Arséne Wenger a csütörtöki sajtótájékoztatóján beszélt a csapatát illető visszatérőkről és sérültekről a Southampton elleni meccset illetően.

A francia szerint Wojciech Szczesny teljesen felépült a bordasérüléséből, ami miatt a Stoke és a Liverpool elleni meccseken sem játszhatott.

Lukasz Fabianski azonban vállsérüléssel érkezett haza a vb-selejtező meccsekről, így a cserekapus várhatóan Vito Mannone lesz.

Abou Diaby egy apró izomsérüléssel nem vállalta a francia válogatott keddi meccsét Fehéroroszország ellen, a középpályás már hét elején visszatért Londonba, hogy konzultáljon a csapat orvosaival. Wenger közleménye szerint Diaby sérülése nem komoly, és 50% az esélye, hogy vállalni tudja a meccset a Southampton ellen. Ennek ellenére nem valószínű, hogy Wenger vállalja a kockázatot a sérülékeny játékost illetően, hiszen a jövő héten már megkezdődik a Bajnokok Ligája, valamint egy újabb bajnoki rangadó vár az Arsenalra, a Manchester City ellen.

Theo Walcott egy vírusfertőzés miatt hagyta el idő előtt az angol válogatott edzőtáborát, őt a csütörtöki és pénteki napokon fogják megvizsgálni az Arsenal orvosai.

Ami pedig a hosszú távú sérülteket illeti: Emmanuel Frimpong jövő hétfőtől már a teljes körű edzéseken vehet majd részt, őt pedig Jack Wilshere követi. Mindkét játékos állapota nagyszerű, jól haladnak a rehabilitációjukkal. Sagna két hét múlva, Rosicky pedig 2-3 hét múlva edzhet ismét a csapattal.

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (0)

Szólj hozzá