Arséne Wenger úgy gondolja, hogy a következő két meccs kulcsfontosságú lesz az Arsenal számára, a szombati észak-londoni derbi pedig egy esély lehet a felkapaszkodása az együttesének.

Az Arsenal az elmúlt hetekben csak vergődik: hiába szerez többgólos vezetést az ellenfelei ellen, a végeredmény döntetlen lesz, ráadásul a játék képeibe a vereség is benne volt. Wenger úgy gondolja, hogy az emiatt felgyülemlett hátrányból az elkövetkezendő két meccsen leadhatnak.

"A következő két meccs több klubnak, így nekünk is nagyon fontos lesz." - mondta Wenger.

"Világszerte rengeteg játékos kényszerült kihagyni a szerdai válogatott meccseket, főleg sérülés miatt, miközben a klubjaik döntő mérkőzésekre készülnek. Itt lesz a jövő heti BL-meccs, ami az ötödik lesz a csoportban, általában ez dönt a továbbjutásról."

"Ami pedig a Spurs elleni meccset illeti: ez minden évben fontos. Minden londoni rangadó fontos. Mostanság sok pontot veszítettünk, s muszáj lesz következetesebben teljesítenünk, ha vissza akarunk térni a versengésbe. Természetesen főleg emiatt lesz egy jó lehetőség a szombati meccsünk."

"A különbségek nem túl nagyok. Ezúttal ráadásul otthon játszunk. Jól tudjuk, hogy a szezonunk azon múlik,hogy mennyire nyújtunk egyenletes teljesítményt. Most éppen ezen dolgozunk."

Wenger azonban úgy véli, hogy az Arsenal helyezete idén jobb, mint tavaly.

"Az előző szezonban későn játszottuk az észak-londoni meccset, s az volt az utolsó esélyünk, hogy elkapjuk őket. Ha a tavalyi idényben elvesztettük volna ellenük, kikerültünk volna a látókörükből."

"Azt a kérdést minden évben megkapom, hogy vajon közelebb-e kerültek hozzánk? Nos, ha megnézzük, hogy az elmúlt években, amíg mi a bajnoki címekért harcoltunk, ők pedig a legjobb négyben sem voltak benne, akkor láthatjuk, hogy közelebb került a két csapat egymáshoz. De szerencsére eddig mindig sikerült előttük végeznünk."

"Évről évre jó csapatuk van, s világos, hogy egymás ellen harcolunk. Számunkra a következetesség fontos, de a két észak-londoni rangadó végeredménye nagyban dönt a BL-indulást érő helyekről a bajnokságban a szezon végén."

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (27)

11 éve
Törölt felhasználó
11 éve
Törölt felhasználó
djourou20: Úgy érted, az Inter a vicc kedvéért adott érte 24.600.000 eurót? Én megnézném, mire jutna nálunk, ha már ingyen van! Ha a vezetés valamilyen felfoghatatlan módon ki is köhögné Cavani árát, a magam részéről gondolni sem mernék még egy tizen pluszos igazolásra..., de ne legyen igazam! :down:
11 éve
Törölt felhasználó
Az, hogy a játékos itt akar játszani egy dolog. Ki is kell fizetni érte azt a 35-40 milliót.
11 éve
djourou20: Manuel Fernandes tényleg nagyon jó lenne!Szerintem pont bele illene a játékstílusunkba!
11 éve
Hát szerintem ez az aprópénz minimum 100-120 ezer font lenne és még lehet, hogy keveset írok! És ez még csak annyi amit hetente kéne perkálni neki, de a Napolinak minimum 35 millió fontot kéne! Mindenesetre király lenne ha Cavani hozzánk igazolna, de az elmúlt évek átigazolási politikájából következtetve lehetetlen!

ronin! Quaresma még viccnek is rossz! Ha már Besiktas akkor talán Manuel Fernandesnél kéne körül nézni. Chamakh mehetne a helyére + cash, és kész.

Szólj hozzá