Arséne Wenger nem várt játékossal érősítheti meg a szerdai, Coventry elleni ligakupa-meccsre készülő keretét, hiszen a francia tájékoztatása szerint Emmanuel Frimpong is játékra jelentkezhet majd.

A fiatal ghánai februárban, a Wolverhamptonnál eltöltött kölcsönidőszaka folyamán szenvedett súlyos keresztszalag-sérülést, amelynek következtében egészen a múlt hétig nem játszhatott.

Frimpong azonban már újból jelentkezhetett a teljes értékű edzésekre, az állapota pedig Wenger szerint van annyira jó, hogy legalább a kispadra leüljön a Coventry ellen.

"Alapesetben várni akartunk vele egy kicsit, de ha már ilyen hosszú idő után visszatérhetett, logikus, hogy esélyt akar kapni arra, hogy legalább a keretbe bekerüljön. Emiatt nevezni fogjuk a keretbe, legalább az esélyt meg akarom neki adni, hogy pályára léphessen. Ha lesz rá lehetőségünk, játszatni is fogjuk." - mondta Wenger.

"A meccset a padról kezdi majd meg, de ha lesz rá módunk és lehetőségünk, becseréljük majd. Hosszú és küzdelmes hónapok állnak mögötte, de Frimpong végig remekül dolgozott."

A ligakupa-sorozatot sokáig arra használta fel Wenger, hogy a fiatal tehetségeknek is lehetőséget biztosítson a felnőtt csapatban, tétmeccsen - ez pedig idén sem lesz másként annak ellenére, hogy több olyan tapasztaltabb játékos is szerepelni fog a mérkőzésen, akik az elmúlt hónapokban nem jutottak lehetőséghez.

Az egyik példa a fiatal tehetség kategóriára Serge Gnabry lehet, aki 20 percet már a Köln elleni barátságos meccsen is játszhatott. Wenger nem véletlenül tartja oly' nagyra a tavalyi évben berobbanó ifjú titánt.

"Serge Gnabry a jövő egyik nagy lehetősége. Nagyra tartom őt, számomra ő Oxlade-Chamberlain és Walcott kategóriájába tartozik: jól cselez, gyors játékos és erős lövései vannak. Mindamellett, hogy gólt is tud szerezni, jól lát a pályán a helyzeteknél. Sokoldalú játékos: nemcsak a széleken, de a csatár mögött középen is megállja a helyét."

"Az elmúlt időszakban sűrűn volt sérült, ám ha továbbra is így fejlődik, még ebben a szezonban több lehetőséget fog kapni a felnőtt keretben. Most az a dolga, hogy fitt maradjon az elkövetkezendőkben is." - mondta Wenger Gnabryról.

Andrey Arshavin pedig az a tapasztaltabb játékos, aki a holnapi ligakupa-meccsen mutathatja meg, mit tud.

"Személy szerint nagyon tisztelem Arshavint, mert bár sok fals pletyka kering róla, ő ezzel mit sem törődvén dolgozik 200%-os hatásfokon az edzéseken. Ő most annak az óriási versengésnek az áldozata, ami a kezdőbeli helyekért folyik jelenleg. Úgy gondolom, mindenki maximálisan tiszteli őt az öltözőben, főleg a stáb részéről. Természetesen lehetőséghez fogjuk juttatni őt szerdán."

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (19)

12 éve
Nevetséges...a tegnapi Leeds-Everton meccset még a Digisport is közvetítette, ehhez meg stream se lesz. beszarás. :down:
12 éve
Törölt felhasználó
Az egész világon sehol sem közvetítik. http://www.livesoccertv.com/schedules/2012-09-26/
12 éve
Törölt felhasználó
12 éve
Törölt felhasználó
Basszameg, nem igaz, hogy erre várok egész nap, aztán kiderül, hogy megint nem lesz kurva közvetítés-.-
12 éve
Törölt felhasználó
sajna nincs ncore-om :(

Szólj hozzá