Arséne Wenger az Arsenal hivatalos weboldalának adott nyilatkozatában újfent leszögezte, hogy számára a siker több jelent a Manchester Cityhez hasonló nagyszabású költekezésnél.

A francia menedzsert az elmúlt időszakban sokszor érte kritika, hogy miért nem költ a csapata megerősítésére olyan összegeket egyetlen játékosra, mint ahogyan azt a Manchester City vagy a Chelsea évről évre teszi. Wenger azonban úgy gondolja, hogy az angol futball hagyománya mélyebben fekszik a költekezésnél.

"Nagyon tisztelem azt a szenvedélyességet, ami a futballt övezi Angliában. Ugyanakkor a futball sokkal nagyobb az egyszerű költekezésnél. Sokkal mélyebb és sokkal nagyobb annál." - mondta Wenger.

"Minden az elgondoláson, a kemény munkán és az izzadtságon múlik. Ennek nagy hagyománya van Angliában, s az ország büszkesége is ezeken az elveken alapul. Pontosan ez teszi az angol futballt is ilyen erőssé és érdekessé."

"Ott van a Nottingham Forest - egy bajnok csapatról van szó. Az Aston Villa szintúgy. Ezen csapatok példái is azt mutatják, hogy ebben az országban már történelmi idők óta alapos gondolkodás övezi a futballt."

"Nagyon aggódom amiatt, hogy ezek az elvek mára sokkal kevésbé fontosak a játékot illetően."

A nem-hivatalos számítások alapján Wengernek kb. 40 millió angol font állt a rendelkezésére a nyári átigazolási szezonban, s ehhez hozzájön még további 30 millió a nemrégiben bejelentett Emirates-szponzori szerződést követően. Ennek ellenére Wenger határozottan cáfolta, hogy innentől kezdve ő is szórni fogja a pénzt.

"A filozófiánk nem fog változni, de ez nem jelenti azt, hogy biztosan nem fogunk költekezni. Valamiért mindig úgy állít be engem a média, aki elzárkózik a játékosvásárlásoktól."

"Ugyanakkor én úgy gondolom, hogy pusztán egy felelősségteljes menedzserként dolgozok, s ez főleg abból fakad, hogy az elmúlt időszakban sűrűn voltak olyan periódusok, amikor csak korlátozott mennyiségű forrás állt a rendelkezésemre."

"A legjobbak akarunk lenni, de ez nem jelenti azt, hogy csak játékosokat kell vásárolgatnunk. Azt kell folytatnunk, ami eddig a klub erősségét jelentette."

"Nem azt mondom, hogy a pénz nem játszik szerepet, de ez nem csak erről szól. Továbbra is hinnünk kell abban, hogy ez nem erről szól. Hogy akkor miről szól? A futballnak páratlannak, érdekesnek és kiszámíthatatlannak kell lennie." - árulta el Wenger.

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (17)

11 éve
Törölt felhasználó
Tibi ezen könny :D
(tény, ránkférne egy pár nigö, fizikálisabban jobban bírják a terhelést a fehéreknél)
11 éve
Törölt felhasználó
AaAaA és kész is a fekete sereg :red:
11 éve
Törölt felhasználó
Diaby óriási játékos, abszolut nem értek egyet azzal, hogy őt eladjuk (tény,sajnos sérült állandóan, így nem tud kijönni a valódi tudása)
Igazolásokat tekintve (illetve hallva a pletykákat) én az igazolások terén ezt várnám:
El: Chamakh, Fabianski, Ramsey, Squillaci, A.Santos + (Bendtner, Denilson)
Ide: (Henry kölcsön), Al-Habsy, Fellaini, Ba, Matuidi, LuizGustavo, Sakho
így már ütőképes csapatunk lehetne
11 éve
majd januárba kiderűl minden :)
11 éve
ericsson: ez mekkora hülyeség....azt próbálják meg!Nehogy aztán 3-4 hét nyaralás után fáradt legyen valaki!.... :D Szerintem kamu!

Szólj hozzá