Arséne Wenger úgy gondolja, hogy Jack Wilshere csak jobb játékossá vált a 14 hónapos kihagyását követően, s nem tart attól, hogy a sérülései miatt az angol középpályás már nem lesz ugyanolyan jó, mint az eddigiekben.

Az elmúlt több mint egy év folyamán Wilshere különböző sérülésekkel küzdött, s meg kellett operálni a lábát és a térdét is. Az eredmény egy hosszan elhúzódó rehabilitációs folyamat lett, ami nagyságrendileg 14 hónapig tartott.

A játékos szerencsére felépült és jobban van: a hónap elejétől fokozatosan vette fel a meccsek ritumusát - egyelőre azonban még csak az U21-es ligában játszhatott. A hírek szerint azonban Wilshere ott lesz a padon a QPR elleni bajnokin, s meg nem erősített hírek szerint 15 percet minimum játszani fog - a következő meccsen, a Reading elleni ligakupa találkozón pedig már a kezdőbe nevezheti majd őt Wenger.

A francia Wilshere visszatérése kapcsán nem aggódik, hogy a játékos mentálisan küszködni fog a korábbi súlyos sérülései miatt.

"Még nekünk kell lenyugtatnunk Wilshere-t! Minden párharcba belemegy, mindenféle körültekintés nélkül." - mondta Wenger.

"Ha egy játékos lábát például úgy törik el, hogy fedezi a labdát, a visszatérése után nem viselkedik majd ugyanúgy. De Jack esetében ez nem áll fenn, mert nem egy kimondott szituációban törték el a lábát."

"Az biztos, hogy Jack teljesen fel fog épülni, még csak 20 éves. Sőt, még jobb játékos is válik majd belőle. 20 éves korban még egy ilyen sérülés után is el lehet indulni újból, ez a kora miatt nem probléma."

Wenger abban bízik, hogy Wilshere visszatérésvel még kreatívabb lesz az Arsenal.

"Jack a helyezkedésével és a passzaival teret tud nyitni a támadásoknak. Jól fog majd összejátszani Cazorlával is, a jó játékosok ugyanis kedvelnek együtt játszani."

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (5)

11 éve
Törölt felhasználó
Egy Real Madrid - B.Dortmund meccs jelenleg minden szempontból eladhatóbb, mint egy Schalke - Arsenal, és itt nem a Real Madrid márkanévre gondolok, vagy arra, hogy a SportTV LaLiga-t közvetít. Aki látta mindkét meccset az tudja, hogy milyen színvonalbeli különbség volt a kettő között. Semleges szurkolóként a 20. perc után elkapcsoltam volna a szerdai meccsünkről.
11 éve
A Digisport fogja elvileg felvéltelről közvetíteni, de mivel a külföldi adók nyomatják, stream biztosan lesz.


A Sport TV-t inkább hagyjuk, a BL-közvetítésük egy LA Liga extended versionhöz hasonlít..
11 éve
Törölt felhasználó
OFF: A COC-t melyik adó szokta közvetíteni? Mivel egyik magyar sportcsatorna keddi műsorában sem szerepel egy COC meccs sem.

OFF2: A SportTV remekül kavarta a szart és a Real-Dormound meccset fogja közvetíteni. Nem értem, hogy a Schalke-Arsenal meccs mennyivel lesz unalmasabb?
11 éve
Törölt felhasználó
Nagyon hiányzik az agresszív, lendületes és egyben kreatív játéka. Mint ahogy említette a mester Cazorlával nagyszerű párost fognak alkotni, és nem mellesleg Artetát is kifogja segíteni, ami a védekezést illeti. Csak remélni tudom, hogy az MU ellen egy erős csapattal tudunk kiállni, akkor pedig megmutathatjuk RvP-nek, hogy milyen csapatot is hagyott cserben.
11 éve
Törölt felhasználó
Örülök, hogy - minden bizonnyal - a mester is az általunk megálmodott középpályát (Arteta-Wilshere-Cazorla) fogja preferálni. :)
Alig várom, hogy végre a pályán lássam!

Szólj hozzá