Arséne Wenger elégedett lehetett a tapasztaltabb és a fiatal játékosokból összeállított csapatával, miután az Arsenal 6-1-re verte a Coventry City gárdáját, s jutott tovább a legjobb 16 közé az angol ligakupa 2012/13 sorozatában.

Az Arsenal kezdőjében a csendesebb elmúlt hónapok után lehetőséghez jutott Arshavin, Walcott, Djourou és Andre Santos, a fiatalok közül Martinez kapus, Angha és Gnabry is debütálhatott, míg Frimpong egy hosszú sérülés után térhetett vissza, valamint Giroud végre gólt szerzett.

Wenger a mérkőzést követően elégedetten összegzett.

"Úgy vélem, elvégeztük a munkánkat. Az első félidőben főleg a védekezést illetően voltunk tesztelve, de a második játékrészben a támadószekcióban lévő potenciál végül győzedelmeskedett a fáradó ellenféllel szemben. Onnantól kezdve pedig Arshavin, Chamberlain, Giroud és Walcott mindig veszélyt jelentett a Coventry kapujára. Ez jelentette a különbséget, s a minőségben való különbséget jól tükrözi az eredmény."

"Kijár a tisztelet azonban a Coventry-nak, remekül küzdöttek és soha nem adták fel - minden egyes labdáért harcoltak az elsőtől az utolsó percig. Miután kezdtek fáradni, könnyebb lett a mi helyzetünk is. Egy klasszikus kupameccs volt, ahol komolynak kellett lennünk és azok is voltunk." - vélte Wenger, aki kiváltképpen három játékosának, Giroud, Walcott és Arshavin játékait emelte ki.

"Giroud esetében: mindenki számára úgy volt a legjobb, ha minél előbb megszerzi az első gólját. Az ő fejében ez biztosan benne volt. A gólja biztos, hogy pozitívum, jó befejezés volt egy jó befejezőtől. Jelen pillanatban önbizalomra van szüksége, s úgy vélem, ezzel a góllal visszajött egy kicsit. Reméljük, hogy ezt az élményét a Premier Ligában is kamatoztatni fogja."

"Arshavin legjobb posztja a csatár mögött van, mert olyan meglátásai vannak, ami miatt mindig veszélyes tud lenni. A széleken való játék nehezebb neki, főleg a folyamatos robotolás miatt. De ha középen játszik, mindig nála van befolyás a játékot illeti."

"Ami Walcottot illeti: nem vagyok az ellen, hogy középen is kipróbálja magát, de elég nagy harc van azért a helyért, az idei évben új formációban játszunk, s ez eddig jól működik. El fog jönni az ideje, ám most türelmesnek kell maradnia, de Theo is remek befejező, bámulatos a kapu előtt."

"Azt akarom, hogy maradjon, mindig is ez volt a véleményem. Szoktam beszélni Theóval erről az ügyről. Hogy szoktam-e a menedzsereivel is? Kapcsolatban állunk velük is, de egy kis időre még szükségünk lesz, hogy megoldjuk a dolgokat."

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (1)

12 éve
Törölt felhasználó
Tiszta Henrys volt Walcott 2. gólja.

Szólj hozzá