Arséne Wenger csalódottan nyilatkozott a szombati, Norwich elleni bajnokit követően, miután az Arsenal 1-0-ra elveszítette a meccset.

Az Arsenal helyzete így jelentősen megnehezült a bajnoki címért folytatott harcban, miután a Chelsea a Tottenham ellen aratott 4-2-es győzelmével már 10 ponttal elhúzott Podolskiéktól.

"Dühös vagyok, de azt is el kell ismernünk, hogy nem teremtettünk túl sok helyzetet szombaton. Összességében csalódást keltő meccsünk volt. Az első húsz percben nem koncentráltunk eléggé, kaptunk egy könnyű gólt és utána még nehezebbé vált a helyzetünk." - mondta Wenger.

"A Norwich jól védekezett, és beleadtak mindent. Mi pedig nem voltunk eléggé eltökéltek, hiába volt nálunk többet a labda, nem tudtunk vele mit kezdeni. Az ilyen meccseken még a félidő előtt egyenlítenünk kellett volna - amit szombaton nem tettünk meg. Hiányoztak a megfelelő döntések az ellenfél kapuja előtt. Egész végig nem voltunk a kellő szinten." - tette hozzá.

Bár a csapatból több játékos is jócskán az elvárások alatt teljesített, Wenger nem akarja egy-két játékosra kenni a szezonbeli második vereséget.

"A gólt nem akarom Mannone számlájára írni. Túl sok hibát elkövettünk szombaton. Magunk mögött kell hagynunk ezt a meccset, s arra kell koncentrálnunk, hogy szerdán kijavítsuk a hibáinkat. A csapat hozzáállása eddig egészen kiváló volt, de szombaton nem hoztuk az elvárásokat. A szezonban először szombaton jócsán a szint alatt teljesítettünk."

"Jó leckét kaptunk szombaton, de jobb lett volna, ha elkerüljük ezt. Az ilyen leckék általában azt jelentik, hogy a szezon végén lesznek olyan dolgok, amiket tudtunk volna jobban is teljesíteni. Reálisan kell szemlélnünk a dolgokat: ha nem állunk készen egy meccsre a Premier Ligában, akkor nincs esélyünk."

"Nagyon kellemetlen a 10 pontos hátrányunk a Chelsea ellen. Jó esélyünk lett volna a felzárkózásra, ha nyertünk volna a Norwich ellen, s ha ők kikapnak a Spurs ellen. Erre mindketten veszítettünk, s persze a különbség is nagyobb lett."

"Nem mondhatjuk, hogy nem aggódunk emiatt, bár sokkal nagyobb csalódás volt, hogy 70 perc alatt nem sikerült egy gólt sem szereznünk, pedig a labda végig nálunk volt."

Wenger csapata szerdán, a Schalke 04 ellen javíthat, a BL-ben. A francia már erre koncentrál, bár nehezíti a csapata dolgát, hogy visszatérővel várhatóan nem számolhatnak majd.

"Remélem, hogy a Norwich elleni meccsnek pozitív kihatása lesz a csapatra. A szombati mérkőzés sokként hatott az egész gárdára. Talán alulbecsültük a szombati feladatot, a Norwich eltökéltebben játszott, megérdemelték a győzelmet. A Premier Liga ilyen: ha egy csapat nem áll készen egy feladatra, bárki erre beleszaladhat egy vereségbe. Nagy különbség volt a labdabirtkolás és a kialakított helyzeteink között."

"Ami a sérülteket illeti: Oxlade-Chamberlain csípősérülést szenvedett a Norwich ellen, s bár nem tűnik hosszú távú sérülésnek, szerdára ő is kidőlt. Wilshere-re oda kell figyelnünk: 14 hónapot hagyott ki. Ha úgy állt volna a helyzet, akkor beküldtem volna a pályára szombaton. Hétfőn játszik majd a tartalékcsapatban, aztán majd elválik."

"Amúgy pedig nem gondolom, hogy bármelyik sérült játékos visszatérhet majd szerdán. Ehhez Gibbs áll a legközelebb, de szerdára nem áll majd készen, mint ahogyan Walcott sem."

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (4)

11 éve
Törölt felhasználó
nem láttam a meccset , de ez az eredmény borzalmas....
11 éve
Törölt felhasználó
"A gólt nem akarom Mannone számlájára írni."

Ez a baj, h Wenger mindig Mannonet dicsőíti, ő meg szépen elszáll magától. Gondolok itt arra h első számú kapus akar lenni, vagy h a Milan-ban akar játszani. Egyértelműen hatalmasat hibázott, és egyáltalán nem jó kapus. Minden meccsén óriásit bakizik. Nem is tudom mit keres még nálunk.
11 éve
Nagyon remélem, hogy úgy hat a csapatra, hogy felszántják a pályát!
Ilyen teljesítményt ebben a szezonban mégegyszer nem szeretnék/szeretnénk látni!
Neki kell menni a Schalkénak, nem beszarni kell tőlük, hanem agresszívan, keményen, határozottan kell játszani és akkor nyerünk!
Nem szabad a Norwich meccsel foglalkozni, menni kell tovább.
Remélem a srácok is így gondolják, mert bizonyítaniuk kell, hogy jobb játékosok annál mint amit a hétvégén nyújtottak. Ha viszont megint nem lesz olyan a hozzáállás akkor valami nagy gáz van a csapatnál!
11 éve
Törölt felhasználó
off: szavazni mikor lehet a SPORTTV fb oldalán a következő meccsre? a 4. fordulóban Schalke 04 - Arsenal lesz kedden és erős meccs lesz. meg kéne rohamozni és végre a mi meccsünket nézni!!

Szólj hozzá