Arséne Wenger csodának nevezte az Arsenal szenzációs küzdését és fordítását azt követően, hogy a Reading 4-0-ra is vezetett a ligakupa negedik fordulójában a francia csapata ellen.

Mindig vannak új elemek a játékunkban, ezért nem unalmas sohasem.

- mondta Wenger a lefújást követően.

A meccs jól végződött számunkra, de éppen indult fantasztikusan. Nem pörögtünk fel kellőképpen, minden egy-az-egy elleni párharcban megvertek, 4-0-ra álltunk, sőt, rúghattak volna eggyel-kettővel többet is.
A teljes katasztrófából egyfajta büszkeségbe mentünk át, mert a második félidőben már ütőképes teljesítménnyel álltunk ki. Csak reménykedhettünk, mert nem tűnt úgy, hogy tovább fogunk jutni. Legalább a második félidőben feledtetni tudtuk a pocsék első játékrészt. Aztán 4-4-nél úgy tűnt, hogy mi leszünk a meccs nyertesei, mert a Reading nagyon sokat beleadott, és mentálisan is összetörtnek látszottak. Úgy tűnt, hogy a hosszabbításban már csak a büntetőkre számíthatnak.
A Reading remekül kezdte a meccset, mi pedig belejöttük a második félidőre. Tudom, milyen érzés az, ha 4-0-ról visszajön az ellenfél, az én csapatommal is megtörtént már az, ami most a Readinggel. Nekik jár az érdem a teljesítményükért, s nem szabad túl csalódottnak lenniük.

- tette hozzá.

Wenger azon kérdésre, hogy hitt-e abban, hogy 4-0-nál visszajöhet a csapat, így válaszolt:

Igen, 4-1-nél különösen hittem ebben. A második félidőben 4-2-4-ben, vagy 4-1-5-ben játszottunk, mert Eisfeld egy támadó középpályás. Elkezdtünk helyzeteket teremteni, s onnantól kezdve bizakodtam, hogy visszajöhetünk a meccsbe. A szabadrúgásokból nem tudtunk gólt szerezni. 15 perccel a vége előtt úgy gondoltam, hogy meg kellene szereznünk a harmadik gólunkat, de ez sem jött össze. Végül két perc alatt szereztünk kettőt, s ezzel mehettünk a hosszabbításba.
Természetesen nem éreztem jól magam a Reading 4-0-ás vezetésénél, s elkezdtem gondolkozni a félidei beszédemről. Túl sok inspirációt nem kellett merítenem, mert volt miről beszélni az öltözőben. Összességében a szurkolóink miatt éreztem rosszul magam, hiszen még a 4-0-ás hátránynál is biztatták a csapatot.

Végül arra a kérdésre, miszerint ez a győzelem a karrierje szempontjából is az egyik legfényesebb győzelem lesz-e, így felelt a francia:

Talán igen, nem tudom. Talán nem a ligakupa a legfontosabb sorozat a számomra, de ha úgy estünk volna ki a kiírásból, ahogyan az első félidőben játszottunk, arra nem lettem volna túl büszke. Nagyon boldog vagyok, hogy úgy álltunk ki a második félidőre, ahogyan kiálltunk.

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (0)

Szólj hozzá