Arséne Wenger a csütörtöki sajtótájékoztatóján elárulta, hogy túl sokat kockáztatott Theo Walcott megvételekor, 2006-ban, így most azt várja az angol játékostól, hogy fizesse vissza a belé vetett bizalmat és hitet.

Az Arsenal hat éve 6,5 millió angol fontot fizetett azonnal a Southamptonnak Walcottért, azóta pedig összesen 238-szor léphetett pályra az Ágyúsok színeiben. Az elmúlt években azonban Walcott közel sem nyújtott mindig egyenletes, kiemelkedő teljesítményt, sőt, számos alkalommal úgy tűnt, hogy a játékos soha nem fog beérni.

"Úgy gondolom, hogy kimondottan fontos együtt tartani ezeket a játékosokat, főleg azt követően, hogy kiálltam értük. 17,18,19 éves korukban is jókora kockáztatot húztam, hogy játszattam őket. Egy 25 éves játékost mindig egyszerűbb lenne betenni a csapatba, mert az ember tudja, mit várhat." - mondta Wenger.

"Amikor egy edző 17-18 korukban játszatja a fiatalokat, akkor ki kell állnia értük. Benne van, hogy meccseket veszít a csapat, mire a fiatalok megszerzik a kellő tapasztalatot. De ha ezek a játékosok megtanulják a leckét, utána már az ember joggal gondolhatja azt, hogy 'rendben, akkor nyerjünk együtt.'"

Wenger leszögezte, hogy ha úgy érzi, hogy Walcott rászolgált, mindenképpen megadja a számára a kért fizetést.

"Boldogan utalom Theo számára azt a összeget, amelyet megérdemel. De ugyanakkor úgy vélem, hogy rengeteget kockáztattam a leigazolásával, amikor még csak 17 volt, ráadásul nem is volt olcsó igazolás. Nagy rajongója vagyok Theónak, szerintem boldog a csapatunknál. Mindig is arsenalosként tekintett rám."

"Valahol azonban számon kell tartani azt is, hogy a klub mennyit tett az adott játékosért. Amikor egy játékos betölti a 30-at, és váltani akar, egy új kihívásra vágyik, akkor azt valahol megérti az ember. De Theo kora egy számomra érzékeny kor, mert alapvetően ez az eredménye a mi játékospolitikánknak."

"Amikor Cesc Fabregas bejelentette, hogy haza akar térni a Barcelonához, nehéz lett volna azzal reagálni, hogy 'miért akarod ezt?', mert tudtam, hogy hiába mi neveltük ki, ő onnan származik. A helyzet így kissé egyszerűbb az angolokkal, mert ők itthon érzik magukat. Van Persie pedig 29 volt, Theo pedig csak 23."

"Úgy gondolom, hogy nagyon fontos az, hogy megtartsuk Theót." - zárta szavait Wenger.

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (19)

11 éve
Ugyanaz a kezdő, mint hétfőn...
Miért nem lehet legalább a védelmen változtatni? Koscielny simán kezdhetne. Walcott meg miért játszik középen? Giroud kezd formába jönni, erre megint csak padozik.
11 éve
Törölt felhasználó
Szerintem legközelebb egy új Kroenke-farmhoz vagyunk.
11 éve
Lehet már esetleg valamit tudni kikhez vagyunk közel hogy leigazoljuk őket a télen ?
11 éve
"nem lesz itt szoros semmi, akkora gála lesz az Allianzban, hogy 7 világra fog szólni, a Bayern megmutatja igazi erejét!"
:D :D

Szólj hozzá