Arséne Wenger az Everton elleni meccset követően úgy gondolja, hogy a csapat igazságos döntetlent ért el a Goodison Parkban. Bár az Arsenal Theo Walcott góljával korán, már az első percben megszerezte a vezetést, végül Fellaininek sikerült kiegyenlítenie még az első félidőben.

Bár a meccs alatt összességében az Everton többet és jobban támadott, a Kékeknek nem sikerült befejezniük az akcióikat. Az Arsenalnak inkább a kontrákból volt esélye, ám végül nekik sem jött össze a győztes találat.

"Összességében értélekelve a meccset láthatjuk, hogy fizikálisan nagyon megterhelő mérkőzés volt. Jól kezdtük az egészet, aztán az Everton visszajött, a direkt játékuk mindig nagy veszélyt hordoz az ellenfelekre Fellaini miatt. Bánkódhatunk a kapott gól miatt, de úgy érzem, az 1-1 igazságos döntetlen volt. Értékes egy pontot szereztünk, a meccsnek pedig kiemelkedő intenzitása volt." - mondta Wenger.

"Jó szellemben kellett játszanunk az egy pontért, mert nagyon harcoltak a győzelemért. Elégedett vagyok az erőfeszítésünkkel, néhány játékos már nagyon a határon volt, mivel múlt hét szerdán a BL-ben szerepeltünk, azt követően az Aston Villánál idegenben, most pedig az Evertonnál idegenben."

Az Arsenal az elmúlt két bajnoki fordulóból a lehetséges hatból összesen két pontot szerzett, ami nem lehet elég, Wenger azonban már a felzárkózást tervezi.

"A 14 lejátszott bajnokiból nyolcat idegenben játszottunk. Mindkét manchesteri és liverpool-i együttesnél megfordultunk már. Ha jól játszunk otthon, akkor lesz esélyünk felzárkózni."

"Az a dolgunk, hogy fentebb lépjünk. Egy új csapatot építünk, szerencsére már Jack Wilshere is újból velünk van. A csapatszellemünk megvan, innentől fokozatosan kell erősödnünk. Valóban kellene még egy kis javulás a támadó harmadban, de ha megvan a jó szellem, akkor már csak meg kell mutatnunk és egyenletes teljesítményt kell nyújtanunk."

Az Arsenal számára rossz hír, hogy Laurent Koscielny-t már a negyedik percben le kellett cserélni, Walcott pedig apró bokasérüléssel küzdött az egész meccsen.

"Koscielnynek ágyékhúzódása van, ez általában három hét."

"Walcott sérült volt, nem játszott 100%-os állapotban a második félidőben. Bokaproblémákkal küszködött."

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (50)

11 éve
Decemberi menetrend: Swansea (H), Olympiacos (A), WBA (H), Bradford (A), Reading (A), Wigan (A), West Ham (H), Newcastle (H). Ha ebből a sorsolásból sem jövünk ki jól, akkor ne is reménykedjünk BL helyezésért.
11 éve
ericsson: Gerrard tutira nem igazolna el!...Szép dolog tőle,hogy nem hagyja el a süllyedő hajót!Hívta a Real-Chelsea még se ment el ,mert ő a Liverpool-ban akar focizni!Hülyeséget írtál, mer 100%-ig biztos vagyok abban ,hogy ő sose hagyná ott a Pool-t!
11 éve
Törölt felhasználó
Nem sok választása van. Ki akarta az elmúlt 2-3 évben leigazolni? Konkrétan senki.. nem tehet mást mint ül a fenekén. Messi se azért fújja ezt a "soha nem hagyom el a Barcát" szöveget, mert annyira nem akar elmenni, csak jelenleg az egyik legjobb csapatban van, nincs hova mennie. Nincs már a mai világban hűséges játékos, egyedül talán Buffon, aki követte a másodosztályba a csapatát.
11 éve
Törölt felhasználó
"Ha Gerrard elé tolna a MU egy 250 ezres szerződést, még ma aláírna hozzájuk." - Ugye ezt most nem gondoltad komolyan? :roll:
11 éve
Törölt felhasználó
Nincs itt már lojális ember. Vajon ha most aláírja azt a 90 ezres fizut garantáló szerződést, 3-4 év múlva amikor a világ legjobbja lesz, itt fog maradni koszos 95 ezerért? A Robin incidens óta már csak Wengerről hiszem azt akiben van hűség a csapat iránt.

Ha Gerrard elé tolna a MU egy 250 ezres szerződést, még ma aláírna hozzájuk.

Szólj hozzá