Carl Jenkinson vitán felül egyre több és több kritikust győz meg az ebben a szezonban nyújtott teljesítményével.

Az angol játékos, aki a tavalyi átigazolási szezon folyamán igazolt az Arsenalhoz a Charlton Athletictől, Bacary Sagna sérülése miatt ebben az idényben valamennyi meccsen végig játszott.

Jenkinson statisztikái magáért beszélnek: a finn felmenőkkel is bíró játékos meccsenként 3,2-szer szerel, és 2,8-szor tisztáz az ellenfél támadói elől, ráadásul tekintélyt parancsoló fizikummal és állóképességgel is rendelkezik.

Jenkinson a Manchester City elleni rangadó után arról beszélt, mennyire kényelmesebben érzi magát az Arsenalnál az előző idényt követően.

"Minél több játszok, annál kényelmesebben érzem magam a pályán. Most nagyon jól érzem magam." - mondta Jenkinson.

"Szeretnék azonban tovább fejlődni, s tovább akarok építeni a jelenlegi játékomra, s még jobbá válni. Ez a célom, de egyelőre meccsről meccsre akarok haladni."

Jenkinson mindamellett, hogy a védekezésben jeleskedik, az elmúlt héten kiosztotta első gólpasszát is, amikor a Montpellier elleni fordító gólnál ő készítette elő Gervinho találatát.

"Ez része a játékstlíusunknak; az Arsenalnál a szélső hátvédeknek is előre kell menniük. Ezt diktálja a modern futball, ez része a szélsőhátvéd munkájának."

"Azt gondolom, hogy nagyon sok remek szélső hátvédet lehet találni, de a legjobbak előre is mennek. Amennyire tudom, én is segíteni akarom a támadásainkat, s úgy gondolom, Kieran is jó munkát végez etéren."

Jenkinson játékát a helyettes-kapitány, Mikel Arteta is méltatta.

"Carl nagyon jól érzi magát a pályán, már volt négy-öt meccse ebben a szezonban, plusz az előszezon; magabiztosan játszik. A Montpellier ellen remek gólpasszt adott. Nem egyszerű a dolga, mert Sagnát pótolni nagy nyomással jár, de Carl rendre veszi az akadályokat és jó teljesítményt nyújt. Ezt kell tennie hosszú távon is." - mondta Arteta.

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (23)

12 éve
Törölt felhasználó
Ez igaz, ezt el is felejtettem :)
12 éve
Cole a pálya másik oldalán játszik bal hátvéd Sagna meg jobb hátvéd!
12 éve
Cole a pálya másik oldalán játszik bal hátvéd Sagna meg jobb hátvéd!
12 éve
Sagna még maradjon!! Nehéz lenne őt így hirtelen pótolni, Bár Jenkinson már pályázik a posztra elég jó eséllyel,de rutint még meg kell szerezni, hogy egy ilyen csapatban kezdő legyen. Az Inter húzzon a sunyiba, különben is, az csak visszaesés lenne Sagna-nak, látva a milánóiak mostani formáját.
12 éve
Törölt felhasználó
CAshley Cole télen távozik a Chelseatől, mert nem fogadta el a szerződéshosszabbítást. Ha Sagna megy, le kéne igazolni a padra:D Húúú, ez még viccnek is rossz volt 🧀

Szólj hozzá