Arséne Wenger úgy gondolja, hogy a Premier Liga előnyére válna, ha az amerikai MLS mintájára januártól novemberig tartana a szezon.

Az európai kupasorozatokban az elmúlt években visszaesett az angol csapatok teljesítménye, amit sokan azzal magyaráznak, hogy a Premier Ligában szereplő kluboknak dupla terhelése van, amiért még karácsonykor sem állnak le a meccsekkel.

A Premier Liga vezetői már felvetették a kluboknak a téli szünet bevezetését, valamint azt, hogy a FA Kupán tapasztalható újrajátszás lehetősége megszűnjön, ám Wenger szerint több kell.

"Tudom, hogy a javaslatom furcsán hangozhat, mivel ebben a futball kultúrában ehhez vagyunk hozzászokva, de Japánban például minden más: januárban kezdődik a szezon és novemberben ér véget. Vagyis januártól kezdünk edzeni. Egy idő után már ez tűnt a megszokottnak." - mondta Wenger.

"A pihenésre jutó idő ugyanannyi lenne, és nem játszanánk se többet se kevesebbet. Nem lennének olyan gondok, miszerint egyes játékosok két bajnokságban is játszhatnának. Ráadásul nyáron is pályára lépnénk - ekkor játsszuk a legjobb futballt."

Az idei Bajnokok Ligájában egyedül a Manchester United és az Arsenal biztosította be a helyüket a legjobb 16 között: a tavalyi PL-bajnok Manchester City már biztos kieső, a Chelsea-nek pedig nem a saját kezében van a sorsa.

"Ezzel kapcsolatban nem hiszem, hogy a Premier Liga rosszabb lenne."

"Talán csak kisebb a különbség a csapatok között, összehasonlítva azzal az iődszakkal, amikor csak idő kérdése volt, hogy mikor biztosítjuk be a továbbjutást. A német foci feljövőben, a spanyol minden évben erős, és a franciák is kezdenek visszazárkózni az olyan csapatokkal, mint a PSG."

"Ennek ellenére számomra továbbra is a Premier Liga a legjobb liga, mert valamiből itt több van. Nem feltétlenül a tekintetben, hogy mit látunk a pályán, hanem abból, amit tapasztaltunk itt. És amikor a játékosokkal beszélek ugyanerről, akkor ők is így látják." - mondta Wenger.

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (6)

11 éve
Törölt felhasználó
hát ez bukott ötlet. most álíttatta át a fifa az orosz ligát nyári szünetes rendszerre gondolom nem véletlenül. amúgy a karácsonyi-szilveszteri meccsek a legizgalmasabbak ráadásul az angol szurkolók ehhez eléggé hozzászoktak az elmúlt 100egynéhány évben és nem hiszem, h lemondanának a dec25.iei mega jan1sejei meccsekről
11 éve
Törölt felhasználó
Jó lenne, ha hagyná az ilyen okoskodást. Ilyen változás úgysem lesz (abszurd is lenne), inkább azon kéne agyalnia, hogyan tudná kihasználni a jelenlegi lehetőségeket.
11 éve
Wenger papának jó gondolatai vannak de inkább a téli erősítéseken járna az esze meg azon hogy a nem idevalókat elkűldje innen :) Ja és nem is beszélve arról hogy a csapatnak jó lenne végre jól teljesíteni a bajnokságban és felzárkozni mert az egy dolog hogy megvertük a Tottenhamot de folyamatosan kell ilyen teljesítményt nyújtani mert nem érünk oda majd a dobogora :-S
11 éve
Törölt felhasználó
Én imádom a téli meccseket, mert akkor is van miért izgulni, nézni a meccseket. De ha játékos lennék, akkor biztosan jól jönne egy kis szünet (karácsony, szilveszter) a családdal. Még rendesen be sem baszhatnak, mert elsején már meccsük van.
11 éve
Törölt felhasználó
Ez az időszak teszi a PL-t még 1 fokkal izgalmasabbá,születnek olyan eredmények amenyek még ehhez az őrült ligához képest is abszurdak.Egyébként meg mi lenne a ligával nyáron amikor EB meg VB van....Jó ez így,pár évvel ezelőtt a legjobb 8 között mindig volt legalább 3 angol csapat,ez egyértelmű volt anno és 1 kis hullámvölgy miatt nem hinném,hogy egyből reformokat kellene bevezetni.Én a PL szünetet Január 2. hetétől vezetném be január végéig.Aztán visszatérve az 1. kieséses szakaszra formába is lendülnének a klubbok.Így az ünnepi foci és a pihenés is meg lenne.Ja és a kupameccseken az egymérkőzéses rendszert is támogatnám.
Más téma:facebook híreket olvasván nem lehetett elmenni szó nélkül a 2 esedékes szponzori szerződésről,melyek min 50M pluszt jelentenének a klubnak évente.Abból azért már meg lehetne emelni a fizetési sapkát és 2-3 klasszis bérét simán bírna a klub.Ezzel megkezdhetnénk a felzárkózást...

Szólj hozzá