Új év, új remények - az Arsenal a Southampton ellen játssza az év első mérkőzését. A találkozó 18:30-kor veszi kezdetét a St. Mary's stadionban.

Az ágyúsok nagyszerűen zárták a 2012-es évet, hiszen Wenger együttese utolsó négy bajnoki találkozóját megnyerte. A szurkolók számára a legemlékezetesebb mérkőzés talán a múlt heti Newcastle elleni összecsapás volt, ahol az észak-londoniak 7-3-ra ütötték ki a szarkákat.

A jó eredményekben Theo Walcott-nak is óriási szerepe volt, hiszen a fiatal támadó sok gólt és asszisztot osztott ki társainak. A 22 éves játékos az elmúlt időben középcsatárként kapott helyet az ágyúsok kezdőjében, ami pozitívan hatott az egész csapat támadójátékára.

Jó hír, hogy új sérült nincs jelenleg az ágyúsoknál, ráadásul a védelembe visszatérhet majd a betegségéből felépülő Per Mertesacker is. A szentek mindössze egyetlen sérülttel rendelkeznek, aki nem más, mint Adam Lallana. A fiatal angol középpályás egy térdsérülés miatt kényszerül kihagyni a mai találkozót.

A két együttes idén már találkozott egymással a bajnokságban, akkor az ágyúsok 6-1-re ütötték ki Nigel Adkins gárdáját. Remélhetőleg az Arsenal ezúttal is begyűjti a három pontot, és megfelelően kezdi meg a 2013-as esztendőt.

A várható kezdő: Szczesny - Sagna, Mertesacker, Vermaelen, Gibbs - Arteta, Wilshere - Oxlade-Chamberlain, Cazorla, Podolski - Walcott 

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (174)

11 éve
Törölt felhasználó
Wenger a mérkőzés után leteremtette játékosait, majd kijelentette, hogy Henry nem tér vissza, illetve, hogy fiatal játékosokat keres
11 éve
Törölt felhasználó
buék.
sagna valami nagyon rossz,volt tegnap.lassú,körülményes,pontatlan 0-la.persze nem csak ő volt fásult,valahogy nekünk szarul jött ki a szilveszteri buli.nem aggódom,de azért jó lenne ha legalább a labdát tudnánk birtokolni mikor kéne.az utolsó percekben majdnem szétkaptam a tv-t mert nemhogy nálunk lettvolna a bőr,és a 16-osra beszorítottuk volna őket lövőhelyzetet keresvén,hanem a saját térfelünkön kerestük a labdát,és ha véletlen beleértünk akkor is rosszul.szóval a tegnapi napon nem nagyon ment még egy egyszerű passz sem.santi rengeteg labdát adott el,mert nem volt erő a lábába ezért rendre félúton megakadt.kosci viszont jól játszott,verma meg hozta a mostanában tőle megszokott nem én leszek a meccs embere énjét.de nagy baj nincs.henry jöhetne,de úgy látom idén ebből nem lesz semmi.pedig jól jönne némi rutin.kíváncsian várom ki(k)érkeznek.zaha?hát nem éppen rutin?nem értem mi miért nem vásárolunk a többi top klubból,játékost,pl:nani,higuain,Malouda,Edin Džeko,bale,Schweinsteiger,Boateng,Marchisio,Lewandowski,David Villa,benzema,stb....ők rutint és tapasztalatot jelentenének.persze nem azt mondom,hogy akiket írtam feltétlen ők kellenének,de biztos hogy erősítésnek számítana.mind1.hajrá.go gunners.
11 éve
A belső védők játéka nekem tetszett. Vermaelen is egyre jobb formában van, Koscielny is. Ha mindketten elérnék a csúcsformájukat, nagyon jó védelmünk lehetne, de azért így se rossz.
11 éve
Törölt felhasználó
TheArsenal!
Ideális esetben én is a Per-Kos kettőst preferálom, de egy-két kisebb helyezkedési hibától eltekintve Vermaelen egész jó formát mutat mostanság, így nem tartanám indokoltnak.

Velafan! Ne aggódj, Ramsey semmivel sem körülményesebb, mint az utóbbi hetekben látott Cazorla, és semmivel sem ad el több labdát középen, mint Wilshere vagy Cazorla.
11 éve
Törölt felhasználó
Szerintem Ramsey túl körülményes irányítónak inkább lassítja a támadást. Sőt belső középpályásként életveszélyes a sok labda eladása. Szerintem szélen jobb teljesítményre képes meg nem olyan veszélyes saját kapujára.

Szólj hozzá