web stats
Belépés Regisztráció

Arsenalfan.hu | Hírek | Blog: A Guardiola-összeesküvés

 • Blog: A Guardiola-összeesküvés

  Korszakváltás jöhet az Arsenalnál

  Hír Információk

 • Dátum: 2018. Dec. 13, 14:54
 • Forrás: -
 • Hozzászólások: 59
 • Athlon Szerző:
  Athlon


Volt abban valami bántóan fájó, ahogy Arséne Wenger elkezdte megmagyarázni a negyedosztályú Bradford elleni bukást. Mint ismert, a francia megvédte a csapatát, mondván elégedett volt Chamakhék erőfeszítéseivel a meccs folyamán, egy gondunk volt csupán, hogy nem sikerült befejeznünk a helyzeteinket egy jól védekező csapattal szemben. Wenger meccs utáni interjúja személy szerint nálam jobban betette a kiskaput, mint Gervinho hatalmas ziccere, vagy Vermaelen kapufán csattant büntetője.

Merthogy a Bradford elleni ötlettelen, siralmas, sivár játék nem egy egyszeri kisiklás volt. A csapatra szinte rá sem lehet ismerni, sőt, megkockáztatom, hogy a jelenlegi keret Podolskikkal, Cazorlákkal, Artetákkal, megspékelve Arshavinokkal, Santosokkal, Squillacikkal gyengébb szintet képvisel, mint az a gárda, amit néhány éve oly' sokat szidtunk a sérülékeny van Persie-k, az alibipasszos Denilsonok és a potyázós Almuniák miatt.

Ráadásul az a vicc, hogy mindez a drámai színvonal-csökkenés akkor zajlik, amikor már túljutott a csapat az Emiratesbe való költözés anyagi megszorításán. Azt éppen Ivan Gazidis jegyezte meg az Arsenal idei karácsonyi ünnepségén, hogy előzetesen ők maguk sem számítottak arra, hogy a csapat pont most lesz ilyen mélységekben. Valóban, az új stadion miatti költségek komoly pénzügyi megszorításokkal jártak, ami miatt Wenger ténylegesen nem igazolhatott le akárkit, de ez már a múlté. Még az AST (Arsenal Supporters Trust – Arsenal Szurkolói Közösség) becslései szerint is 70 millió fontnak kell Wenger rendelkezésére állnia - miközben tudni kell, hogy az AST a vezetőség egyik leghangosabb kritikusa, tehát aligha vádolhatóak elfogultsággal.

Gazidis megjegyzésével egyébként egybevágnak Wenger szavai, amit egyébként a FourFourTwo mostani számában lehet olvasni.

Egyedül azon bánkódok, hogy két-három éve volt itt egy olyan tehetséges keret, ami akár mind a négy kupafronton harcolhatott volna. A legjobb 16 között éppen csak, hogy elvéreztünk a Barcelona ellen, amikor megvolt az esélyünk a továbbjutásra az utolsó percekben a Nou Campban. A bajnokságról is éppen, hogy lemaradtunk. Ennek ellenére érezhető volt, hogy a csapatban megvan a potenciál.” - mondta Wenger.

„Viszont a csapat szétesett. Néha, öt-hat év munka után, ez igen frusztráló tud lenni. Ismét elölről kell kezdeni az egészet. Igen, korábban valóban elengedtük Henry-t vagy Vieirát is, de csak miután 8-9 évet lehúztak az Arsenalnál. De most mindenki a legrosszabb időben távozott, még bőven a karrierjük csúcsa előtt, ráadásul két év alatt. Ilyenkor természetes, hogy az emebr elkezd aggódni.” - utalt arra a francia, hogy Fabregas és Song a Barcelonába, Nasri és Clichy a Manchester Citybe, van Persie pedig a Unitedhez ment.

És ha minden így marad, akkor a listát hamarosan Sagna és Walcott nevével folytathatjuk.

Wenger frusztrációját meg lehet érteni. Számított a játékosai hűségére, mert magából indult ki. Ő itt maradt és igyekezett a legjobb tudása szerint végigvinné azt a projektét, amit a világon sehol sem értettek meg igazán. Még akkor is ezen dolgozott, amikor a Real Madrid éveken át őt hívta, hogy a második galaktikus-csapatot vezesse sikerre. Ahol azt a játékost vásárolhatta volna meg, akit csak akart volna. A csapatát bő két év alatt szedték szét, miközben egy új metódussal, a puszta pénz elköltésével egyre több klub vágott rövid csapással az Arsenal és az ő évek óta tartó munkássága elé. Merthogy nem elég, hogy egyes csapatok az Arsenal által kinevelt és felnevelt játékosokat vásárolták meg; más klubok azokat a tehetségeket happolták el Wenger orra elől, akiket már a francia mindenkinél hamarabb kiszúrt magának. Így maradtak csak a Squillacik, a Chamakhok és a Gervinhók.

Wenger persze nem adta fel, s bőszen fogadkozik, hogy ezúttal egy brit mag köré, azaz Wilshere, Ramsey, Gibbs, Oxlade-Chamberlain köré fogja majd építeni a következő projektét, merthogy a britek lojálisabbak lehetnek a csapathoz, mint egy hazavágyódó katalán. (Miközben Walcottot éppen valamelyik legfőbb riválisuknak készülünk eladni, hogy a helyére egy újabb nagy potenciállal rendelkező, ígéretes suhancot – Zahát – állítsunk.)

A kérdés már csak az, hogy Wengernek van-e még hite (és ideje) egy új projekt felállítására.

Wenger azon gesztusa, hogy a Bradford ellen gyakorlatilag az első számú keret vetette be, jól példázza, hogy az Arsenalnak most már valamit teljesítenie is kell a folyamatos ígérgetések mellett. A francia 19-re lapot húzott – és nem jött be – innentől kezdve a brit média hiénaként vetette magát a csapatra: Wenger és Bould között összezördülés van; Podolski nem érti, hogy miért Gervinho és miért nem ő játszik középső csatárként; Cazorla ki van akadva, mert Wenger miért nem volt képes pótolni egy klasszissal van Persie-t. A legtöbb blogban azonban az a téma kapott helyet, hogy Wenger egyszerűen miért hagyja, hogy Gervinhók idétlenkedjenek a pályán, ha egyszer már van pénze a költekezésre. 70 millió angol font.

És itt térnék rá a Guardiola-összeesküvésre.

Egyesek szerint Wenger, mint mindig, ezúttal is előrébb jár a dolgoknak. 2013-ban ugyanis adódni fog egy lehetőség az Arsenalnak, hogy egy új röppályára álljon, s hogy meglépjen egy korszakváltást, ami előbb-utóbb úgyis elkerülhetetlen lesz. 16 év után könnyen lehet, hogy elérkezett az idő egy menedzserváltásra, aki megvalósíthatja a Wenger által lefektetett alapokon és értékeken a várt sikereket. Wenger pedig van olyan önzetlen, hogy az Arsenal jövője szempontjából félreáll – és többek között ezért sem költi el a rendelkezésére álló 70 millió fontot, hogy minél több maradjon az utódjának.

Merthogy Pep Guardiola jövőre visszatér a szabadságából, s a katalán menedzser már többször is elárulta, hogy szívesen vezetné az Arsenalt a jövőben. Guardiola és Wenger hihetetlenül tiszteli egymást, Pep például az Arsenalnál tette le az edzősködésre feljogosító vizsgákat is, mielőtt elkezdte volna a munkát a Barcelona B csapatánál. Sőt, Guardiola még játékosként is közel került az Arsenalhoz, miután Wenger őt szemelte ki a Real Madirdhoz igyekvő Patrick Vieira helyére. Vieira azonban nem került Spanyolországba, így Guardiola sem érkezett az Arsenalhoz. Természetesen meg kell majd nyerni egy nagy csatát a többiekkel, de az tudvalevő, hogy Pep jönne az Arsenalhoz. Ez a lehetőség azonban csak egyszer adódik meg, s ezzel élni kell. Szerencsére ezt Wenger is tudja.

Az azonban Guardiolától függetlenül is kétségtelen, hogy Wenger az Arsenal történetének legsikeresebb edzője, noha a pályán kívül elért eredményei fölött – azaz, hogy az anyagi megszorítások idején a harmadik-negyedik helyek megtartása – még a csapat rajongói közül is hajlamosak elsiklani.

A legjobban talán Ian Macintosh, az ESPN újságírója fogalmazta meg: Wenger nem nagyobb az Arsenalnál, de az Arsenal nagyobb lett általa. Kérdés, ki lesz az, aki átveszi a nehéz örökséget.Kapcsolodo Hirek

Hozzaszolasok

(59)

JACKOXI

Hát ez engem kicsit meghatott... smile

Dec 15. 20:40

Fabregas0490

nem kell ide ez a Spanyol majom amíg van Wenger addig van aztán Én legalábbis egy Angliában régóta szólgáló edzőt állítanék a helyére David Moyes-t vagy akik azt az elvet követik és viszik mint Wenger is visz a fiatalokkal, arra jó lenne Jürgen Klopp !!! Guardiola egy olyan csapatpt vett át amihez évekig hozzásem kellett nyúlni max 1-2 játékost igazolni akik a csapat mentalitásához illettek lehet hogy jó edző de ugyan úgy járnánk vele mint a Tottenham Villas Boas-al ! És ha nem menne angol játékosokkal akkor meg fél spanyolország itt lenne az Arsenalban confused Maradjon Wenger ahogy eddig legyünk türelemmel várjuk meg mi történik Januárban és reménykedjünk hogy majd 2013-ban büszkék leszünk a csapatunkra a végén smile

Dec 15. 09:18

safika

Sztem a selejtezésből nagyobb problémát csináltak,mint amekkora.Sztem nem állt rendelkezésére Wengernek elég pénz a pótlásra nyáron,így meg kellett tartani őket,h kilóra meglegyen a gárda.Sztem ez a szomorú valóság.Ne mondja már nekem senki,h nem volt egyetlen egy olyan orosz vagy angol csapat sem ahova Arshavin nem kellet,azt se h egy Chamakh nem kellett se egy olasz vagy francia csapatnak sem,és azt se hogyha azon múlott volna nem bontottak volna szerződést Squillacival..Véleményem szerint RvP-ből pénzt kellett csinálni és Song-ból is!!!!És tádá,megint pozitív a mérleg,vis az lesz mivel télen Walcott is pattan(talán a legfájóbb veszteség,na persze nem a tudása alapján,hanem mert angol,és rengeteg munka volt benne).Hatalmas kérdés számomra h télen mi lesz itt?Arshavin,Santos,Chamakh trió megy és nem fognak 1-2 millán szarozni???Jön vki Henry mellett vagy fogjuk Diaby kezét a kórházi ágy mellett továbbra is??Aztán ha ezt a szezont is vmi csoda folytán túléli a gárda(3.-4.hely),akk nyáron tudtommal Squillaci szerződése lejár,Denilson sztem marad brazíiliában,és mondjuk tegyük fel h az előbb említett trió is távozott és valahogy az Elvágyódó Bendtneren és ezen a Parkon is túladott a csapat és lesz 1 rakás hely a keretben érkezőknek...vajon lesz pénz rá??Mert ha igen akk Wenger is tud csapatot építeni,de ha nem akk ide jöhet a jó isten is,ebből akk se lesz trófea.Itt nem edzőkérdés van,hanem minden területre kiterjedő krízis,amit csak közösen elehet megoldani,persze csak akk ha ebben mindenki partner!!!

Dec 15. 00:33

batti

Közeleg a karácsony, így meleg szívvel tudom ajánlani Pep Guardiola önéletrajzi könyvét minden futballszimpatizáns számára. Játékosként, illetve menedzserként is a legjobbak közé nőtte ki magát.
Ha nemsokára lesz egy kis időm, én is vállalkoznék egy hasonló témát feldolgozó blog összeírására.

Dec 14. 21:46

zak05

A guardiolát éltetőknek mondom: sztem wenger papa is nyert volna 10-11 kupát azzal a kerettel!!! nagyobb elismerésnek érzem h az arsenaét benn tudta tartani a BL-be eddig... de mostmár ennek is vége lessz! én murinnyónak örülnék a legjobban!! emberileg utálom de nézzük meg hogy a keze alatt az inter nem "világklasszis" játékosai miket műveltek! ő ki tudja hozni a játékosokból a tüzet de ha kell padoztatja is a szarokat! ő rendbe szednéé az egókat és kivágná a ramseykákat és squilaccikat!! persze tudom hogy ő nem fog jönni... csak ő lenne a legalkalmasabb arra hogy ezt a klubbot rendbe tegye! nem azt mondom h guardiola rossz edző, mert nem az, aki rossz edző nem nyer 11 kupát még a barcával se, DE hogy mennyire jó az csak akkor fog kiderülni ha vezet egy gyengébb képességü játékosokból álló csapatot is!!

Dec 14. 21:39

Almunia57

Egy pozitívuma biztos lenne annak, hogyha Wenger lelépne. A bírók talán már fújnának néha napján nekünk is.

Dec 14. 20:32

mateo130

Nézem itt a kommenteket és egy dolog jut most az eszembe: Az Arsenal SOHA nem attól volt annyira jó, hogy egyenként mind sztárok voltak. Attól voltak jók, hogy értették Wengert és tudták hogy ez egy csapatjáték (hozzáteszem persze voltak sztárok is, de Henry hogy jött ide...). Az a csapat lelkes, sikerre éhes volt és persze egy futball szempontjából más érában rúgta a bőrt.
Nekem ez hiányzik annyira, hogy lássam a közös célt. Lássam, hogy mikor gólt rúgunk őszinte az öröm és mindenki kiveszi a részét (mikor Rvp Henry-val gólt rúgatott egyedül ugráltam a TV előtt mint egy hülyegyerek, mert újra éreztem azt, amit annak idején).
Ez a leg fájobb rész és az, hogy a szemem előtt hullik szét a kedvenc alakulatom.
Nem érzem azt, mint amikor elkezdtem követni a csapatot. A padon is egy megkopott öregember ül aki tanácstalannak tűnik és soha nem ismeri be, hogy mi a valódi helyzet. downer
Nem tudom meddig tart még ez de rossz nézni a meccseket. A kis csapatok rangadóját szívesebben nézem, mert ott van tűz az emberekben és PL hangulat van.

Dec 14. 20:24

Arsenaldenis

Klopp szerintem a legideálisabb edző lenne az Arsenal kispadjára,ugyanakkor mozdíthatatlan.
Guardiolával kapcsolatban pedig csak annyit,h óriási sikereket ért el,majdhogynem páratlanokat, ugyanakkor kapott egy nagyon jó alapot/keretet, igen komoly összegeket erősítésre, és igazából csak a Real volt a nagy ellenfele Spanyolországban. Persze nyert két BL-t és tényleg nem akarom elvenni az érdemeit,de nagyon jó körülmények vették körül, így nem vagyok biztos, hogy ilyen körülmények között, és ilyen komolyan költekező riválisokkal szemben csodát tudna tenni! Hozzáteszem továbbá, hogy érdemes megjegyezni Guardiola nagy dicsőítése közben,h utódját, Titot sokkal jobb, és taktikailag sokkal erősebb edzőnek tartották már a váltás előtt, és ez eddig beigazolódik.
Végezetül feltétlenül Wengerben keresendő a hiba, hanem a már említett fölöslegek elpasszolási kísérleteinek sikertelenségében, valamint a keret gyengeségében és hozzáállásában. Legalábbis szerintem

Dec 14. 19:57

Ticonderoga

Off: Huntelaar az Interbe igazolna szíve szerint, és az Inter sem zárkózik el tőle. Tehát lehet h ő nem fog hozzánk igazolni.

Dec 14. 19:27

további hozzászólások megjelenitése

Uj hozzaszolas

Hozzászóláshoz jelentkezz be:Emlékezz rám

Ha nem vagy még tag Regisztráció

Facebook

Kiemelt Hirek

Új mezszponzori szerződés az Emirates-szel

 Új mezszponzori szerződés az Emirates-szel 2024-ig marad az Emirates a mezszponzor

Match Pub: Östersunds-Arsenal

 Match Pub: Östersunds-Arsenal Jön az Európa Liga odavágója

Match Pub: Tottenham-Arsenal

 Match Pub: Tottenham-Arsenal Észak-londoni rangadóval folytatódik a bajnokság

Mkhitaryan: Nem kell mit bizonygatnom

 Mkhitaryan: Nem kell mit bizonygatnom Az örmény játékos elégedett, hogy az Arsenalhoz igazolt

Match Pub: Arsenal-Everton

 Match Pub: Arsenal-Everton Aubameyang és Mkhitaryan először kezdenek az Arsenalban

Kategoriak


Kiadó reklámfelület

Facebook