Olivier Giroud az örömét fejezte ki az Arsenal keddi Bajnokok Ligája-meccse előtt, hogy a legrangosabb európai kupasorozatban is bizonyíthat az angol csapattal, ugyanakkor 'érdekesnek' tartja, hogy már az első játéknapon az egykori csapata, a Montpellier ellen meccselhet majd.

Giroud egyelőre gól nélküli az Arsenalnál, ráadásul a hétvégi bajnokin, a Southampton elleni mérkőzésen mindössze 10 percet kapott a bizonyításra Arséne Wengertől. A csatár azonban már most leszögezte, ha a keddi mérkőzésen gólt szerez, nem fog ünnepelni tavalyi klubja ellen.

"Nagyon fontos egy játékos számára, hogy a Bajnokok Ligájában játsszon, s hogy így folytatódjon a fejlődése. Nagyon várom már, hogy a legjobb csapatok ellen bizonyítsunk, s hogy az Arsenalnál kóstoljak bele a BL hangulatába." - mondta Giroud a csapat hivatalos weboldalának.

"Nagyszerűen teltek az első hetek az Arsenalnál, jól érzem magam, a csapat jól játszik, s magabiztos vagyok a szezonunkat illetően."

Giroud sietett azonban hozzátenni, hogy szerinte nagyon különleges lesz visszatérnia Stade de la Mosson-ra, a Montpellier stadionjába, ahol a tavalyi szezonban bajnoki címet ünnepelhetett.

"Nagyon különleges lesz visszatérni a Montpellier-hez, két remek szezont töltöttem ott. A Montpellier egy családias klub, rengeteg barátom játszik ott. A tavalyi szezon folyamán rengeteg dolog sült el jól, emiatt is lehettünk francia bajnokok, ami egy fantasztikus teljesítmény volt a csapat számára. Ezt sohasem fogom elfelejteni, de nemcsak emiatt vagyok hálás nekik, hanem azért is, mert elengedtek az Arsenalhoz."

"A barátságaim azonban a meccs végéig fel lesznek függesztve. Nagy meccs előtt állunk, koncentrálnunk kell. Természetesen minden mérkőzésen be akarok találni, de ha ez pont a Montpellier ellen történne meg, visszafogottan ünnepelném a gólomat. Ez lesz az első BL-meccsem az Arsenallal, de ennyi tisztelet jár a Montpellier szurkolóinak."

"Tudom, hogy vegyes lesz a fogadtatásom: egyesek örülni fognak, mások pedig fújolni. De azért remélem, úgy tekintenek majd rám, mint a Montpellier és a francia bajnokság tavalyi gólkirályára."

Wenger ugyanakkor nem erősítette meg a Southampton elleni meccset követően, hogy Giroud visszatér-e a BL-meccsre.

"Egyelőre még nem tudom, mi lesz kedden. Ugyanakkor Giroud mostanság egy kissé túlzottan is nyomás alatt van, emiatt akartam egy kis pihenőt adni neki szombaton."

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (1)

12 éve
A Montpellier egyelőre nem találja magát: 1 gy, 1 d és 3 vereség az elmúlt öt meccsen, 17. helyen áll a csapat... de ettől függetlenül még meglephetnek kedden.

Szólj hozzá