Arséne Wenger tájékoztatása alapján Jack Wilshere újabb tartalékmeccsen kap esélyt a bizonyításra: a 20 éves középpályás hétfőn, a Reading elleni U21-es PL-meccsen játszhat majd legközelebb.

Wilshere mintegy 14 hónapnyi játék nélküli időszak végére tett pontot, mikor a West Brom elleni ifimeccsen 63 percet játszhatott - most erre jöhet a következő mérkőzés.

Wilshere folyamatosan a felnőtt kerettel edz, így nem véletlen, ha Wenger elégedett az Arsenal tehetségének állapotával, de a francia továbbra is elővigyázatos a játékosával.

"Jack remekül dolgozik, de óvatosnak kell lennünk. 60 percet játszott legutóbb a tartalékligában, és még több meccsre lesz szüksége. Fokozatosan kell visszaszoktatnia a szervezetét a meccsekhez és a küzdelmekhez." - mondta Wenger.

"De rendkívül jól halad az állapota, és jól áll a helyzet. Ugyanakkor elővigyázatosnak kell lennünk, s ellen kell állnunk a csábításnak, hiszen Jack tehetségét ismervén mindenki azonnal vissza akarná őt tenni a kezdőbe."

"Hétfőn jöhet a következő meccse, s remekül dolgozik az edzéseken is. Ugyanakkor ha valaki 14 hónapot kényszerül kihagyni, időt kell adnia magának, hogy formába lendüljön. Ezt nem lehet siettetni."

Wenger egyúttal üdvözölte Roy Hodgson angol szövetségi kapitány döntését, miszerint hagy időt Wilshere-nek a teljes felépülésre mielőtt behívná a játékost a keretbe.

"Mindenki azon van, hogy Wilshere mihamarabb visszatérhessen, de mi vagyunk az elsők."

"A játékosok számára három fő dolog van: a saját fittségük, a klubjaik érdekei majd a válogatottjuk érdekei. Természetesen meg kell próbálni kombinálni ezen elemeket, de a legfőbb dolog az egészség."

"Roy Hodgson pedig elég régóta van már a szakmában ahhoz, hogy ha egy játékos 14 hónapig sérült, akkor először lehetőséget kell adni neki az újabb játékra. Idő múltán természetesen Jack az angol válogatottban is fog játszani."

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (5)

12 éve
Alig várom, hogy visszatérjen!!! Levenné egy kicsit sztem Arteta válláról is a terhet, hiszen pár meccsen a bajnokságban 2 ember helyett melózott. Továbbá új lendületet adhat a támadójátéknak is, plusz még védekezésbe is be tud segíteni. Micsoda középpálya lenne : Arteta - Cazorla - Wilshere. :) A padon is minőség lenne ha rotálni kell.
12 éve
Törölt felhasználó
Szerintem Wenger is alig bírja már ki, hogy ne jelölje őt a kezdő csapatba! 🧀
12 éve
Törölt felhasználó
azért nem kell túlfélteni mát több mint 1 hónapja a csapattal edz,még ez a meccs,válogatott szünet,szerintem a QPR ellen már beállhat 10 percre.
12 éve
Törölt felhasználó
Szerintem Wilshere már csak decemberben fog játszani a felnőtt csapatnál, ott is kb 20-25 perceket max csereként, őt nem kéne erőltetni, rengeteg potenciál van még benne, de nem szabad siettetni, míg a végén úgy járna,mint Ramsey, mindenki eladná
12 éve
Az öreg megtehette volna Ramsey-vel is, hogy nem dobja rögtön a mély vízbe, akkor most nem kritizálnák, de legalább tanult a hibáiból és nem követi el ugyan azt a hibát Whilshere-vel is.

Szólj hozzá