Arséne Wenger úgy gondolja, hogy a Montpellier csodával határos bajnoki címet ért el a tavalyi francia élvonalban, miután óriási harcok árán sikeresen legyőzték a rekordösszegeket költő Paris Saint-Germain, illetve a korábbi bajnok Lille együtteseit.

Az eredményeknek megfelelően a Montpellier ebben a szezonban a Bajnokok Ligájában is bemutatkozhat, s teszik azt éppen az Arsenal csoportjában, a B jelű kvartettben. Bár az esélyes kétség kívül a egymást követő 16. szezonjában is BL-főtáblát elérő Arsenal, Wenger nem becsüli alá Rene Girard együttesét.

"Tavaly csodával határos bajnoki címet ünnepelhetettek, hiszen három éve még a másodosztályban játszottak, sőt, mindössze egy ponton múlt, hogy bennmaradhattak a Ligue 2-ben. Két évvel később pedig bajnokok lettek, ez teljesen hihetetlen teljesítmény." - mondta Wenger.

"Hihetetlen nagy csatát vívtak a PSG-vel, bevallom, azt gondoltam, hogy a fővárosiak végül legyűrik őket, erre nem így történt. A Montpellier kivételes dolgot hajtott végre. Ez az elnökük, Louis Nicollin érdeme is, 25 éve még egy amatőr klubként vette meg a csapatot, s igazi professzionális klubot alkotott belőle."

Abban Gervinho is egyetért főnökével, hogy a Montpellier megérdemelte a tavalyi sikereket.

"A Montpellier remekül játszott az előző szezonban, és megérdemelten nyert annak ellenére, hogy a PSG már tavaly is rekordösszegekért igazolt."

"Tiszteletteljesen állunk majd ki holnap ellenük, tudjuk, hogy a BL-ben egy meccs erejéig bárki képesek lehet bármire. Holnap majd elválik, mennyi esélyük lesz."

A Montpellier az idei szezonban azonban jócskán beragadt, az első öt meccsükből mindössze egyet nyertek meg, s hármat elveszítettek - ezzel Belhandáék egy hellyel a kiesőhelyek előtt, a 17. pozíción szerepelnek a tabellán.

"Tavaly mindenkit megleptek, de idén ők az a csapat, akiket meg kell verni. Mindenki sokkal óvatosabb velük kapcsolatosan." - mondta Wenger.

"A francia bajnokságban azonban több csapat is ugyanazon a szinten áll, talán ez lephette meg őket, s ezért veszítettek el három meccset. De ezek a vereségek is különleges körülmények között jöttek. A Lorient elleni zakónál például a 89. percig ők vezettek 1-0-ra, majd elbukták a meccset. Ez visszavethette az önbizalmukat is."

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (3)

12 éve
Azt mondta Girard, hogy fellengősen játszanak a bajnoki cím óta, és közben az alapjáték sem megy. Egyes játékosoknak a fejébe szállt a dicsőség, pedig azért a francia liga elég kemény. Belhanda, Yanga-Mbiwa, Cabella Wenger radarján is szerepeltek a nyár folyamán.
12 éve
Törölt felhasználó
Hát a Montpellier-nél nem túl jó a morál az elmúlt bajnoki teljesítmények után, a nyilatkozatok alapján csalódottak a játékosok, és az edző is. Ez még a javunkra is válhat, de akár az ellenkezője is kisülhet, miszerint hajtani, küzdeni fognak. Meglátjuk.
12 éve
Nagyon várom már a meccset, szerintem elvárható a 3 pont! :) Belhanda-ra különösen kiváncsi leszek,mint alkot!Szivesen látnám a csapatba a marokkóit, elméletileg mi vagyunk az egyik kedvenc csapata,szóval lehet lesz valami a nyáron!Wenger olyanokat beszélt róla,hogy az "új" Pires-t látja benne,szóval akár lehet is belőle valami! :)

Szólj hozzá