Elégedetten értékelte Jack Wilshere West Brom elleni meccsét Arséne Wenger azt követően, hogy az angol játékos zseniális teljesítménnyel rukkolt elő a legutóbbi bajnokin.

Wilshere mintegy 17 hónapnyi rehabilitációt és három műtétet követően térhetett vissza a pályára október végén, s azóta egyre jobban szerepel. Wenger a WBA elleni mérkőzés lefújása után elégedetten jegyezte meg, hogy a középpályás egyre inkább formába lendül.

"Még mindig egy kissé elővigyázatosnak kell lennünk, de végre először szombaton alaposan megtapasztalhattuk, hogy milyen játékos is ő valójában. Igen, visszakaptuk a régi, fiatal Jack Wilshere-t." - mondta Wenger.

"Majd meg kell néznünk, hogyan reagál a szervezete a szombati meccsre. Így utólag jó döntés volt kihagyni az Olympiakosz elleni mérkőzésről. Egyelőre még adni kell neki két, akár három mérkőzést is a regenerálódásra, aztán majd lemehet ez egyre is később."

"De ha így játszik még szombaton, illetve a csapat győzelmi nyomás alatt van, akkor nehéz döntés lenne kivenni őt a keretből."

"Jack remekül szerez labdát, amikor visszazár, illetve a labdával is nagyszerű megmozdulásai vannak. Fontos, hogy legyen ilyen kaliberű középpályás a csapatban, aki képes egy jó passzal helyzetbe hozni a társait."

"Egyelőre még nem hozza a legjobbját, de a szombati mérkőzésen láthattuk, hogy már nagyon közel áll ehhez."

Wenger ezen kívül még Wilshere hozzáállását is dicsérte: a francia emlékeztetett, hogy a játékos a hosszú és súlyos sérülése ellenére sem adta alább a munkát, aminek a pozitívuma jól látszik most, a játékán.

"Kritikus a saját játékának és mindig sokat vár magától. Nagyon sokat dolgozik az edzéseken is."

"Nagyon lelkes a meccsel kapcsolatban, még a mérkőzések előtti edzéseken is féltés nélkül belemegy a párharcokba. Én nem akarom őt visszafogni, mert ez nagyszerű hozzáállás."

"Ami viszont a legnagyobb meglepetés a számomra az az, hogy ennyire előrébb jár a tervhez képest, őszintén szólva én csak jövő februárban számoltam vele, mint egy formába lendült játékossal. Ezzel szemben úgy tűnik, sokkal előrébb jár, mint ahogyan azt én vártam." - tette hozzá a francia.

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (12)

11 éve
Sziasztok! Wilshere-t tegnap (Reading-Arsenal 2:5) direkt egész meccsen figyeltem. Az első félidőben semmi (a többiektől mindenkitől pár extra megoldást láttam, ugye Podolskit és Casorlát nem kell ecsetelni, de Chamberlainnek és természetesen Artetanak is voltak remek húzásai). A meccsen volt pár alibi passza 10méterre, az irányító középpályáshoz képest az 5 gólból 1ben a gólpasszt adónak passzolt (wooow). Egy kapott gólunknál elcsúszott. Párszor az elpattanó labdája után keményen (harcosan) beleszállt. Hááát, engem még mindig nem győzött meg.
11 éve
Törölt felhasználó
apró morzsák, amiért az Arsenal-ba beleszerettem :)
http://www.youtube.com/watch?v=XCnxVAk5nTs&feature=g-subs-lik
11 éve
Törölt felhasználó
köszi %-P %-P :p :P :P :-S :-S
11 éve
Törölt felhasználó
misixtc, ha tudsz várni egy napot, akkor holnap a digi honlapján elvileg fent lesz ;)
11 éve
Törölt felhasználó
szevasztok.valaki tudna segíteni a digis pl összefoglalóra létezik valami link ami19:20-kor kezdődik.mert a digi sport HD az fizetős.asszem...előre is köszi a help-t....

Szólj hozzá