Arséne Wenger magyarázatot adott arra, hogy miért kellett Jack Wilshere-t a padon hagynia a múlt hét végi, Aston Villa elleni bajnoki meccs folyamán.

Bár a szurkolók többsége arra számított, hogy a súlyos sérüléséből nemrégiben visszatérő játékos kaphat egy pár percet a Villa ellen, Wenger végül nem küldte be a pályára a középpályást.

Ennek az oka egyszerű volt: Wilshere-nek pihennie kellett, miután egy kissé újból begyulladt az a bokája, amivel korábban 17 hónapig küszködött.

"Megnyugtató, hogy nem történt visszaesés az állapotában." - mondta Wenger Wilshere-ről.

"Volt egy kis gyulladás a lábában, de úgy gondolom, hogy egy kis pihenéssel orvosolható lesz az egész. Ezt leszámítva, nagyszerűen teljesít, 17 hónapig volt távol. Az emberek bele sem tudnak gondolni, milyen hosszú ez az időszak. Nagyon boldog és elégedett vagyok azzal, ahogyan teljesít." - tette hozzá.

Wenger pedig védelmébe vette az Arsenal másik angol tehetségét, Alex Oxlade-Chamberlaint, akit egy csípősérülés hátráltatott az elmúlt hetekben. Bár Chamberlain a Montpellier elleni BL-meccsen és az Aston Villa elleni bajnokin a kezdőben játszhatott, teljesítményével ezúttal nem nyűgözte le az Arsenal-drukkereit.

"Mostanság ő sem játszhatott. Egy picit fizaikálisan formába kell lendülnie, de sokat próbálkozott szombaton. Időnként nagyon veszélyesen játszott."

"Még mindig tanulja a dolgát, de egy nagyon tehetség srácról van szó. Úgy vélem, hogy nagyszerű játékos lesz belőle, de még mindig tanulnia kell, csak 19 éves."

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (3)

11 éve
Törölt felhasználó
Ha valakit pihentetni akar Wenger, mellesleg nincs is teljesen meccsfitt állapotban az adott játékos, akkor nem kell nevezni a keretbe. Ennyi! Ott lehetett volna mondjuk Chamakh.
11 éve
Törölt felhasználó
Én is ezt mondtam, hogy jól cserélt Wenger. Sokan csak azt nézték, hogy védekező kp jön be, és már háborodtak is fel. Gervinho csatárként nem volt rossz év elején, elvégre 5 góllal vezette a házi góllövő listát. 5 percet kapott középen, most nem jött össze neki, majd legközelebb.
11 éve
Törölt felhasználó
Mi a jobb? Ha behozza arra az 5 percre és lesérül vagy jön Coquelin, így Gervinho mehet középre? Sokan megtalálták e miatt Wengert, de nagyszerűen cserélt.

Szólj hozzá