Arséne Wenger úgy gondolja, hogy fontos bizonyos célkitűzéseket előtérbe helyezni más mögött. A francia szerint például egy ligakupa-győzelem nem jelentene annyit, mint egy esetleges BL-siker a szezon folyamán.

Az Arsenal két hektikus meccsnapon van túl, miután előbb 1-0-ra kikapott a bajnokságban a Norwich-tól, majd a BL-ben a Schalke ellen is vereségbe szaladt bele.

A következő időszakban azonban jócskán lesz esélye javítani az Arsenalnak, hiszen a bajnokság mellett következik a ligakupa negyedik fordulója a Reading ellen, majd jön egy Old Trafford-i derbi a Manchester United ellen, két hét múlva pedig következik a Schalke elleni meccs visszavágója.

Wenger úgy véli, hogy a szezon hosszúsága miatt fontos lesz prioritásokat alkamazni a célkitűzések terén.

"Azt gondolom, ezt egyszerű megérteni, bármelyik nagyobb klubot is kérdezzék arról, hogy egy ligakupát akar-e nyerni, vagy egy Bajnokok Ligáját." - mondta Wenger a csütörtöki sajtótájékoztatóján.

"Persze alapesetben mind a kettőt meg akarjuk nyerni, de vannak olyan helyzetek, amikor dönteni kell valamelyikről. Amikor rövid keret áll rendelkezésre, valamelyik mellett el kell kötelezni magunkat."

"Most játszunk szombaton a bajnokságban, utána jön a ligakupa a Reading ellen, majd egy Manchester United elleni derbi. Azt követően mehetünk Németországba a Schalke ellen."

"A szezon bizonyos szakaszában muszáj kijelölnünk azokat a célokat, amelyek előnyt élveznek a többihez képest."

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (10)

11 éve
Törölt felhasználó
matemnek van igaza. Én azt hiszem tudom, mi van az öreggel: megbolondult. Erre már sok jel utal az utóbbi években. Alapból nem mondhat olyat egy boss, hogy válasszunk. Ha elindulsz egy sorozatban, akkor úgy mész fel a pályára, hogy na erről ennyit? Szép! Ha meg rövid a keret, ne nevezz be! Vagy játszasd az U-sokat, de hajtsák ki a belüket! A BL-t megnyerni kevés az esélyünk, bár (lásd Chesea) vak tyúk is .... A PL lehet egy szép cél (2.-3. hely) a FA-kupa reális.
11 éve
Törölt felhasználó
Őszintén szólva, ha képesek vagyunk ilyen gyenge teljesítményre - lásd Norwich vagy Shalke -, nem tudom elképzelni, hogy meg tudnánk nyerni egy BL-t olyan csapatok ellen, mint a Real, Barca vagy a Bayern.
11 éve
A liga kupa döntő elöbb van mint a BL egyenes kieséses szakasza(javítsatok ki ha tévedek)...szerintem rá kéne hasalni a ligakupára és egy esetleges sikerrel hatalmas teher eshetne le a csapatról...és egy igazán felszabadult arsenál (amit már NAGYON RÉGEN láttunk) akármire képes lehet:)
Szerintem Télen kapust kell hozni...utána lehet gondolkodni a magasabb szintre lépésről...
11 éve
Kérdezzük meg a Liverpool szurkolóit, hogy elcserélnék-e a ligakupa-győzelmüket egy BL-indulást érő helyre.
11 éve
Törölt felhasználó
matem! Szerintem nem azon van a hangsúly, hogy ki hiszi el, vagy ki nem, egyszerűen a BL sokkal jövedelmezőbb, mint a CC. Reális esély jelenleg nincs egyikre sem, ha arra gondolsz, hogy a hazai kupasorozatban is összefuthatsz a City, United, Chelsea trió valamelyikével, akik nagyobb erőt képviselnek, tehát ott is vért kell izzadni a végső győzelemért. A Bajnokok Ligája jó pénzt hoz a házhoz, nem mellesleg a presztízse is nagyobb.

Szólj hozzá