A múlt szombati fájó Norwich elleni vereséget követően a Bajnokok Ligájában javíthat az Arsenal, méghozzá a tavalyi Bundesliga-bronzérmes Schalke 04 együttese ellen. A meccs igazi rangadót ígér, miután a két csapat vezeti a B-jelű csoportot, amelyik alakulat szerda este megszerzi a három pontot, jó eséllyel pályázhat a továbbjutásra.

Az Arsenal számára semmiképpen sem lesz könnyű falat a Schalke. A német csapat nyolc fordulót követően harmadik a Bundesliga idei sorozatában, ráadásul pont a múlt hétvégén verték meg nagy riválisukat, a Borussia Dortmundot, ráadásul idegenben.

A szerdai mérkőzés egyik kulcsfontosságú tényezője lehet a két csapat kulcsembereinek hiánya. Az Arsenalnál a Norwich elleni bajnokin sérült meg Alex Oxlade-Chamberlain, s bár az angol játékos csípősérülése nem súlyos, a Schalke elleni BL-meccset biztosan kihagyja. Theo Walcott még az októberi vb-selejtező meccsek egyikén sérült meg, s bár a keddi edzésen már újból edzhetett, még nem elég fitt a szerdai találkozóhoz.

Kieran Gibbs, Emmanuel Frimpong és Bacary Sagna mellett továbbra sem léphet pályára Jack Wilshere sem. Bár az angol játékos a Norwich elleni meccsre már leülhetett a kispadra, Arséne Wenger úgy gondolta, hogy az Everton elleni U21-es mérkőzésen való játék fontosabb, mint a siettetett visszatérés a felnőtt keretbe, emiatt Wilshere újbóli játéka a hétvégi, QPR elleni bajnokira szorulhat.

Az egyetlen visszatérő így Laurent Koscielny, a francia védő hátsérülés miatt hagyta ki az előző meccset, ám kedden már teljes körű edzésmunkálatokat végezhetett az Arsenal colney-i edzőközpontjában.

A másik oldalról is lesz két hiányzó a fontos játékosok közül. A görög Kyriakos Papadopoulos bárányhimlő miatt nem utazott Angliába, míg Julian Draxler játéka kéztörés miatt kétséges.

A Schalkénél is kemény meccsre számítanak. A német csapat az egyedüli az idei Bundesliga-szezonban, amelyik még veretlen idegen környezetben, ám az elmúlt öt alkalommal nem sikerült hozniuk a három pontot Angliában, angol ellenfél ellen. A két csapat a 2001/02-es szezonban már találkozott egymással a BL-ben: az angliai párharcot az Arsenal nyerte 3-2-re, még a Highburyben, a visszavágón azonban 3-1-re a Schalke diadalmaskodott.

Bár a hivatalos kezdőt csak közvetlenül a meccs előtt hozzák nyilvánosságra, angol sajtóhírek szerint Wenger a kispadon hagyja Giroud-t, s Gervinho lesz a középső támadó. Aaron Ramsey így a jobb szélen kaphat helyet, a walesi játékos középső középpályási posztját pedig Francis Coquelin veheti át.

Várható kezdő (4-2-3-1): Mannone, Jenkinson, Mertesacker, Vermaelen, Andre Santos, Arteta, Coquelin, Ramsey, Cazorla, Podolski, Gervinho.

Cserék: Shea, Koscielny, Giroud, Arshavin, Gnabry, Djourou, Chamakh

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (32)

11 éve
Törölt felhasználó
...Bár így a meccs előtt, gyorsban már nem tehetjük meg, de a télen egy Negredo, Quaresma kettőssel jelentősen erősíthetnénk! :-/
11 éve
Szerintem gyorsan igazoljuk le gyorsan kis Lendvait szoboszlórol 🧀
11 éve
Talán azért Gervinho kezd, mert róla legalább bepattan a labda kapuba, Giroud meg a ziccert is elbassza. ;)
11 éve
Törölt felhasználó
Megint Gervinho-t kell erőltetni, nem értem. Annyi esze van, mint egy lámpabúrának. Játszhatna végre Giroud is, ha már annyi pénzt kidobtunk érte az ablakon!
11 éve
Törölt felhasználó
És Wenger mikor adja meg Arshavinnak azt a megérdemelt lehetőséget amiről beszélt....ja hogy majd a ligakupában
GOO GUNNERS

Szólj hozzá