Az Arsenal a Manchester City együtteséhez látogat, a Premier League 5. fordulójában. A mérkőzés 17:00-kor veszi kezdetét, a játékvezető Mike Dean lesz.

A szezon egyik legnehezebb mérkőzése vár Arsene Wenger együttesére, hiszen a bajnoki címvédő otthonában nehéz pontot, pontokat szerezni. A Manchester City már jóideje nem kapott ki az Etihad stadionban, éppen ezért az ágyúsoknak maximális teljesítményt kell nyújtaniuk a jó eredmény érdekében.

Az Arsenal számára előny, hogy az előző három mérkőzésüket megnyerték Wenger fiai, ráadásul az észak-londoniak minden találkozón legalább két gólt szereztek. Remélhetőleg Gervinho és Podolski ismételten remekelni fognak a mai találkozón.

A kapuban ismételten Vito Mannone fog majd védeni, mivel a múlt héten megsérült Wojciech Szczesny még két hétig biztosan nem lesz bevethető. Wenger nagyon bízik olasz kapusában, aki idén eddig remekül teljesített.

A hosszútávú sérültek közül Jack Wilshere és Emmanuel Frimpong is elkezdhette a teljes körű edzésmunkálatokat. A középpályás duó várhatóan október elején léphet pályára a tartalékcsapat színeiben. Rosicky és Sagna felépülése is jól halad, de a két játékos visszatérése még várat magára.

A City-nél Sergio Agüero visszatérhet a csapatba, míg Samir Nasri valószínűleg kihagyja a mai találkozót. A francia középpályás a Real Madrid elleni Bajnokok Ligája csoportmeccsen sérült meg. Roberto Mancini gárdájában, valószínűleg lesznek változtatások az előző találkozóhoz képest, ugyanis két rangadót lejátszani eléggé megterhelő lenne ugyanazzal a kezdővel.

A tavalyi szezonban az Arsenal 1-0-ra kikapott az Etihad stadionban. Remélhetőleg a mai napon ez az eredmény nem fog megismétlődni.

Hivatalos kezdő: Mannone - Jenkinson, Mertesacker, Koscielny , Gibbs - Diaby, Arteta - Gervinho, Cazorla, Ramsey- Podolski

Cserék: Martinez, Santos, Giroud, Walcott, Chamberlain, Djourou, Coquelin.

Vermaelen vírusfertőzés miatt nem játszhat.

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (155)

12 éve
Törölt felhasználó
Van pár olyan hsz. hogy átnyúlok az arcomon :down: . X-eltünk a pl bajnokával idegenbe, ahova azért nem nyerni járnak a csapatok sokszor pont nélkül távoznak értékes 1pontot hoztunk el. 3 esélyes volt a meccs akár nyerhettünk is volna ahogyan a city is. A gólörömöt külön öröm volt nézni ahogy mindenki egy kupacon volt, remélem egész szezonban ez lesz jellemző a csapatra. Giroud kérdőjel számomra benne van a gól a lábában ez látszik de valamiért nem jönnek tőle a találatok, remélem sikerül neki ezt leküzdeni és termel szezon végéig minimum 10fölött. Szerdán a győzelem kötelező úgy tudom stream se lesz sajnos :S pedig kíváncsi vagyok a fiatalokra. Szombaton ismét egy rágós falat következik a bl címvédő személyében akik költöttek rendesen az új játékosokra akik eddig beváltak nekik de ennek ellenére úgy kell pályára lépnünk hogy pont nélkül távozzanak. Igaz én egy x-el is kiegyeznék a játék képétől függően. Tavaly hazai pályán x lett idegenben pedig egy fergeteges meccsen nyertünk, így vagy úgy idén is elfogadnám ha sikerülne 4pontot a 2 meccsen szereznünk ellenük, ami azért a tavaly előtti években nem volt jellemző. Bízzunk benne hogy Wenger és Bould megfelelően rakja össze a csapatot és miénk lesz a 3pont, akkor talán már a digin se menne a folytonos fikázása a csapatnak.
OFF: csak nekem jutott eszembe kicsit a támadósor( Wenger) és a védősor(Bould) amerikai fociból :D
12 éve
Donz94! Szerintem ennek a csapatnak a javarésze megkapja majd a pihenőjét szerdán. André Santos, Yennaris, Djourou, Chamakh, Arshavin, Coquelin, Eisfeld, Gnabry is játszhatnak.
12 éve
Törölt felhasználó
a 2. félidőben elég fáradtnak látszott a csapat. jó hogy most egy könnyebb ellenfél jön szerdán, a liga kupában a coventry személyében. viszont a következő fordulóban a chelzi ellen kötelező a győzelem !
12 éve
Amúgy ja, hova akartok vásárolni? :D
Most nem olyan sok a sérült. Wilshere, Sagna és Rosicky is pár hét múlva visszatérnek. Nagyon jó a keretünk, max. egy csatárt kéne hozni a télen, ha Giroud még akkor sem lesz formában (amire nem sok esélyt látok), vagy ha lesérül valaki.
12 éve
Ezt a meccset az első félidőben megkellet volna nyerni, csak Gervinho-nak még mindig gondjai vannak a labda átvétellel, így fájó ez a döntetlen. Sajnos egy dologban igaza van Sallóinak, egy vérbeli csatárra szüksége van az Arsenal-nak, mert én Giroud-ban nem látom az átütő erőt.

Szólj hozzá