Remek hírek láttak napvilágot péntek délután a Twitteren, miután Jack Wilshere menedzsere, Simon Bayliff közölte, hogy az angol játékos utazik a kerettel Norwich-ba.

Az angol játékos mintegy 14 hónapot töltött játék nélkül különböző sérülésekkel, amik közül kettőt műtéti úton kellett megoldani. Wilshere csak szeptemberben térhetett vissza a felnőtt keret edzéseire, azóta pedig három mérkőzésen vehetett részt az U21-es bajnokságban.

Bár Wenger a péntek délelőtti sajtótájékoztatóján elmondta, hogy Wilshere 80%-osan fitt, nem utalt arra, hogy a játékos utazna a csapattal Norwich-ba. Ennek ellenére a francia nem szeretne túl sok nyomást helyezni a fiatal középpályásra.

"Két aspektusból lehet megítélni, hogy egy játékos túljutott-e egy sérülésen. Az egyik, hogy ha valakinek túl sok sérülése volt, mennyire hajlandó és képes belemenni a párharcokba. Úgy gondolom, ezen a téren megfelelően állunk. A másik szempont azonban az, hogy egy picit le kell nyugtatnunk Jack-et, mert az sem volna túl jó, ha minden párharcba belemenne." - mondta Wenger.

"Aztán ott van a fizikális fittség - e tekintetben Jack 100%-os. A meccs fittsége azonban még csak 80%-on áll. Egy meccsre szüksége van, talán majd hétfőn az Everton ellen az U21-es ligában, még nem tudom. Az után azonban elvileg rendben lesz majd."

Wenger azonban némi felnevetéssel nyugázta Stuart Pearce U21-es angol szövetségi kapitány terveit, hogy Wilshere-nek előbb a korosztályos válogatottba kellene visszatérnie.

"Ez egy picit még túl korai. 14 hónapot kényszerült kihagyni a felnőtt csapatból, tudják ez mit jelent?"

"Nagyon keményen dolgozik. Ami pedig Pearce ötletét illeti: én még egyszer sem láttam, hogy egy játékos, akit már egyszer felhívtak a nagy keretbe jól teljesített volna az U21-es csapatba egy visszaminősítést követően. De majd az angol szövetség eldönti majd."

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (10)

12 éve
egy 10-15 percet adni kéne neki, főleg ha vezetünk. Nagy szükség van már Jack-re, pláne a sérültek mellett.
12 éve
Törölt felhasználó
http://www.youtube.com/watch?v=RyIZXQeQyXc

Ez egy nagyon jó kis videó Ramseyről ,a video egyetlen szépség hibája egy holland emberke!!Remélem hogy egyszer Aaron és Jack lesz a mi nagy párosunk :)
12 éve
Fokozatosan kellene őt visszaszoktatni: ma kapjon 5-10 percet, Schalke ellen 15-20-at a QPR ellen meg 30 percet és aztán a liga kupában már kezdhet is.
12 éve
Csak meg ne sérüljön...
12 éve
Törölt felhasználó
Én jövő héten a Schalke vagy a QPR ellen szívesebben látnám... Hazai pályán mekkora fogadtatása lenne! De ha ma pályára fog lépni (amit kicsit kétlek), azzal is tökéletesen elégedett leszek. Jó lesz újra látni!

Szólj hozzá