Arséne Wenger úgy gondolja, hogy fontos három pontot szerzett az Arsenal a Wigan otthonában, a DW stadionban azt követően, hogy Mikel Arteta büntetőből szerzett góljával 1-0-ra megnyerték a meccset.

"Teljesen más meccs volt, mint a Reading elleni." - értékelt Wenger.

"Nagyon jól semlegestített bennünket a Wigan, különösen a középpályán, nem tudtunk olyan folyékonyan játszani, mint tettük azt hétfőn."

"Ez a három pont sokkal többet jelent, mint egy sima győzelem, mert nagyon akartuk ezt az eredményt, és mert sokkal inkább dominánsabbak voltunk a mérkőzés képe alapján. Megvoltak a helyzeteink, de főleg a meccs utolsó szakaszában nehéz volt kitörni a Wigan támadásaiból és tartani a labdát. A labdabirtoklás nekik jobb volt, mi viszont nagyon akartuk a három pontot. Ez az eltökéltség pedig többet jelent, mint a dominancia." - tette hozzá Wenger.

Az Arsenal végül büntetővel nyert, ám volt egy kérdéses szituáció az Ágyúsok tizenhatosán belül is, amikor a Wigan játékosai kezezés miatt kértek számon egy tizenegyest a játékvezetőnél. Wenger a szituációról ezt gondolja:

"Éppen most néztem vissza a kérdéses szituációt. Vermaelen nem kezezett, az semmiképpen nem volt büntető, ahhoz szándékosan emelnie kellett volna a kezét. Gibbs esetét nem láttam még."

Az Arsenal sorozatban a harmadik győzelmét szerezte meg a bajnokságban, ezzel pedig a harmadik helyre érkeztek meg Wenger játékosai a tabellán - igaz, a Chelsea kettővel kevesebb meccset játszott. Hamarosan azonban az Arsenalnak is halasztania kell a mérkőzését, mivel a londoni metrósztrájk miatt szerdán, karácsonykor nem lépnek pályára Artetáék.

"Jól hangzik a hárommeccses győzelmi széria, de ez nem elég. Többet akarunk. Remélem, hogy ezek a meccsek hitet és önbizalmat adnak a csapatnak, s hogy így majd még pozitívabb körülmények között játszhatunk. Az idegenbeli teljesítményünk pedig egészen jó, egyedül a Manchester United és a Norwich ellen kaptunk ki idegenben a szezon kezdete óta. A szezonnak pedig nagyon érdekes részében járunk."

"Nyilvánvalóan szerettem volna karácsonykor is játszani. Amikor fut a csapat szekere, akkor igyekezni kell minél jobban kihasználni a jó formát. Ugyanakkor most egy kis lélegzethez juthatnak a játékosaink is, hiszen két órát játszottunk a Bradford ellen, majd jöttek az idegenbeli meccsek a Reading és a Wigan ellen. Ez utóbbi fizikálisan nagyon intenzív volt, főleg a pálya miatt."

"Most van egy hetünk, hogy felkészüljünk a következő meccsre, és remélhetőleg tovább tudjuk majd szaporítani a megnyert mérkőzéseink számát." - mondta Wenger, aki közölte, hogy karácsony napján szabadnapot ad a játékosainak.

Végül a francia Theo Walcott teljesítményét értékelte.

"Nem szeretném egy meccs alapján megítélni a teljesítményét. Úgy vélem, hogy Theóban minden összetevő megvan ahhoz, hogy középső csatár legyen. Ma azonban egy kicsit elszigetelve játszott a többiektől, nem kapott túl sok labdát. Ugyanakkor Theo akkor is döntő játékos tud lenni, ha nem játszik túlságosan hatékonyan. Ma is az ő érdeme volt, hogy büntetőt kaptunk."

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (3)

11 éve
A taktikusság sohasem tartozott Wenger erényei közé. Ez jól látszik a cseréin is.
11 éve
Törölt felhasználó
Igen, sajnos az látható volt, hogy a Wigan nagyon jól felkészült ellenünk - tudták, hogy hogy kell megfogni ezt az Arsenal-t. És itt a bökkenő, Wenger feladata lenne, hogy valami újat találjon ki, amit még nem ismernek. Nyilván ez nem működik így év közben, de nyáron én mindenképpen formációváltást, taktikai váltást várnék, akár egy-két új igazolással, akik beleillenének a "megálmodott" hadrendbe.
Ettől függetlenül minden elismerésem a csapaté, hozták a kötelezőt, harcoltak, szenvedtek, pont az ilyen mérkőzéseket a legnehezebb hozni, ugye ezt nem kell az Arsenal szurkolók számára ecsetelnem (: Szép volt!
11 éve
Törölt felhasználó
Jó lenne ha elindulna egy hosszabb győzelmi sorozat, az talán visszaadná a játékosok hitét, és kicsit meg is lépnénk a közvetlen riválisoktól. Persze ehhez az kell, hogy az évet is szépen zárják a játékosok egy magabiztos hazai győzelemmel a Castle ellen.
Theo csatárteljesítményét pedig ne két meccs alapján akarják megítélni.

Szólj hozzá