Az Arsenal közleménye szerint Jack Wilshere mintegy 14 hónapot kihagyást követően csütörtökön visszatérhetett a felnőtt keret teljes körű edzéseire.

Arséne Wengert a pénteki sajtótájékoztatóján a 20 éves középpályás állapotáról is részletesebben kérdezték.

Wilshere hozzáállásáról:

Voltak hullámvölgyei, főleg inkább völgyekkel, mert sokszor következett be visszaesés a rehabilitációjában. Ezeket azonban nagyon jól viselte, főleg az elmúlt három hónapban. Minden nap folyamán már nagyon korán elkezdte a munkálatokat, és a napokat végig dolgozta - végig koncentrált a dolgára. Ennek az az eredménye, hogy most nagyon jó kondícióban van. Elővigyázatosnak kell maradnunk, hiszen annak, aki 14 hónapig sérült volt, eltart egy kis ideig, mire visszaszerzi a meccsfittségét. Fitt ahhoz, hogy edzhessen és játszhasson, de a magasabb szintű teljesítmény elérése még odébb van.

Wilshere elkötelezettségéről:

Efelől sohasem volt kétségem, de ha valakinek ilyen fiatalon kiesik 14 hónap, az nagyon komoly mentális teszten megy át. Ezt tekintve kiemelkedően kezelte ezt az ügyet, hiszen amikor már úgy volt, hogy túllendültünk a nehézségeken a bokaműtétjét követően, következett a térdsérülése-, és műtétje. De mindent remekül kezelt, azt kell mondanom.

A lehetséges visszatérési dátumról:

Erről nem tudok semmit sem mondani, egy pár hétbe ez bele fog kerülni. Minden azon múlik, hogyan reagál a szervezete az első két meccsére. Játszania kell két tartalék (U21-es) mérkőzésen, aztán meglátjuk, mi lesz a helyzet. Meg kell néznem a menetrendünket, de egyelőre 10 edzésnek el kell telnie a legmagasabb szinten, hogy játékra jelentkezhessen.

Az első edzéséről:

Remekül ment, most majd meglátjuk, hogyan reagál a teste a tréningekre. Egy kicsit türelmesnek kell lennünk, és rendszersen figyelnünk kell az állapotát. Kelleni fog neki egy pár meccs is, mivel 14 hónapja egyáltalán nem is játszott, erre pedig a tartalékliga jó lehetőség lesz.

Voltak-e aggodalmai Wilshere felépülését illetően:

Soha nem adtam fel, mert 20 éves játékosról van szó, mindig úgy véltem, hogy egy nap vissza fog térni. Nem vagyok egy orvos-szakértő, nem tudtam, mennyire komol sérülés volt Wilshere bokájában. Az én agyamban sohasem futott át az, hogy esetleg Wilshere soha nem térhet vissza. Hogy az övében voltak-e ilyen gondolatok? Ezt tőle kellene megkérdezni, szerintem igen. De mentálisan erős srácról van szó, mindig megvolt a kellő önbizalma. Úgy gondolom, hogy csak még erősebbé tette az, amin átment.

Wilshere csatájáról a kezdőbeli helyért:

A csata számára most az, hogy élvezzen minden napot mostantól. A többivel kapcsolatban nem aggódom.

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (50)

12 éve
Zsolti20! Szerintem a West Ham elleni bajnoki még túl korai lenne neki, utána lesz egy vb-selejtező-blokk és utána, a Norwich ellen, október 20. egy jobb dátum lehet ilyen szempontból.
12 éve
Törölt felhasználó
Athlon!
JAck akkor elméletileg a West Ham ellen játszhat már nem?
12 éve
Jack elvileg két hét múlva hétfőn térhet vissza Frimponggal együtt. Az angol srác önkéntesen bevállalt napi két edzést, ezért van ilyen jó formában.
12 éve
Törölt felhasználó
http://www.youtube.com/watch?v=krF80OXQjT8 hogy ez milyen jó video ;)
12 éve
Törölt felhasználó
Nagyon várom már a meccset.És valóban jót tenne a franciánknak egy gól.Egy győzelemmel elcsendesíthetnénk a kétkedőket .Reméljük a legjobbakat! Harcra fel ,nyerni kell!!Go Gunners!!!

Szólj hozzá