A tegnapi nap folyamán az Arsenal 6-1-re ütötte ki az újonc Southampton gárdáját. A mérkőzésen végig meggyőző teljesítményt nyújtottak az ágyúsok, ami bizakodásra adhat okot a jövőben.

Főleg az első 45 percben játszottunk magas színvonalon. Jó kombinációk és gyors passzok voltak jellemzőek a játékunkra, valamint a helyezkedésünk is kiváló volt. Kicsit szerencsénk is volt, mivel az ellenfél két öngólt is szerzett, de úgy gondolom, hogy ez a színvonalas játék a Liverpool elleni mérkőzés folytatása volt. A második félidőben már nem kellett annyira sietnünk, de a meccset továbbra is uraltuk és hatékonyak tudtunk maradni.

- értékelte a mérkőzést Wenger

Kemény hetünk lesz, ugyanis kedden a Montpellier gárdájával találkozunk a BL-ben, utána pedig vasárnap a Manchester City-hez megyünk. Ezek után a Chelsea jön majd, szóval két érdekes hét következik. Ezek után többet fogunk megtudni a csapatunkról. Az viszont már látszik, hogy pozitív energiát sugároz az együttes. Nagyon nagy hittel játszanak, ráadásul jó az összjáték is. Jó dolog, hogy igazi csapatként működnek együtt.

Wenger beszélt Gervinho teljesítményéről is, aki középcsatárként kapott helyet a kezdőben, és két gólt szerzett. A 'professzort' Theo Walcott-ról is kérdezték, aki szintén ezen a poszton szeretne szerepelni.

Tudják mi minden szélsőből csatárt faragunk, és minden csatárunkból szélsőt kreálunk. Az ázsiai túrán döntöttem úgy, hogy kipróbálom ezen a poszton. A Manchester City elleni találkozón meggyőzött, amit csinált. Jól mozog és eléggé gyors is. Ha egyszer középen a védők mögé keverdik, akkor nehéz őt megállítani.
Walcott is tud középen játszani. Dolgozunk az ügyön. A héten azonban beteg volt, és csak egyetlen edzésen vehetett részt.

A francia professzor ezek után több játékosát is megdicsérte nyilatkozatában.

Santi Cazorla játékát élmény nézni. Mindenki azt várja, hogy nála legyen a labda. Tökéletesen visszaadja a mai spanyol középpályások jellegét - technikailag tökéletesek, kitűnően átlátják a pályát, és nagyszerű a hozzáállásuk is. Nagyot küzdöttünk érte a Malagaval már tavaly nyáron is. Akkor nem sikerült elhoznunk, de továbbra is figyeltük a teljesítményét, és idén nyáron sikerült leigazolnunk.
Podolski több mint 100 válogatottsággal rendelkezik. A mi munkánkban könnyű alkalmazkodni, ha valaki jó ütemben kapja a labdát, megfelelő passzal, akkor amikor szeretné. Ha úgy játszik a csapat, mint ma akkor könnyű az újaknak alkalmazkodni. Fizikálisan nagyon erős, valamint remek befejező is egyben. Kicsit elgondolkodtam rajta, hogy középen játszassam-e, mivel egyszer már kipróbáltam azon a poszton. Végül nem helyeztem át, mivel a Liverpool ellen nagyszerűen játszott, ráadásul egyensúlyt ad a baloldalnak.

Wengert megkérdezték Olivier Giroud helyzetéről is, aki a padon kezdhette meg a tegnapi találkozót.

Úgy érzem Giroud eléggé nagy nyomás alatt van, szóval egy kis levegőhöz próbáltam juttatni. Elérkezettnek láttam az időt, hogy levegyem a terhet válláról. Azt még nem tudom, hogy fog-e kezdeni kedden.

Az Arsenal egyetlen gólt kapott a találkozó folyamán, Wojciech Szczesny óriási hibájának köszönhetően, de Wenger szerint túl kell lépniük ezen.

Szerintem Szczesny csalódott lehet. Ez a mérkőzés legnagyobb negatívuma. Gólt kaptunk ugyan, de túl kell lépnünk rajta. Valamikor gólt kell kapni, ami pont most történt meg.

Végezetül a gall mester a sérültekről is megosztott néhány pozitív hírt.

Diaby fit lesz a Montpellier ellen. Akár a Southampton ellen is játszhatott volna, mivel remekül teljesített az ezdéseken, de nem akartam kockáztatni. Frimpong és Wilshere visszatérése már nincs messze. A ghánai hétfőn már el is kezdheti a teljes körű edzésmunkálatokat.

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (6)

12 éve
Most rúgtunk egy hatost, mennyi kell még ezeknek? :D
12 éve
Törölt felhasználó
A kezembe akadt egy sportlap, amiben ez a vélemény állt az Arsenalról:

"Ha elkapják a fonalat, bárkit le tudnak győzni. A kreatív játékosok sokkal jobban teljesítenek ebben a környezetben, mint máshol, sokkal több jön ki belőlük, mint amit tudnak. Wengernél Flamini, Hleb, Kolo Touré és Nasri is villogott, utána kiderült, hogy máshol sokkal gyengébbek. Adebayort is dobálják azóta, mint a forró krumplit. Az Arsenal szépen játszik, de pocsék a helyzetkihasználása."
12 éve
Törölt felhasználó
Próbálkozott a meccsen Giroud ,csak blokkolták vagy épp nem adták neki a labdát. Én is nagyon drukkolok neki ,hogy végre ő is beinduljon a góltermelésben!
12 éve
Kár.hogy nem tudtam megézni a meccset!Pont egy ilyen gólzáporos meccsről maradtam le! :S Remélem valamikor ismétlik!Podolski gyönyörű gólt lőtt,nagy tetszett, végre van egy ballábas szabadrúgás lövőnk!Gondolom Cazorla is, megint nagyon jó volt! :) Giroud-nak szurkolok,hogy végre legyen meg az a gól!Remélem kedden gólt lő a Montpellier ellen!Jó játékos, jó lenne ha meglenne végre az a gólt, amúgy ,hogy játszott a Soton ellen?
12 éve
Törölt felhasználó
Giroud még mindig impotens.

Szólj hozzá