Már csak pár óra és egy új év veszi kezdetét, s bár 1-jén már újból meccs, egy kicsit ideje lesz megállnunk és hátra tekintenünk, milyen emlékeink vannak még 2012-ről. Az Arsenal hivatalos weboldala 10 emlékezetes momentumot - legyen az pozitív vagy negatív - ragadott ki 2012-ből, mi pedig ezzel kívánunk boldog és sikerekben gazdag új esztendőt minden látogatónknak és családjaiknak.

Január 9. - Henry mesés visszatérése

"Remélem, hogy senki nem fog elébreszteni, s annyi mondani, hogy ez csak egy álom volt." - ezek voltak Thierry Henry szavai, alig pár órával a visszatérését követő első gólja alkalmából. Tudniillik, alig három nappal, hogy a francia gólkirály visszatért a csapathoz, Henry a kispadról beállva döntött egy olyan meccsen, ami könnyedén döntetlennel végződhetett volna.

"Ez egy tökéletes forgatókönyv volt egy kétségtelenül különleges játékostól." - értékelt Arséne Wenger.

Február 25. - Örömök az észak-londoni derbin, első rész

Ha van egy olyan meccs, amelyik teljesen összefoglalja az Arsenal 2011/12-es szezonját, a februrári Tottenham elleni rangadó kétségtelenül az. Az Arsenal 10 pontos hátránnyal várhatta a rangadót az észak-londoni szomszédaik ellen, és 34 percen belül kétgólos hátrányban találták magukat Arséne Wenger fiai. De amikor talán már a remény is megszűnt, akkor szépített Bacary Sagna; van Persie-nek pedig még a félidő előtt sikerült egyenlítenie. A második félidő tele volt egyre szenzációsabb élményekkel: először jött Tomas Rosicky fordító találata, majd Theo Walcott duplája kialakította az 5-2-es végeredményt. A rangadó kiváló első lépés volt az Arsenalnak, hogy ledolgozza a hátrányát a Tottenham ellen, s végül hogy bebiztosítsa a BL-t érő harmadik helyet a tabellán.

Május 13. - Továbbra is a Bajnokok Ligájában

Egy gyötrelemesen feszült és izgalmas zárónapon az Arsenalnak sikerült pozitívan zárni a sok kihívással tarkított 2011/12-es idényt. Az Arsenal azzal a tudattal vághatott neki az utolsó fordulónak, a West Bromwich Albion ellen, hogy egy győzelemmel bebiztosíthatják maguknak az automatikus BL-főtáblát érő harmadik helyet. Ennek megfelelően Yossi Benayoun már a meccs korai szakaszában megszerezte a vezetést, ám a West Brom perceken belül fordított. André Santos azonban még az első félidőben egyenlíteni tudott, a második játékrészben pedig Laurent Koscielny szerezte meg a győztes találatot. Hogy mindez így marajdon, arról Kieran Gibbs is gondoskodott, amikor a meccs utolsó pillanataiban remek szereléssel hárított egy veszélyes WBA-támadást. Az Arsenal győzelme kulcsfontosságú volt, mivel a negyedik helyen végző Tottenham végül csak az Európa Ligában indulhatott a Chelsea BL-győzelmét követően.

Május - Pat Rice visszavonul

Az Arsenal egy igazi legendától vehetett búcsút májusban, amikor a klubnál 44 évig szolgáló Pat Rice, Arséne Wenger asszisztens menedzsere bejelentette visszavonulását. Rice 1964-ben kezdte meg arsenalos karrierjét, ifijátékosként, hét évvel később pedig tagja volt a duplázást elérő csapatnak. 1979-ben csapatkapitányként emelhette magasra az elhódított FA-Kupát. Rice összesen 528-szor léphetett pályára az Arsenalban, edzőként pedig egy Watfordnál eltöltött rövid idő után tért vissza az Arsenalhoz.

"Pat mindig bámulatos volt velem az elmúlt 16 év folyamán. Örökké hálás leszek neki, hogy mesteri bepillantást nyújtott az Arsenalba és a futballba." - mondta Wenger Rice visszavonulása kapcsán. Ide kapcsolódik, hogy az angol királynő az év végén a Brit Érdemrend Kiskeresztjével tüntette ki őt a munkássága okán.

Augusztus 7. - Santi Cazorla érkezik

Kevés olyan igazolás kapott nagyobb visszhangot a nyári átigazolási szezonban, mint Santi Cazorláé. A spanyol irányító középpályást a Malagától sikerült elcsábítania az Arsenalnak a szurkolók nagy örömére. A 27 éves Cazorla már az első pályáralépésekor, a Köln elleni barátságos meccsén megmutatta, milyen fantasztikus húzásokat várhatnak tőle a rajongók a pályán. Cazorla azóta az Arsenal egyik kulcsembere lett, decemberben mesterhármast érhetett el a Reading elleni bajnokin.

Augusztus 17. - Vermaelen az új kapitány

A nyár folyamán több változás is volt az Arsenal keretében, ezek közül az egyik az előző kapitány, Robin van Persie távozása volt a Manchester Unitedhez. Wenger döntése értelmében a karszalagot az előző helyettes-kapitány, Thomas Vermaelen örökölte meg.

"Nagyon nagy elégedettséggel és megtiszteltetéssel tölt el, hogy én lehetek az Arsenal kapitánya. A menedzser azért váltasztott ki kapitánynak, mert olyan vagyok, amilyen. Tehát, azért mert én vagyok a kapitány, nem fogok megváltozni sem az öltözőben, sem azon túl. Példaként akarok szolgálni, és jól akarok teljesíteni a pályán."

Október 10. - Dupláznak a Hölgyek

Az Arsenal hölgycsapata büszkeséggel tekinthet vissza a 2012-es évre. Egy szenzációs bajnoki sorozatnak kösöznhetően veretlenül nyerték meg a Hölgyek számára kiírt szuperligát, majd a Birmingham elleni kupagyőzelemmel elérték a duplázást is. A Bajnokok Ligájában a szezon folyamán később az ASD Torres csapatával fognak találkozni.

"Minden szezonban az a célunk, hogy mindent megnyerjünk. A következő lépést a BL jelenti, sikeresek akarunk lenni a hazai győzelmek mellett is." - mondta Kim Little.

Október 17. - Reading-Arsenal 5-7

Hol is lehet kezdeni egy ilyen kupameccs összefoglalását? Arséne Wenger csapata megszégyenülve és a kiesés elméleti küszöbén állt a 4-0-ás állásnál, egyéni hibák sorozatát követően. Egy zseniális második félidőt követően a csapat végül kiharcolta a hosszabbítást, majd beállították a 7-5-ös végeredményt.

"Egyszer veszítettem már 7-1-re, vagy 8-3-ra, meg nyertem 9-3-ra és most 7-5-re. Erre a meccsre örökké emlékezni fogok, mert 4-0-ra álltunk vesztésre, és nem hiszem, hogy bárki is gondolta volna, hogy felállunk a padlóról." - mondta Andrey Arshavin

November 17. - Örömök az észak-londoni derbin, második rész

Kétszer nem csap be a villám ugyanoda a helyre, nemde?! Most azonban mégis így történt, méghozzá stílusos formában azt követően, hogy Emmanuel Adebayor kiállították a meccsről egy borzasztó becsúszást követően. Bár a vezetést februárhoz hasonlóan ismét a Tottenham szerezte meg, végül Mertesacker, Podolski, Giroud, Cazorla és Walcott révén ismét sikerült megfordítani az állást.

"Bámulatos volt ilyen meccsen játszani, és mindig öröm nyerni egy ilyen rangadón." - mondta Bacary Sagna.

November 23. - Hosszabbítás az Emiratesszel

Novemberben hivatalosan is bejelentése került, hogy a futball berkein belül az egyik legértékesebb szponzori megállapodását hozta tető alá az Arsenal és az Emirates légitársaság. A megállapodás további 5 évre hosszabbította meg a jelenlegi kontraktust, amiért 150 millió angol fontot kap az Arsenal, cserébe pedig 2018-ig lesz látható az Emirates logója a csapat mezein, míg a stadion névhasználati joga 2028-ig lesz az arab légitársaság tulajdonában. A csapat részéről a vezérigazgató, Ivan Gazidis elmondta, hogy az Emiratesszel kötött szerződés a következő lépés lesz afelé, hogy az Arsenal a világ legjobb öt klubjához tartozzon a jövőben is.

 

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (31)

11 éve
Boldog új évet!! :) Ma nyerni kell, remélem 2-3 góllal fogunk!
11 éve
Törölt felhasználó
Gólokban gazdag új esztendőt kívánok minden kedves Ágyús barátomnak! Go Gunners!!
11 éve
Törölt felhasználó
Gólokban gazdag új esztendőt kívánok minden kedves Ágyús barátomnak! Go Gunners!!
11 éve
Törölt felhasználó
Ma tényleg el kell püfölni a Sotont, legalább 3 góllal. Mivel így raktam meg bet365-ön :) A múltkori formát várom a mai meccsen is. Henry a lelátón lesz, vagy a pályán? :D
11 éve
Ma meg kell verni a Southamtont, hogy jól induljon az év és még tovább zárkózzunk a többiekre.

Ja, és persze Boldog Szülinapot Jack!

Szólj hozzá