Arséne Wenger a Reading elleni meccs előtti sajtótájékoztatóján elmondta, nagyon sajnálja a Bradford elleni kiesést, de az Arsenalnak már a jövővel kell foglalkoznia.

Természetesen a franciát is elkeserítette, hogy az Arsenalt tizenegyesekkel búcsúztatta a negyedosztálybeli együttes a ligakupa idei negyeddöntőjében, de Wenger bízik abban, hogy a csapata képes lesz felállni.

"Az egész csapat csalódott és frusztrált volt. Ez a reakció teljesen normális volt azt követően, hogy így kellett búcsúznunk egy kupasorozatból. Ugyanakkor csak magunkkal kell foglalkoznunk, fel kell állnunk és a jövőbe kell néznünk." - mondta Wenger.

"A csapat törődik magával, komolyan veszi a dolgokat, és jól akar teljesíteni. Nem kérdőjelezem meg a csapat szellemét."

"Professzionális élharcosok vagyunk. Az a fontos, ami holnap történik, nem az, hogy mi volt tegnap. Sajnáljuk a Bradford ellen történteket, de csak a következő meccs, ami igazán számít."

Wenger úgy gondolja, hogy a tapasztalata sokat segíthet átvészelni a nehezebb időszakokat.

"Meg tudom érteni a kritikákat, ha a csapat nem az elvárásoknak megfelelően teljesít."

"Nagyon komolyan készültünk a keddi meccsre, de el kell fogadnunk, hogy így történtek a dolgok, ahogy. Csak arra kell fókuszálnunk, ami fontos - a jövőre."

"A tapasztalat segíthet ebben. Lehet azt mondani, hogy 16 év egy klubnál inkább hátrány, de szerintem éppen az ellenkezője: előny, mert az embernek van már tapasztalata, mert imádja a csapatát."

"Azért ülök itt, mert már többször is megmutattam, mennyire szeretem ezt a klubot. Voltak már nehéz időszakaink ezt megelőzően is, az ember már tudja, hogyan fordítsa meg ezt a helyzetet. Persze, ez az első alkalom a 16 évem során, hogy egy negyedosztályú együttes búcsúztatott."

"De a szezon végén úgysem a ligakupa alapján, hanem a bajnokság, a Bajnokok Ligája és az FA-Kupa alapján fogják megítélni a teljesítményünket." - zárta szavait Wenger.

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (9)

11 éve
Taarabt megint alkotott. Itt meg ilyen Gervinhók szerencsétlenkednek. Igazoljuk már le! Óriási játékos.
11 éve
Törölt felhasználó
Sokak ütnek meg olyan hangot a klubbal szemben, ami már méltatlan. Rossz nézni a játétunkat, és nincs összerakva ez a csapat, az tény... De fel fogunk állni. ....Mert ez az Arsenal Fc. Keep the faith!
http://www.youtube.com/watch?v=ULUERtSdMu0
11 éve
Törölt felhasználó
A Swansea meccs után azt mondtuk ,h "vége, ez a mélypont,ennél nincs lejjebb"
aztán jött ez a szaros Bredford és azt mondtuk ,hogy most aztán tényleg nincs... PEDIG VAN!.. ha például NEADJISTEN szerződéshosszabítást ajánlanánk Shamakh, Diaby, Arshavin, Gervinho, Squillaci féle anti—focistáknak.
Szomoruan láttam, h ez Ramsey—nél már megtörtént ugyhogy készülök a legrosszabbra....
11 éve
Törölt felhasználó
eriCesc! Ezt szépen összefoglaltad, egyetértek!
11 éve
Törölt felhasználó
Ilyen szintű mélyponton még nem volt a csapat Wenger 16 éves pályafutása alatt, ebben biztos vagyok! A játékunkkal sosem volt különösebb probléma a múltban, persze voltak rosszabb meccseink, amikor nem tudtunk mit kezdeni az ellenféllel, de domináltunk, csak éppen a gólok, és ezzel egyenesarányosan az eredmények nem jöttek. Most viszont a saját játékába se kapaszkodhat a csapat, mert nincs ilyen. Ami szintén nehezítő tényező lehet, hogy az egész klubbon belül egyfajta morális válság alakult ki, konkrétan az évek alatt felgyülemlett sz*r most tör fel, és árasztja el az egész klubot, és ez is mérgezi a játékosaink teljesítményét. Nincs rend, nincsenek nyugodt körülmények, nincs siker, de van eredménykényszer, és baj, méghozzá igen nagy. Bízom Wengerben, de lehet hogy ez a feladat még számára is túl nagy falat, és könnyen belebukhat.

Szólj hozzá