Kedd este megkezdte az idei Bajnokok Ligája-szereplését az Arsenal, Arséne Wenger együttesének a tavalyi francia bajnok Montpellier volt az ellenfele a Stade de la Mossonban.

Arséne Wenger - bár egy tavalyi szabálysértés miatt eltiltott volt erről a meccsről - erős kezdővel vágott neki a mérkőzésnek, hiszen Mannone, Jenkinson, Mertesacker, Vermaelen, Gibbs, Arteta, Diaby, Gervinho, Cazorla, Podolski és Giroud is ott lehettek a kezdő sípszónál.

A Montpellier kezdője Jourdren, Bocaly, Yanga-Mbiwa, Hilton, Bedimo; Estrada, Saihi; Mounier, Belhanda, Cabella; Camara volt.

Az Arsenal az elmúlt meccsekhez hasonlóan lüktetően kezdte a meccset, ám a vezető találatot mégis a Montpellier szerezte meg. Thomas Vermaelen ugyanis - a játékvezető Carlos Velasco megítélése szerint büntetőt érően szabálytalankodott Belhandával szemben, amit a marokkói játékos értékesített is a kilencedik percben.

Wenger együttese ezután felpörgött, s a következő tíz percben három perc alatt lerendezte a meccset és a három pontot. A 16. percben előbb Olivier Giroud remek gólpassza után Lukas Podolski gurított Jourden kapujába, majd a 18.-ban Jenkinson adta be remekül a labdát a középre mozgó Gervinhónak. Mind a németnek, mind az elefántcsontpartinak ez már a harmadik gólja volt.

Az első félidőben lényegében ezután semmi értékelhető nem történt, az Arsenal pontosan annyit játszott, amennyi a Montpellier féken tartásához kellett.

A második játékrészben azért összeszedte magát a tavalyi francia bajnok, a Montpellier helyzetbe kerüléséhez pedig a folyamatosan fáradó Arsenal is asszisztált. Abou Diaby például a második félidő elején feleslegesen cselezgetett a tizenhatoson belül, ám ebből nem lett gól a Montpellier számára.

A második 45 perc legnagyobb helyezete Belhanda előtt adódott, ám a marokkói játékos lövését remekül hárította Mannone kapus.

Az Arsenal így három ponttal kezdte meg a szereplését a Bajnokok Ligájában, s hasonlóképpen tett a Schalke az Olympiakosz otthonában.

A B-csoport állása az első forduló után: 1. Arsenal 3 pont, +1 gólkülönbség, 2. Schalke 3, +1, 3. Montpellier 0, -1, 4. Olympiakosz 0,-1.

Folytatás vasárnap, a Manchester City elleni bajnokival.

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (192)

12 éve
Törölt felhasználó
Én a City elleni meccsre éreztem (érzem) a gólját...., de ahogy elnézem, Wenger is. "Melegítésnek" ez a gólpassz jó volt :)
12 éve
Törölt felhasználó
Remélem Giroud már minél hamarabb felveszi a tempót és megtöri a jeget :)
12 éve
Törölt felhasználó
...Vagy mondhatjuk úgy is, hogy Giroud még bele sem lendült! ;) :D
12 éve
Renin! Igazad van, de azért 50-60 meccset fogunk játszani ebben a szezonban és túl vagyunk 5-ön. Egyelőre nem fest rosszul a helyzet. Az a tény, hogy végre klasszikus irányító is van a csapatban, minden jobban megy, számomra végre újból élvezetes Arsenal-meccset nézni, nem kell a tavalyi töménytelen szenvedést végignézni, hogy egy felívelt labdából majd a csatár gólt szerez - amúgy meg csak a 90 perc valahogy lepörgött. Ha összehasonlítom a Montpellier elleni meccset - ami még nem is a legjobb volt a részünkről - a tavalyi Dortmund-ellenivel, hát finoman szólva is ég és föld a különbség! Az az 1-1 akkor nem feltétlen rajtunk múlott! Nyilván van hová fejlődni a Verhetetlenek gárdájához, de szerintem most nagyszerű alapunk van, mondom még úgy is, hogy van Persie elment.
12 éve
Törölt felhasználó
"

Szólj hozzá