesz az Arsenalhoz igazolni január 1-jétől.

Támadók:

Jelenleg Wilfried Zaha tűnik mindenképpen az egyik fő kiszemeltnek Wenger számára – a 20 éves játékost az elmúlt hetekben már sűrűn megfigyelték az Arsenal vezető szakemberei. Segítheti az átigazolást, hogy Zaha maga is Arsenal-rajongó, ugyanakkor a szélső csapata, a Crystal Palace a feljutásért harcol, s ehhez szüksége lesz az angol játékosra. A legfrissebb jelentések szerint a Manchester Unitednél is figyelik Zaha átigazolási helyzetét, de az Ágyúsok vezetősége már megígérte Wengernek, hogy anyagilag képes lesz tartani az Arsenal a Vörös Ördögök ajánlatát.

Január elejei sajtóhírek szerint az Arsenal megkezdte a tárgyalásokat az Atletico Madriddal Adrian Lopez ügyében. A játékost már közel egy éve szemléli Wenger megfigyelő-csapata, s úgy gondolják, hogy a 24 éves sokoldalú támadó erősítést jelenthetne az Arsenalnak. Adrian az előző szezonban 16 gólt szerzett csapatának, ám ebben az idényben a szerződés-hosszabbítási tárgyalások elakadása miatt csak epizódszerep jut neki az Atletico kispadján. A támadónak egy 15 millió angol fontra rúgó minimum kivásárlási záradék szerepel a szerződésében, ám Wengerék bizakodóak, hogy az Atletico Madrid anyagi gondjai miatt olcsóbban is megválna a spanyol válogatott Adriantól.

A francia RMC rádió szerint az Arsenal a másodosztályban játszó Leicester csapatának szélsőjét, a 21 éves Anthony Knockaert-t is figyeli a játékos elmúlt hetekbeli jó szereplése miatt. A fiatal játékos augusztusban érkezett az angol csapathoz a Guingamp akadémiájától, ahol korábban Drogba vagy Koscielny is pallérozódott. Knockaert az elmúlt 26 bajnoki fordulóban összesen hatszor volt eredményes, s lényegesen kisebb kivásárlási ára van, mint az ugyancsak szélső Zahának, sajtóhírek szerint akár már 5 millió fontért megválna tőle a Leicester.

Ami pedig az Arsenal korábbi átigazolási célpontjait illeti: Klass Jan-Hüntelaar nemrégiben szerződést hosszabbított a Schalkével; Demba Ba a Chelsea-hez tart, míg Arséne Wenger szerint Thierry Henry nem lesz elég fitt ahhoz, hogy játszhasson az Arsenalban a márciusban induló MLS-szezon rajtja előttig. Nani leigazolását Wenger határozottan cáfolta korábban.

Védekező középpályás

Abou Diaby hosszú távú sérülése miatt Wenger szükségesnek érzi, hogy igazoljon egy védekező felfogású középpályást.

A West Ham United szenegáli játékosa, Mohamed Diamé eddig remek teljesítmény nyújt a Kalapácsosoknál, ráadásul a szerződésében szerepel egy minimum kivásárlási ár, amit 3,5 millió fontban határoztak meg a felek. Az Arsenal BL-szereplése mindenképpen előnyt jelentene a játékosnál, akit az Everton és a Newcastle is szívesen leigazolna.

Wengernek még több játékos is szerepel a listáján ezen a poszton: Luis Gustavo, a Bayern München brazilja, vagy Kevin Strootman a PSV-től, ám ez utóbbi két játékos lényegesen többe kerülne, mint Diamé leigazolása. Az utóbbi hónapokban pedig M'Viláról, Capouéról, Tiotéről és Wanyamáról is készültek beszámolók Wenger számára.

Kapus

Wenger úgy gondolja, hogy Fabianski rejtélyes sérülései miatt egy tapasztaltabb kapussal szeretné megtoldani a csapatát – ezzel is nagyobb versengés alá helyezvén Szczesny-t.

Az elmúlt hetekben a Liverpool kapusával, Pepe Reinával boronálták össze a csapatot, ám Brendan Rodgers igyekezett cáfolni ezeket a híreket. A Telegraph legfrissebb értesülései szerint azonban az Arsenal játékosmegfigyelői a Stoke City kapusát, Asmir Begovicot szemlélték.

A legelérhetőbb kapusnak azonban a Sunderland hálóőre, Simon Mignolet tűnik, a belga játékosért 5 millió angol fontot ajánlhat Wenger január folyamán.

Védők

A Southampton fiatal bal hátvédjének, Luke Shaw neve már régóta szerepel Wenger listáján, s több sajtóforrás is úgy tudja, hogy januárban megpróbálkozhat a 17 éves tehetség leigazolásával a francia menedzser. Erre több oka is van: egyrészt Gibbs sérülékenysége, másrészt pedig a csere bal hátvéd, André Santos közelmúltbéli gyenge teljesítménye. A játékos 4-5 millió fontba kerülne, s a teljesítményét szemléli a Chelsea megfigyelő-csapata is.

A szabadkártyásak

Wenger több poszton is kért még beszámolókat különböző játékosokról. Miután Bacary Sagnával továbbra sincs megállapodás, az Arsenal előtérbe helyezhet egy sokoldalú védő leigazolását, főleg, hogy számszerűleg is fogyóban lehetnek a játékosok ezen a poszton, lévén Squillaci szerződése az idény végén lejár.

A Montpellier védője, Mapou Yanga-Mbiwa lehet az egyik legkézenfekvőbb megoldás, aki annak ellenére, hogy elsődlegesen középső védő, tud jobb bekket, sőt védekező középpályást is játszani. A francia válogatott védő nemrégiben írt alá egy új megállapodást a tavalyi bajnok csapattal, ám egy megfelelő ajánlat ellenében Yanga-Mbiwa kiköthet az Arsenalban – akár már januártól.

Egy másik Montpellier-játékost is sűrűn figyel Gilles Grimandi, az Arsenal francia játékosmegfigyelője, méghozzá a csapat szélsőjét, Remy Cabellát, akiért a Manchester United is hajt, s aki már 5 millió eurótól elvihető lenne.

Nagy összegű igazolások várhatóan ezen a télen sem lesznek, ám ha esetleg netán így volna, nem lepődhetnénk meg Stevan Jovetic nevén, akit már tavaly nyáron is figyeltetett Wenger.

Utánpótlás

Ha átigazolásról beszélnük, nem mehetünk el szó nélkül az utánpótlás mellett. A 16 éves Gedion Zelalem már 2011-ben megállapodott a klubbal, ám a kora miatt az Arsenal nem foglalkoztathatta.

Az etióp felmenőkkel bíró tehetség azonban jövő januártól az Arsenal akadémiájának tagja lesz.

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (18)

11 éve
AFC14: idáig süllyedtünk!...:S Most kövezzetek meg, de azért Wenger ideje lehet lejárt, én nyáron lehet új edzőt hoznék!Illene azért egy negyed(!!!!)osztályú csapat ellen valami váratlan kitalálni!....
11 éve
Törölt felhasználó
Én szerintem már Wenger is mehetne........bármilyen mélyre süllyedhet a csapat...nincs semmi következménye???? Valami ilyesmit makog, hogy: "Egy jól védekező csapat ellen tizenegyesrúgások után vesztettünk. Nem tudom hibáztatni a csapatomat a teljesítményükért."................
11 éve
Törölt felhasználó
al Habsy nevét egyetlen egyszer kirakták ide az oldalra , hogy őt is figyelik azóta mindenki az ő nevét írja, hogy jöjjön. Láttátok már egyáltalán védeni? Vagy csak a mi meccseinken? Vagy csak a neve tetszik?
11 éve
Törölt felhasználó
@ericsson

Ez önmagában nem zárja ki, hiszen Gallas is azért ment el, mert Wenger a kora miatt csak 1 éves szerződést akart, ez helyett elment a csirkékhez, akiknél szintén 1 évet kötött. Logikai gikszer. Bár én őt mindig utáltam.
11 éve
Henry már tuti, csak remélem, hogy sikerül év végéig megszerezni. A francia mellé még szeretnék egy csatárt, aki inkább dembe ba legyen, mint huntellar. Védő nem kell csak ha sagna vagy santos eligazol, akkor jöhet valaki a szélre. Egy szűrő: a fent említettek közül szinte bárki, hiszen mind minőségi játékosok. Strootman szerintem az mu-é lesz. Ára is van, meg már a holland válogatott kapitánya ha jól tudom. Gustavot nem engedi a bayern úgyse. M'vila pedig drága. Pedig talán ők lennének a legjobbak, de a többi is jó. Ja és a kapuba al habsy. 🧀

Szólj hozzá