17 hónapnyi sérülés és rehabilitációs időszakot követően Jack Wilshere a szurkolók legnagyobb örömére visszatérhetett a pályára, hogy könnyítsen a Robin van Persie, Alex Song, vagy Cesc Fabregas eligazolásai miatt kialakult űrön.

A játékos azóta több interjút is adott, de talán a Daily Mail újságírójának adott válaszaiból derül ki a leginkább, hogy min ment át az elmúlt több mint egy évben, s hogyan tervezi a jövőjét.

"Nehéz volt a sérüléseimmel bajlódni, főleg a különböző visszaesések miatt. Januárban például már újra futhattam, amikor egy újabb fáradásos törés keletkezett a lábamban, egy teljesen másmilyen, mint az előző. Ezúttal már a sarkammal volt gond." - mondta Wilshere.

"Mindenáron el akartuk kerülni az operációt, de erre nem volt lehetőség. De hála Istennek, minden remekül ment. Két tűt tettek be az ugrócsontomon keresztül. Az orvosaim először nem is akarták vállalni ezt, mert ez egy olyan kis csont, hogy könnyen felsérthettük volna, vagy bármi. A sebészem, James Calder azonban remekül dolgozott, nagyon hálás vagyok neki ezért, s természetesen köszönöm mindenkinek az Arsenal orvosi stábjából is."

"A nyarat a konditeremben töltöttem, mindössze egy hétre mentem el nyaralni, aztán májustól júniusig a hét hat napján az edzőteremben dolgoztam az előszezont megelőzően. Úgy gondolom, hogy emiatt a test-erősségem több, mint 100%-ot javult, és még most is edzek, mert ezen a területen szinten kell maradni."

"A visszatérésem folyamán rengeteget segített a kisfiam, Archie. Amikor ilyen hosszú időt kell kihagynia valakinek, akkor mentálisan nagyon nehéz a helyes úton maradni. Ha Archie nem lett volna, akkor nem is tudom, hogy mihez kezdtem volna magammal. Még most is szívesen fennlennék vele egész éjszaka, vagy FIFA-nék, de így, hogy edzeni kell és most már játszani, egy picit minden más lett."

"Nagyon sokat beszéltem Alan Shearerrel, ő sokat bajlódott az ínszalagjaival, ő csak annyit mondott nekem, hogy maradjak türelmes."

Wilshere visszatérése óta sok víz lefolyt a Dunán, s azóta az Arsenalnál is történt egy-két dolog - az angol így már nem játszhat együtt Songgal, van Persie-vel, Fabregasszal, Nasrival, vagy Clichy-vel sem.

"Miután nem játszhattam, sokkal inkább a rajongóként álltam a klubhoz, így tudom, mit érezhetnek a szurkolók. Nehéz megélni, hogy olyan nagyszerű játékosok távoztak, mint Cesc vagy Nasri, de amikor ilyen emberek érkeznek, mint Cazorla vagy Arteta, már enyhül a veszteség. Mikel lenne az első játékos a nemzeti csapat keretében, ha angol lenne."

"Vagy ott van Lukas Podolski, aki több mint 100-szoros német válogatott és egy klasszis játékos. Nem lehet azt mondani, hogy nem éljátékosok vártak a csapatban a visszatérésemkor."

Wilshere végezetül a jövőjére tért ki.

"Azt gondolom, hogy egy modern játékos is megígérheti, hogy nem hagyja el a klubját, ha boldog ott. Már 10 éve vagyok az Arsenal játékosa, a csapat Hale End-i akadémiájából a felnőtt csapatig jutottam, ez egy remek történet, olyan, mint egy álom."

"A családom 20 percre lakik az edzőközponttól, és egy órára a stadiontól, ez is tökéletes a számomra."

"Cesc haza akart menni. Nekem az otthonom az Arsenal. A családom is itt lakik, ráadásul a városban is rengeteg Arsenal szurkoló van. Jó érzés ennyire megbecsültnek lenni, jó érzés, hogy ennyire szeretnek."

"Azt gondolom, hogy mindössze 39 Premier Liga meccs áll a hátam mögött, ami semmi, ha megnézzük, hogy korábban például Tony Adams-nek mennyi volt. Én is az ő szintjükre akarok kerülni."

"A célunk pedig természetesen a bajnokság első helye. Az emberek azt mondhatják, hogy nagyon le vagyunk maradva, s igen, a tabella nem hazudik. Tudjuk, mit kell tennünk: nem veszíthetünk el több pontot. Ha nem érnénk kell nagyobb sikereket, akkor a klub valóban alulteljesítő lenne." - mondta Wilshere.

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (3)

11 éve
Törölt felhasználó
Majd ha innen visszavonult, akkor mondhatjuk rá, hogy legenda meg hűséges. De addig semmi sem biztos.
11 éve
Törölt felhasználó
Én jobban hiszek neki, mint Walcott-nak vagy mondjuk Ramsey-nek, ha az ő korosztályukat nézem. De szivesen megnéznék a jövőben egy Ramsey, Ox, Wilshere, Coquelin, Szczesny, Jenkinson, Gibbs, Frimpong, Walcott, Miyaichi, Gnarby, Afobe, Eisfeld, Miquel, Yennaris... fémjelezte Arsenal-t.
11 éve
Törölt felhasználó
Van Persie-nek meg minden álma trófeát nyerni az Arsenallal és sehol máshol nem tudja elképzelni magát. Mondta ezt pár éve és lám mi van most. Nem bízom Jackben sem, elválik meddig akar maradni.

Szólj hozzá