Arséne Wenger szerint az Arsenalt favoritnak lehet tekinteni a Bajnokok Ligája B-csoportjának győztesét illetően, de csak akkor, ha a csapata jól kapja el a rajtot.

A csütörtöki UEFA-sorsolás eredményeképpen az Arsenal a Schalke-vel, az Olympiakosszal és a Montpellier-vel került egy csoportba. Sokan úgy vélik, az Arsenalnak innen egyenes útja lesz az első kieséses szakaszba, Wenger szerint csak akkor érhetik el a várt célokat, ha jól kapják el a fonalat az első meccstől kezdve.

"Favoritként vághatunk neki a csoportkör küzdelmeiben, mert van elég tapasztalatunk a csoportköröket illetően." - mondta Wenger.

"De pontosan ebből a tapasztalatunkból kiindulva tudjuk, hogy a BL az BL. Minden csapatnak másak az erősségei és gyengéi, ezek lényegében kupameccsek - szóval komolyan oda kell tennünk magunkat és jó kezdést kell produkálnunk."

Az Arsenal az első csoportkörbeli meccsét a tavalyi francia bajnok Montpellier otthonában kezdi meg, majd jön az Olympiakosz elleni meccs az Emiratesben, majd két mérkőzés a Schalke ellen. Wenger minden ellenfélről elmondta a véleményét.

"A Montpellier ellen nehéz lesz kezdeni, nagyon szenvedélyesek a szurkolóik. Mentálisan óriási dolog lesz nekik történetük során először a BL-ben játszani, nekünk azonban koncentráltnak kell maradnunk."

"Giroud-val még nem beszéltem a sorsolás óta. Biztosan különleges esemény lesz ez a számára is, de az a legfontosabb, hogy a csapat jól teljesítsen. Koncentrálni fogunk a meccsre, s Giroud is így fog tenni."

"A Schalke elleni meccsek nem lesznek egyszerűek. Amúgy is a legnépszerűbb német csapatról van szó, az egyik legnagyobb és hatalmas szurkolótáborral. Történelmileg is gazdag múlttal rendelkeznek - Németország pedig egy futballnemzet. Nem lesz könnyű dolgunk ellenük."

"Az Olympiakosz tavaly meglepett bennünket Görögországban, talán én magam is lebecsülhettem őket egy kissé. Ők azonban Angliában is meggyőzően játszottak ellenünk, de már tudjuk, hogy mennyire remek csapattal állunk szemben. Jelenleg egyfolytában ők a görög bajnokok, s a BL-ben is nagy tapasztalatokkal bírnak."

A BL mellett egy másik kupasorozat elindul az Arsenal számára, méghozzá a ligakupa - a csapat a harmadik körben, a Coventry ellen kezdi majd meg a szereplését.

"Egy ideje már nem játszhattunk ellenük, olyan érzésem lesz, mintha bajnokit játszanánk ellenük."

"Az előző szezonban nagyszerűen teljesítettek a ligakupában, szóval jó lesz otthon játszani."

"A Coventry helyzete hasonlít a Southamptoné-hoz: ők is építettek egy stadiont, majd anyagilag nem bírták és kicsúsztak az első osztályból. Ám ahogyan a Szentek, úgy a Coventry is vissza fog térni, ilyen klubok soha nem halnak ki, mert meg van bennük a potenciál."

"Át kell esni ezen a folyamaton: újjá kell építeni a csapatot a harmadosztályban és vissza kell térni a Premier Ligába. Biztos vagyok abban, hogy egy napon a Coventry újra itt lesz az élvonalban."

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (1)

12 éve
Törölt felhasználó
Nincs mese elsőként kell tovább lépni a csoportból , egy ilyenből elvárt... A Shalke megfoghat minket---

Szólj hozzá