A Montpellier elleni hétközi győzelmet követően ezúttal nem sikerült begyűjteni az újabb három pontot, az Arsenalon ugyanis kifogott a jó szellemben játszó és védekező Aston Villa.

Arséne Wenger három helyen is változtatott a BL-meccshez képest: kikerült a csapatból a kapitány Vermaelen, Wilshere és Sagna is, helyükre Gibbs, Ramsey és Jenkinson kerültek be. A kezdőrúgáshoz így Szczesny, Jenkinson, Mertesacker, Koscielny, Gibbs, Arteta, Ramsey, Podolski, Cazorla, Oxlade-Chamberlain és Giroud állhattak oda.

A meccset az Aston Villa kezdte jobban, a hazaiak ráadásul egyszer be is találtak a kapuba - igaz, Weimann lesről szerzett gólját helyesen annulálta a játékvezető.

Az Arsenal főleg a távoli löketekkel próbálkozott - a nyirkos, vizes pályán a vendégek összjátékaik nem jöttek össze, a kényszerítőket gyakran technikai hibák kísérték.

Az első játékrészben mégis az Arsenalé volt a legnagyobb helyzet: Giroud lapos beívelését a felsomfordáló Koscielny a Villa tiznehatosáról - üresen - csúnyán felé lőtte.

A második félidőben az Arsenal próbált pontosabban és megbízhatóbban támadni, de ez sem vezetett eredményre. Pedig eleinte úgy tűnt, hogy Wenger mindent megtesz a három pontért - és a két fáradtabb szélső helyére frisebb támadók érkeztek: Podolski és Oxlade-Chamberlain helyére jöhetett Gervinho és Arshavin.

A második félidő - s egyben a meccs folyamán az Aston Villa került közelebb a gólszerzéshez: Holmann távolról próbálkozott, de Szczesny még beletudott úgy érni a labdába, hogy a játékszer a keresztlécen csattant.

A végső percekben már Wenger is beérte az egy pontttal, így a 88. percben Olivier Giroud helyére egy védekező középpályás Francis Coquelin érkezett.

A végeredmény azonban már nem változott, az Arsenal pontatlanul, sok hibával játszva 0-0-ás eredményt ért el a Villa Parkban, s maradt a hatodik helyen a tabellán.

Folytatás jövő héten - egy újabb hétközi fordulóban - az Everton ellen, továbbra is idegenben.

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (173)

11 éve
Ericsson, közülünk nagyon sokan kedvelik Wengert, de nem szabad, hogy az elmúlt évek "sikerei" feddhetetlenné tegyék. Nálunk mindenki a vezetőséget, a tulajdonost szidja - meg az "áruló" játékosokat, pedig abban, hogy a keret már három éve folyamatosan hanyatlik, az Wenger érdeme is.
11 éve
Törölt felhasználó
Athlon én Wenger párti vagyok. De ha megnézzük a Fabianski, Mannone, Squillaci, Denilson, Diaby, Bendtner, Chamakh, Arshavin, Park 9 es fogatért, alig kapnánk 15 milliót, vagy még annyit sem. Ha most kap 30 milliót az átigazolásokra, akkor ebből a 45 ből nem igazán telne ki 5-6 játékos, mert 9 távozónál fel kell tölteni a keretet.
Ezért is adhat szerintem a kelleténél több türelmet pl Diabynak, mert nincs pénz vele kell kezdeni valamit,.
11 éve
Törölt felhasználó
Ha nem fogadná el Mourinho, egész egyszerűen kirúgná a vezetőség. Wenger, Mourinho is pusztán egy alkalmazott. Ha nem fogadja el a helyzetet kirúgják, biztos nem hagyná egy csapat vezetősége sem, hogy okoskodjanak nekik.
11 éve
ericsson! Ferguson sem kap több pénzt az amcsi tulajtól, mégis valahogy ott tudja tartani a csapatát nemcsak a legjobb 4 között, de a bajnoki címért vetélkedő klubok között!
11 éve
Minden tiszteletem Wengerré, de ő egy papucs. Egy olyan edző mellett, mint Mourinho ezt tuti, hogy nem mernék megcsinálni.

Szólj hozzá