Nem sikerült győzelemmel reagálnia a Manchester United és a Schalke elleni pontvesztéseket követően az Arsenalnak: bár Arséne Wenger csapata 2-0-ra is vezetett a Fulham ellen, Cazorláéknak be kellett érniük egy-egy ponttal, miután egy fordulatos meccsen végül 3-3-ra végeztek Martin Jol csapatával.

Wenger a lefújást követően értelemszerűen elégedetlen volt az újabb pontvesztéssel, de dicsérte csapata küzdőszellemét.

"Azért vagyunk frusztráltak a meccsel kapcsolatban, mert volt esélyünk megnyerni a meccset. Egy picit kényelmetlen helyzetbe kerültünk, mert 2-0-ra vezettünk, majd 2-2 lett az állás még a félidő vége előtt. Abban a pillanatban a védekezést illetően nagyon nem álltunk a talpunkon. A második félidőben mindent beleadtunk, ami miatt dicséret illeti a játékosaimat, fizikálisan nagyon sokat kiadtak magukból az elmúlt három meccsen. Még a Fulham vezetésénél sem adtuk fel, tovább támadtunk, s volt esélyünk megnyerni a meccset is." - mondta Wenger.

"Azt gondolom, hogy túl nagy hibákat nem követett el egyik csapat védelme sem, mivel mindkét együttesnek nagyszerű tűmadói vannak. Talán az első kapott gólunk miatt érhet bennünket kritika, mert tudtuk, hogy Berbatov nagyon erős fejjel, mégsem ugrott fel senki vele a szögletnél. Ilyen típusú gólok pedig általában nem jellemzőek ránk, főleg hazai pályán."

Az Arsenal a 94. percben azonban büntetőhöz jutott Phil Dowd játékvezető döntésének értelmében, ám Mikel Arteta kísérletét védte Mark Schwarzer. Wenger azonban nem hibáztatja a spanyol középpályást.

"Van egy listánk a pontrúgásoknál, ezen az első Arteta, a második Cazorla. Santi elvállalta volna a büntetőt, ha Mikel nem akarta volna rúgni. Ennek ellenére nem lehet hibáztatni Artetát, ez is része a játéknak, hány olyan játékos volt már, aki kihagyott egy-egy büntetőt."

"A 3-3 egyrészt pozitív, mert látható, hogy képesek vagyunk helyzetet teremtenni és gólt szerezni, viszont másrészről a védekezésben lehet még mit javítanunk. Igyekszünk minél többet dolgozni ezen a téren, de most például mindenki a barátságos válogatott meccsekre megy el."

A szerdai nap folyamán válogatott barátságos meccsek lesznek,s egy hiányzó máris lehet a nemzeti keretekből, miután Theo Walcott-ot sérülés miatt kellett lehozni.

"Walcottnak izomproblémája van, már a félidőben majdnem le kellett hozni, s még fent hagytuk a pályán. Sajnos a sérülése csak még rosszabb lett, a lecserélésekor erősen sántikált, de nem tudom, hogy emiatt ki kell-e hagynia a válogatott meccsét."

"A többiekkel kapcsolatban pedig csak imádkozhatunk,hogy mindenki egészségesen és fitten térjen vissza."

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (2)

11 éve
Törölt felhasználó
Pozitiv az, de nem egy Fulham ellen hazai pályán.
11 éve
'A 3-3 egyrészt pozitív....' Na itt kezdődik a probléma...

Szólj hozzá