Arséne Wenger a Manchester City-meccs előtti sajtótájékoztatóján közölte, melyik játékosaira számíthat a vasárnapi derbire.

A francia jó híre Jack Wilshere visszatérése mellett az volt, hogy senki nem szenvedett sérülést a Montpellier elleni Bajnokok Ligája-meccsen.

Wenger közleménye szerint Wojciech Szczesny leghamarabb 2-3 hét múlva térhet vissza. A lengyel kapus bokasérülést szenvedett a Southampton elleni meccs előtti bemelegítésen, s ez a probléma nagyban befolyásolta az ő játékát, amelyen góllal végződő hibát vétett. Lukasz Fabianski még mindig nem épült fel a vállsérüléséből, így ismét Vito Mannone véd majd.

Wilshere csütörtökön térhetett vissza a teljes körű edzésekre, ám Wenger szerint még túl korai lenne a számára kijelölni az első meccsének a dátumát. Wenger úgy gondolja, hogy a 20 éves középpályásnak még 10-szer legalább edzenie kell, mielőtt bedobnák a mélyvízbe. Az első meccsén október 8-án a West Brom elleni U21-es Premier Ligában játszhatja majd Wilshere.

Emmanuel Frimpong fittsége jobb, mint Wilshere-é, a ghánai játékos a mai nap folyamán már játszhat is az U21-es PL-ben, a West Ham ellen.

Wenger tájékoztatása szerint a másik két hosszú távú sérült közül Bacary Sagna egy hét múlva kapcsolódhat be majd a teljes körű edzésekre, Tomas Rosicky pedig két hét múlva teheti meg mindezt.

Ami pedig az ellenfelet illeti: Roberto Mancini pénteken arról tájékoztatta az újságírókat, hogy Sergio Agüero fitt ahhoz, hogy kezdjen az Arsenal ellen, míg az Ágyúsok korábbi játékosa, Samir Nasri térdín-sérülés miatt nem vehet részt a vasárnapi meccsen.

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (0)

Szólj hozzá