Arséne Wenger annak ellenére örül a Schalke ellen elért 2-2-es döntetlennek, hogy csapata Walcott és Giroud góljainak köszönhetően 2-0-ra még vezetett a németek ellen.

Hüntelaar első félidei szépítő gólja után azonban a Schalke nem adta fel, s Farfán találatával végül döntetlenre hozták a meccset.

Wenger a lefújást követően elmondta, hogy szerinte a döntetlen fair eredmény mindkét csapatnak.

"Számunkra elsősorban az volt a fontos, hogy ne kapjunk ki, és ha lehetséges, akkor nyerjünk. Úgy érzem, hogy összességében jól játszottunk, de fizikálisan visszaesett a teljesítményünk a második félidőben. Mindössze annyit bánhatunk, hogy éppen az első félidő előtt kaptunk egy gólt, valamint, hogy Theo lábában ott maradt a győztes gól az utolsó másodpercekben. Ennek a kettőnek óriási kihatása volt végeredményre." - mondta Wenger.

"A Schalke egy pillanatra sem adta fel, és nagyon keményen harcoltak. Úgy érzem, hogy mi jól válaszoltunk a múlt szombazi vereségünkre, és érezhető, hogy a csapat is egyre jobb. Ha folytatjuk a javulást, akkor egy hónap múlva már ismét a várt szinten lehetünk."

A döntetlennel, valamint az Olympiakosz győzelmével a B-csoport is szorossá alakult: a kvartettet jelenleg a Schalke vezeti 8 ponttal, utánuk jön az Arsenal hét ponttal, majd a görög alakulat hat egységgel.

"Teljesen nyílt a csoport. Nyilvánvalóan olyan helyzetben vagyunk, hogy jól jönne egy otthoni győzelem. Ha nyerünk, 50%-os lesz az esélyünk a továbbjutásra, s még ott lesz a Schalke-Olympiakosz meccs is. Az elsődleges persze az, hogy nyerjünk a Montpellier ellen, de fél szemmel figyelni kell majd a másik mérkőzést is. Természetesen eltarthat a hatodik meccsig is, de egy kis szerencsével már továbbjuthatunk a következő fordulóban, ehhez pedig meg kell vernünk a Montpellier-t."

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (5)

11 éve
Törölt felhasználó
"Számunkra elsősorban az volt a fontos, hogy ne kapjunk ki."
Ez mindent elmond a klub ambícióiról és a mentális felkészülésről! Ezzel a kerettel egy bármilyen jó formában lévő Shalke-t meg kellett volna verni! Az meg csak hab a tortán, hogy 2 gólos előnyről sem tudtunk nyerni. Elég elszomorító és kiábrándító, hogy Wenger sem hisz már a csapat sikerességében. Ha minden meccshez úgy állunk hozzá, hogy a legfőbb prioritás az, hogy ne kapjunk ki, vagy hozzuk le a mérkőzést egy döntetlenre, nagyon nagy bajok lesznek még itt a szezon során. El sem tudom képzelni, hogy az Old Trafford-ra milyen fejjel mentünk ki. Tisztességes vereség? Ilyen szinten ez elfogadhatatlan!
11 éve
Amikor a 90. percben, 2-2-nél Wenger behozta Santost és Coquelin-t, azt hittem, hogy hozzáb***om a távirányítót a TV-hez. Már a 2. kapott gól után cserélni kellett volna, és nem két védekező felfogású játékost, hanem Arsha-t és Chamakh-ot...
A 0-2-nél és 1-2-nél is voltak olyan helyzetek, amivel eldönthettük volna a meccset, de nem éltünk velük. Sőt, az utolsó percben Walcott ziccert hibázott. A meccs embere szerintem Mannone, akinek volt 1-2 nagy bravúrja (pl.: Huntelaar ziccerénél).
Az utolsó 3 meccsen kaptunk 9(!!!) gólt, a BL-ben meg 4 meccs alatt 6-ot. Tényleg stabil a védelmünk.
11 éve
Törölt felhasználó
Egy hónap múlva a várt szinten? Wenger egyre keményebb faszságokat nyilatkozik, 3 hete bénázunk, impotens támadójáték ,lestrapált középpálya , átjáróház védelem! Nem tudom mit remél a főnök! És még azt mondja a védelem stabil ,3 meccsen 9 gólt kaptunk, ezt még a Southampton is megirigyelné ! Egyébként, ha megnézzük a sorsolást ,decemberben szinte csak verhető ellenfelek lesznek , tehát nem forma javulás lesz, csak a papírformát kell hozni, és akkor úgy fog tűnni, mintha jók lennénk, lesz mire fogni majd, hogy nem veszünk senkit Januárban. Szerintem Walcott lelép, és Sagna is minimum nyáron távozik. (sajnos teljesen érthető)
11 éve
Törölt felhasználó
Sajnos egyet kell értenem...
11 éve
Egy hónap múlva a várt szinten? Addig meg mi a fasz lesz? Elkúrjuk még az esélyét is, hogy beleszóljunk valamibe a bajnokságban és a BL-ben is. Hát gratulálok Wenger papa, ha egy hónap kell, hogy normálisan játszunk, az már régen rossz!

Szólj hozzá