Arséne Wenger az Arsenal néhány játékosának egyéni teljesítményét emelte ki azt követően, hogy az Ágyúsok - hasonlóan az előző szezonhoz - ismét 5-2-re nyerték meg a legnagyobb riválisuk, a Tottenham elleni rangadót.

Csakúgy, mint a tavalyi idényben, ismét a Spurs szerezte meg a vezetést, ám az Adebayor révén szerzett előny hamar semmissé vált: először éppen a togói játékost állították ki egy felesleges szabálytalankodás miatt, utána pedig az Arsenal kiütötte a 10 emberrel játszó alakulatot.

Wenger a lefújást követően elégedett volt a látottakkal.

"A Tottenham jól kezdett, s rögtön meg is szerezték a vezetést, kihasználván egy védelmi hibánkat. Ekkor mi idegesen játszottunk. Minden úgy alakult, mint tavaly, ám ezúttal az idei meccs fordulópontja Adebayor kiállítása volt."

"Adebayor piros lapja kétségtelenül megváltoztatta a meccset, mert ő is jól játszott, jól kezdték a mérkőzést. De a szabálytalankodása nem pusztán sárgát ért, hanem pirosat. De összességében, nem hiszem, hogy pusztán amiatt nyertük meg a meccset, mert kiállították őt."

Wenger kitért a két szezonban lejátszott két 5-2-re végződő észak-londoni rangadók hasonlóságára is.

"Idén most előbb volt az emirates-i Tottenham elleni derbi, ám a Schalke és a Manchester United elleni pontvesztések miatt jócskán csökkent az önbizalmunk. Mivel mi egy olyan csapat vagyunk, akik szeretnek támadni, azonnal érezhető, mikor esik vissza a magabiztosságunk. Nagyon fontos volt számunkra, hogy visszatérjünk a saját szintünkre egy pár kedvező eredmény segítségével. Stabilitást kell találnunk, s bár ehhez még kell egy kis idő, jól látható,hogy ez a csapat nagyon különleges. Ahogyan már nem egy újságban megjelent: egy picit le vagyunk maradva, s nincs sok időnk visszatalálni az élre."

A francia végül néhány egyéni teljesítményt dicsért:

"Theo remekül dolgozik. Nem változott róla a véleményem, mindig is azt mondtam, hogy meg akarjuk tartani őt, s dolgozunk azon, hogy elérjük a megállapodást. A játékán nem úgy tűnik, mint aki távozni akar, és én sem úgy állok hozzá, mint egy olyan játékoshoz, aki már nagyon várja az átigazolási szezont."

"Giroudnak remek jelenléte van a kapu előtt, egy tipikus középső csatárról van szó. Így pedig a szélsőink is egyre inkább játsszák középre a labdát neki."

"Cazorla pedig kiemelkedő volt, úgy tűnik, a legjobb edzés kiküldeni Panamába a játékosokat!" - mondta Wenger.

Az Arsenal számára szerdán, a Bajnokok Ligájában folytatódik a szezon, az ellenfél a Montpellier lesz az Emirates stadionban.

A bajnokságban az Aston Villa lesz a következő ellenfél a Villa Parkban.

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (15)

11 éve
Törölt felhasználó
Villás-Oboás... A nevéhez híven megoboáztat minden csapatot aki szerződteti edzőnek :D A Porto egy kész csapat volt amikor megkapta, sokat nem kellett tennie h nyerjen vmit. A Chelsea már nagy falat volt neki, nem tudom a Spurs mit várt tőle.

De én nem vagyok meggyőződve arról, h akkor is így nyertünk volna, ha Adebayort nem állítják ki. Az első 15 perc vmi gyalázat volt. Majdnem beszedtünk 3 gólt, Sagna-t 2-3 alkalommal is kijátszották. Szerencsére a kiállítás nagy erőt adott a csapatnak. Ettől függetlenül kételkedek abban, h ezt az eredményt a remek formának köszönhetnénk.
Giroud jó játékos, nem kell mindig őt elővenni. Szerencse h ilyen hamar hozzászokott a PL-hez, és elkezdte lőni a gólokat. Ma is szép gólt szerzett, és a távoli lövése sem ment el messze a kaputól, plusz szögleteknél is mindig hátul védekezik, ahol nagyon jól jön a magassága. De egyetértek azzal, h kéne még 1 csatár, mert bármikor lesérülhet, és akkor ki helyettesíti? Podolski fáradékony, Walcott sérülékeny, és vki azért a szélre is kell.

Következő fordulóban amúgy City-Chelsea, szóval ott vki megint pontot-pontokat fog veszíteni, így nem ártana megvernünk az Aston Villát idegenben. Remélem összedőltek a mai 5-0-tól. 2 hét múlva meg Tottenham-Pool, utána City-Everton. Hullanak majd a pontok a vetélytársaknál.
11 éve
Nekünk egyelőre magunkra kell koncentrálnunk. Sajnos két nagyon nehéz meccs vár ránk, két erődben, előbb a Villa Parkban, majd a Goodison Parkban... nehéz lesz, nagyszerűen mutatna a hatos.
11 éve
Villas Bolhás lehet, hogy hamarosan repül a csirkefarmról is!
Ez egy király meccs volt, leszámítva az első pár percet és a 2. félidei negyed órás tötymörgést! De nyertünk és ez a lényeg, most már tényleg el kell kezdeni kapaszkodni és akkor még bármi kisülhet a szezon végén! Ja, és ha minden meccshez így állnánk hozzá? Nem tudom, hogy ez miért ilyen nehéz, jó ez egy különleges derbi, de a kissebb csapatok ellen is így kéne játszanunk!
11 éve
Athlon: én se értem sokan még mit várnak tőle, az összjátékból mostanában sokkal jobban kiveszi a részét, mint anno amennyit kivett Robin!Lefejeli a labdákat,megtartja, meg is játssza őket általában jól, gólokat rúg és elő is készít ,mi kell még? Ettől függetlenül egy csatár még elférne, nem állunk jól csatárposzton, egy jó csatárral nem lehet végig csinálni a szezont!
11 éve
Törölt felhasználó
"on Villas-Boas' claims of dominance…
If our opponents are in control from the first to the last minutes and we win 5-2, then I don't mind too much."

Ez mekkora oltás Wengertől :D :D Amúgy a villás-boás eddigi PL pályafutása során leginkább egy bohócra hasonlít. Minden héten valami hülye nyilatkozattal jön elő, és úgy ugrál a pálya szélén, mint valami idióta. Egyáltalán nem tartom jó edzőnek. Túl fiatal még, a Chelsea-nél is ezért "csinálták ki" az "öregek". Sokat kell még tanulni a kis portugál stratégának.

Szólj hozzá