Arséne Wenger bizakodó, hogy Lukas Podolski hamarosan bombaformába lendül, ám a francia szerint még a Premier Ligához való alkalmakzodás a legjobbaktól is időt igényel.

Pedig Podolski remekül indított az Arsenalnál: 14 pályáralépésből 4-szer volt eredményes - ugyanakkor az októberi vb-selejtező meccsek óta az ő jó formája is eltűnt.

Wenger azonban úgy véli, hamarosan újból a magabiztos Podolskit láthatják majd a pályán a szurkolók:

"Nagyon jól kezdett nálunk és keményen dolgozik. Talán az elmúlt meccseken kevésbé volt friss. Korábban még sohasem játszott ilyen intenzitású meccseken." - mondta Wenger.

"Jó szellemben dolgozik, és jól akar teljesíteni. Segíteni akarja a csapatot, de most ez neki is egy teljesen új dolog." - tette hozzá.

Wenger pedig már azt is elmondta, hogy kinek a fejlődési görbéjét szemelték ki célul Podolski számára.

"Amikor egy játékos Angliába kerül, az első meccs sokként hat rá. Például Robert Pirest csak a padra neveztem be az első meccsére, a Sunderland ellen. Döbbenten nézte Peter Reid, a Sunderland akkori játékosának a játékát, aki folyamatosan össze-vissza rúgott bennünket, s megkérdezte, hogy ez mindig ilyen Angliában?"

"Angliában még Rooney is végig dolgozik a meccsen. Aki kevesebb munkát vállal, az nem létezik, Ott volt például a United elleni meccsünk. Valóban nem ez volt a legfényesebb mérkőzésünk, de a számok azt mutatják, hogy nagy intenzitással dolgozunk."

"Emiatt nem aggódok Podolski miatt sem. Sokoldalú játékos, tud középen, vagy a csatár mögött játszani. Az sem gond, hogy ő is szeretne befejezőként szerepelni, de ne feledjük, hogy a 101 német válogatottságából 101-szer a bal szélen játszott." - vélte Wenger.

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (0)

Szólj hozzá