Az Arsenal a Montpellier ellen aratott 2-0-ás győzelmével immáron a 13. alkalommal lesz ott Arséne Wenger irányítása alatt a Bajnokok Ligája tavaszi idényében, így érthető volt a francia menedzser öröme a lefújást követően.

Bár az Arsenal időnként egyáltalán nem játszott jól, végül Wilshere és Podolski góljaival legyőzték a tavalyi francia bajnokcsapatot.

"A Montpellier-t nagyon jól szervezettnek találtuk, minden párharcba belementek, erősen és meglehetősen agresszívan. Fontos volt, hogy türelemesnek maradjunk, ne kövessünk el hibákat, s hogy használjuk a tapasztalatainkat, hogy várjunk a lehetőségeinkre. Örülök, hogy végül ezek össze is jöttek." - mondta Wenger.

"Wilshere góljának kiváltképpen örültem, hiszen nagyon sok időt kellett kihagynia. Nagyszerű érzés őt egyre erősebbnek és erősebbnek látni. A második gólunk pedig fantasztikus volt Podolskitól."

"Való igaz, hogy az első félidőben nem játszottunk jól, problémánk volt a védekezésekből való átformálódással a támadásokra. Ezen kívül pedig a Montpellier nagyon sok 50:50-es párharcot megnyert. Nem voltunk eléggé pontosak, ekkor nagyon féltem, hogy kontrából elkaphatnak bennünket."

"A második játékrész már sokkal jobb volt, gyorsabban járattuk a labdát, s több indításunk is volt."

Miután a Schalke 1-0-ra megverte az Olympiakoszt, az Arsenal - bár továbbjutott - továbbra is a második helyen áll a csoportban. Ha ez így marad, akkor az első egyenes kieséses szakaszban csoportelsőket kaphatna Wenger együttese, amit ezúttal - az előző évek tapasztalataiból kiindulva - szeretne elkerülni.

"Ez már a 13. év zsinórban, hogy ott leszünk tavasszal. Lehet, nem ez a legcsillogóbb elismerés, de egy klubnál a legnehezebb dolog következetesen és egyenletesen teljesíteni. Kijár a dícséret a csapatnak, ez nem mindig olyan könnyű dolog, mint amilyennek látszik. S ha Európa-szerte körülnézünk, nincs is túl sok csapat, aki ilyen eredménnyel büszkélkedhet."

"Az utolsó fordulóban azért fogunk küzdeni, hogy csoportelsők legyünk, bár a csoportállásokra ránézvén az ember nem igazán tudja, hogy elsőnek vagy másodiknak érdemes befutni. De statisztikailag jobban néz ki, ha egy csapat az első helyen fut be, tehát mindent meg fogunk tenni azért, hogy legyőzzük az Olympiakoszt. A Montpellier otthon megverheti a Schalkét."

Arra kérdésre, hogy a teljes keretet vinni fogja-e Görögországba, Wenger igennel felelt.

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (0)

Szólj hozzá