Sikerült bebiztosítania a legjobb 16 között való helyét az Arsenalnak, miután 2-0-ra megverték a regnáló francia bajnokot, a Montpellier-t.

Az Arsenal kezdő tizenegye egy helyen módosult a hétvégi Spurs elleni rangadóhoz képest: a vállsérüléssel bajlódó Walcott helyett Oxlade-Chamberlain került be, így a pályára Szczesny, Vermaelen, Koscielny, Mertesacker, Sagna, Arteta, Wilshere, Cazorla, Podolski, Chamberlain és Giroud léphetett.

Az első félidő nagyon gyatrán sikerült az Arsenalnak: az Ágyúsok sorra adták el a labdákat, helyzeteket alig dolgoztak ki - lényegében a Montpellier többször volt közel Szczesny kapujához, mint Podolskiék Jourdenéhez. A legközelebb Koscielny jutott a gólszerzéshez: a francia játékos fejese azonban a keresztlécen csattant.

A második játékrészre már összeszedte magát az Arsenal, s már rögtön a 49. percben sikerült gólt szerezniük: Thomas Vermaelen felívelését Olivier Giroud remekül tette középre, majd a berobbanó Jack Wilshere fantasztikusan pöccintett a Montpellier kapujába.

A győztes találat végül a 63. percben esett: Giroud jól játszott össze Podolskival, a német csatár pedig kapásból, nagyon erősen küldte meg a játékszert Jourden irányába - a francia kapus tehetetlen volt.

Olivier Giroud is nagyon közel jár a gólhoz, ám Cazorla indításából a francia belelőtte Jourdenbe a labdát.

Miután a csoport másik meccsén a Schalke 1-0-ra megverte az Olympiakoszt, eldőlt, hogy az Arsenal már ott lesz a Bajnokok Ligája tavaszi idényében, a legjobb 16 között.

Folytatás a bajnokságban az Aston Villa ellen, szombaton 18:30-tól - a következő BL-mérkőzés pedig december 4-én, kedden lesz az Olympiakosz ellen Görögországban.

Végeredmény: Arsenal 1-0 Montpellier (Gólszerzők: Wilshere '49, Podolski '63)

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (202)

11 éve
Törölt felhasználó
_
11 éve
Törölt felhasználó
Mekkora lenne, ha megkapnánk a Malagát és őket is oda-vissza vernénk, akkor már Giroud és Cazorla is megmutathatná, hogy jó helyre igazoltak. Aztán már csak Poldinak kéne a Bayern és teljes lenne a "sorminta", de lehet ennek nem örülne senki... ;) %-P
11 éve
Törölt felhasználó
Ramsey nem szélső, ez szerintem eddig már kiderült. Oda egy gyors, atraktiv ember kell, akinek jó a munkabirása a fel-le szaladgáláshoz. Ő KK de még inkább KTK. Oda meg nem fér be a kezdőbe.
11 éve
Ezt már azóta cáfolták is. Nem kell ő ide.
11 éve
Törölt felhasználó
A Sky Sports szerint januárban Huntelaar az Arsenalhoz igazol. A németek nem erősítették meg a hírt. 20 milla a piaci ára, de nyáron lejár a szerződése. Kérdés h érdemes-e kidobni most ennyit egy 29 éves játékosra.

Szólj hozzá