Angol lapértesülések szerint Roy Hodgson alaposan fontolóra vette, hogy az angol válogatott Lengyelország elleni meccse előtt behívja Carl Jenkinsont, az Arsenal ifjú jobb hátvédjét a nemzeti csapatba.

Az angol labdarúgó-szövetség vasárnap azt írta a weboldalán, hogy Jenkinson az angol válogatottal edzhetett, mielőtt a Háromoroszlánosok elindultak volna Lengyelországba.

"Kieran Gibbs-hez hasonlóan Jenkinson is óriásit fejlődött az Arsenalban erre a szezonra." - mondta Hodgson.

"Miután beszéltem Arséne Wengerrel, én is megbizonyosodtam arról, hogy mennyire jó játékos vált belőle. Ez alkalommal még csak az edzésre hívtuk meg Jenkinsont, a következő barátságos meccsünkre, Svédország ellen azonban már a terveimben is szerepel."

Az Independent úgy tudja, hogy az edzésen Jenkinson annyira meggyőzte Hodgsont, hogy az angol csapat szövetségi kapitánya már a lengyelek elleni keretbe is szerette volna meghívni.

A tervnek azonban a bürokrácia jelentett akadályt, mivel Jenkinson finn U21-es válogatott volt, s így először a FIFA-nál kell hivatalosan elismertetni, hogy az Arsenal tehetsége angol színekben akarja a pályafutását folytatni. Ez a folyamat azonban három hetet is igénybe vehet.

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (0)

Szólj hozzá