Arséne Wenger úgy gondolja, hogy az Arsenal szerdai hosszabbítása az öt brit játékossal azzal hozható összefüggésbe, hogy nőtt a szigetországból származó tehetségek száma az elmúlt években.

Korábban Wenger számos kritikát kapott azért, mert az elmúlt szezonokban nem angol, hanem külföldi, javarészt francia játékosokat alkalmazott a csapatában. Ezzel képest a szerdai hosszabbítás az öt brit játékossal egy újfajta csapatépítésre utalhatna, ám Wenger nem gondolja, hogy feltétlenül ez lenne a valós helyzet.

"Nem hinném, hogy ez egy szándékos manőver lenne. Inkább ez egy véletlen egybeesés, hogy számos remek angol játékosunk van." - mondta Wenger.

"A játékospolitikát azonban direkt alakítjuk így, például ezért vettük meg Oxlade-Chamberlaint nem olcsó pénzért. Tudom, hogy fontos az, hogy legyenek jó és ütőképes angol játékosaink."

"Nagyon sokat változott az angol tehetségek kinevelési módja Angliában, s így egyre több jó hazai játékos van - ebből pedig előnyt kell kovácsolnunk." - utalt arra Wenger, hogy talán nem véletlen az, hogy az elmúlt hetekben több angol fiatallal, mint például Wilfied Zahával, Luke Shaw-val, vagy Will Hughes-zal is összefüggésbe hozták az Arsenalt.

"Ismervén a játékstílusunkat, és a technikai stabilitiásunkat igenis fontos, hogy a játékosaink csukott szemmel is ismerjék egymás játékát."

"Talán ezúttal egy kicsit több esélyünk van arra, hogy együtt tartsuk a fiataljainkat, mint korábban. Ez pedig egy nagyszerű hír a csapatunknak."

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (1)

11 éve
Törölt felhasználó
Azért is lenne jó megszerezni a 3 említett fiatalt, mert britek, és talán összetartóbbak, és noszogathatják egymást egy egy szerződésnél. Ráadásul mind hárman tehetségesek.

Szólj hozzá