Olivier Giroud úgy gondolja, hogy a csatároknak kifejezetten jót tesz az, ha nyomás alatt játszanak a pályán.

A 25 éves játékos pozitív fogadtatásban részesült az első Premier Liga-meccsein, s bár gólt még nem szerzett, az Arsenal szurkolói bizakodóak, hogy hamarosan áttörik a gát.

"Azt gondolom, hogy egy kis nyomás kell is egy játékosnak, egészen addig, amíg pozitív nyomásról van szó, ami nem gátol és nem bénít meg, mint a negatív." - mondta Giroud.

"Céltudatos vagyok, de tudom, hogy akárhová is mentem volna, egy kicsit mindenképpen változtatni kellett volna a stílusomon."

"Ez történik most az Arsenalnál. Nagyszerű légkör fogadott egy remek klubnál, szóval nagyon boldog vagyok."

Giroud-nak nem kevesebb feladata van, mintsem hogy minél több góllal pótolja a tavalyi szezonban 37 találatig eljutó Robin van Persie-t, a francia játékos azonban nem érzi, hogy emiatt különösebb nyomás lenne rajta.

"Nem olyan jellemű ember vagyok, aki negatív nyomást helyez magára. Tudom, hogy Robinnak milyen jó tavalyi szezonja volt, de én azért vagyok itt, hogy őt pótoljam, vagy hogy őt feledtessem. Annyit akarok elérni, hogy kiérdemeljem a helyemet, fokozatosan tegyem le a névjegyemet a csapatnál, s hogy kivívjam a szurkolók tiszteletét."

"A mi szemszögünkből nézve én és Robin teljesen különböző csatárok vagyunk. Ő nyolc évet töltött itt, s volt egy nagyszerű szezonja. Nekem még alkalmazkodnom kell, de remélem ez minél hamarabb menni fog. Azt én is remélem, hogy rengeteg gólt fogok szerezni."

Giroud azt is kiemelte, hogy mennyit küzdött azért, hogy végül az Arsenalhoz jusson el, s hogy szerinte a Premier Liga a legversenyképesebb bajnokság a világon.

"Tudatában vagyok annak, hogy mennyire szerencsés lehetek, hogy az Arsenalhoz kerültem, szóval nagyon élvezni fogom a klubnál való életét, s sosem fogom elfelejteni, hogy honnan jöttem. Tudom, mennyit kellett küzdenem, hogy végül idáig eljussak, s büszke vagyok erre."

"Az elmúlt évek viszontagságaiból váltam olyan játékossá, amilyen most vagyok - mindenhol tanultam egy kicsit, mindenhol mást és mást tapasztaltam. Most emiatt reménykedek abban, hogy a Premier Ligában is áttörést érhetek el."

"Számomra a Premier Liga egy intenzív bajnokság, lüktetőbb ritmussal, itt a játékvezetők engedik a picit durvább összecsapásokat is. Angliában a játék fizikai aspektusaival is számolni kell, nemcsak a technikaival. A PL egy nagyon versenyképes liga, mindig kell egy bizonyos fokú koncentrációnak lennie a csapatok részéről. Számomra itt játszanak a világ legjobb játékosai, még ha egy Barcelona vagy egy Real Madrid szerepel a spanyol bajnokságban."

Giroud végezetül elárulta, hogy az Arsenal játékstílusa reményei szerint meg fogja könnyíteni a beilleszkedését.

"Az Arsenalnál ugyanolyan a játékrendszer, mint amilyet a Montpellier-nél tapasztaltam, ott is és itt is egy irányító középpályás játszik mögöttem, jelen esetben Cazorla. Ismerem ezt a formációt, nem vesztem el benne az első két meccsen sem, pusztán jól össze kell szoknom a támadótársaimmal, hogy minden automatikusan menjen. Ez azonban gyorsan ki fog alakulni, az Arsenalnál remek játékosok vannak, és a Montpellieréhez hasonló játékstílus csak meg fogja könnyíteni a beilleszkedésem."

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (10)

12 éve
Törölt felhasználó
2 napunk van, hogy alkossunk valamit és ha ő megy akkor mindenféleképpen kell egy csatár, mert kettő kevés lesz. Nem tudom mik a mester tevei, kikhez állnak közel, de egy tavalyihoz hasonló hajrá kellene.
Holnap viszont BL sorsolás, így ideje azzal is törődnünk egy keveset.
12 éve
Nem tudjuk. Szerepel a Malaga listáján, de csak Santa Cruz és Saviola mögött.
12 éve
Törölt felhasználó
Chamakh akkor megy kölcsönbe? egyébként elhoznám Benayoun-t mindenképp
12 éve
Chamakhról annyit, hogy annak ellenére,hogy a szerepköre csatár, ő sosem volt a góllövőlisták csúcsán, ezt maga Wenger is elismerte még akkor, amikor Chamakh sorra lövöldözte a gólokat: http://www.arsenal.com/news/news-archive/wenger-delighted-by-chamakh-contribution (utolsó bekezdés)
Ez már a bordeaux-s korszakában is így volt - ő valamiért úgy szeret játszani, hogy rendesen visszajön a védők mellől, s lényegében a szélsőket és a mögötte lévő középpályásokat hozta gólhelyzetbe. Chamakh egyedüli gólszerzési erénye a fejjáték volt - de ő maga sosem volt gólkirály. Ugyanakkor neki is közre kellett működnie a Bordeaux bajnoki címében, szóval valamit tud. Kíváncsi lennék, hogy ha visszatér Wilshere (vele neki is remekül ment a játék), és így, hogy végre van egy épkézláb irányítónk, mire menne. Ha marad, akkor egy ligakupa meccsen majd meglátjuk, mire jut.

Giroud-ról pedig annyit, hogy egy örökmozgó csatárról van szó, és a megmozdulásaiból is látszik, hogy egy ösztönös gólvágó.
12 éve
Törölt felhasználó
"Ő nyolc évet töltött itt, s volt egy nagyszerű szezonja" - Mekkora oltás :D Jó, nem annak szánta, de tényleg igaz.

Én is bírom a franciát, és biztos vagyok benne, hogy hamarosan elkezdi szórni a gólokat. Egy kicsit viszont már engem is frusztrál, hogy egy csereként való beállás, meg egy teljes meccs után sokan csalódottak, és "Chamakh-féle" játékosnak tekintik. Ez igen nagy hiba. Főleg egy francia bajnok, gólkirály esetében... De majd ő bizonyít.

Szólj hozzá